Soğuk Kahve Nasıl Demlenir?

0
588

Yaz Mevsiminin Favorisi: Soğuk Kahve

“Soğuk kahve nasıl demlenir?” tam olarak yaz aylarına muhteşem bir serinlik katacak, basit yöntemler ile yapılan enfes bir lezzettir. Sıcak kahveyi sevenler için farklı bir dokunuşla soğuk kahveyi de denemek de fayda var. Soğuk kahve aynı sıcak kahve gibi pratik bir yapım aşamasına ve sonucunda da nefis bir tada sahiptir. Elbette ki öncelikle soğuk kahve için taze, kaliteli ve bir o kadar da lezzetli kahvelerin alımını yapmanız gerekir. Dilerseniz Endorfia Kahve bölümünden kahvelere göz atabilir, damak zevkinizi şenlendirecek kahveleri tercih edebilirsiniz.

“Soğuk kahve nedir? Soğuk kahve ne zaman içilmeli? Soğuk Kahve Nasıl Demlenir?” konularıyla yaza merhaba diyecek ve bu yaz serinlemek için klasik içeceklerin dışına çıkarak kahvenin nefis soğuk tadına tanıklık edeceksiniz. Belki de bir şezlong da güneşlenirken canınız kahve çekecek ve siz kahvenin soğuk olarak da tüketildiğini hatırlayacaksınız. Kahvenizi yaptıktan sonra muhafaza etmek isterseniz Endorfia Kişiye Özel Hediyeler bölümünden termoslara göz atabilirsiniz.

Soğuk Kahve Nedir?

Soğuk Kahve, soğuk olarak tüketilen ve tadından ödün vermeyen lezzetin bambaşka bir halidir. Ancak genelde soğuk kahve denildiğinde çoğu insan kahvenin pişirilmesi sonrada soğumaya bırakılması gerektiğini düşünüyorlar. Aslına bakacak olursak evet kahveyi kaynatıp pişirdikten sonra 1 saat kadar bekletiriz ve kahve soğur. Ancak soğuk kahve bu demek değildir. Bu yazımda soğuk kahvenin gerçekte ne anlamlar ifade ettiğini öğrenecek ve kendi soğuk kahvenizi kendiniz hazırlayacaksınız.

Soğuk kahve için bazı yöntemler mevcut ve bu yöntemler arasında en bilindik olanı buzlu kahve yöntemidir. Çünkü soğuk kahve aslında buz katılarak yapılan kahve türüdür. Öylesine güzel bir tat çıkar ki ortaya, serinleyerek büyük bir keyifle içersiniz. Bunun için siz sevgili okurlarıma soğuk kahve tariflerini ve soğuk kahve yapılış aşamalarını vereceğim. Yazın serinlemek için aradığınız çözüm yollarının en etkili olanının da soğuk kahve olduğunu görebilirsiniz.

Soğuk Kahve Ne Zaman İçilmeli?

Kahve hem sıcak hem de soğuk olarak tüketilen bir içecektir. Genel olarak bakıldığında kahvenin daha çok sıcak olarak yani kaynatılarak pişirilmesi ve bu şekilde sevilerek tüketildiğini görürüz. Fakat çoğu kişinin de soğuk kahveyi denemediğini ve bu lezzetten bile haberdar olmadıklarını görürüz. İşte bu yüzden de farklı konularda değişik bakış açıları geliştirmenin gerekliliği ortaya çıkar.

Sıcak kahve bir yana bir de soğuk kahveye merhaba diyeceksiniz. Kahveyi pişirip tüketmeyi nasıl seviyorsanız ve nasıl güzel bir haz alıyorsanız, soğuk kahvenin yapımından da bir o kadar haz alacak ve tadına doyamayacaksınız.

Kış aylarında da yapılabilen soğuk kahve zararsızdır. Ancak yerinde ve gerektiği oranda tüketmek doğru olacaktır. Yaz aylarına ise birebir uyan soğuk kahve hem kişiyi ferahlatır hem de klasik içeceklerden sıkılanlar için yeni bir tat olabilir. Bu nedenle soğuk kahveyi yazın denemeli ve bu şahane lezzete tanıklık etmelisiniz.

Soğuk Kahve Yapımından Önce Endorfia Kahvelerini Deneyin

Birbirinden lezzetli birçok kahve çeşidi Endorfia ile evlerinize konuk oluyor. Gerek klasik kahve türleri gerekse de Dünya kahve türleri ile muhteşem lezzetleri sizler için sunuyoruz. Peki, Endorfia kahveleri nelerdir?

Premium Türk Kahvesi; farklı renkteki (beyaz, pembe, kahverengi, siyah) kutuları ile gözleri kamaştıran güzelliğiyle içeriğinde de aynı şahaneliği taşıyor. Uygun fiyatlarıyla kalitesi arasında paralellik bulunan bu kahve önerisi tam da size göre. Aynı zamanda %20 indirim şansını da yakalayabileceğiniz bu fırsatı kaçırmayın deriz.

Premium Filte Kahve; 3’lü filtre kahve seti, 5’li filtre kahve seti veya tek paket olarak sunulan bu kahve bölümünde %18’e varan indirim seçenekleri mevcut. Aynı zamanda kutu renkleri tercihleriniz için renk seçeneklerinden de yararlanabilirsiniz.

Dünya Kahveleri; dünya kahveleri için geniş bir yolculuğa çıktığımız diğer yazılarımı hatırlardınız diye düşünüyorum. Hatta birkaç kez okusak da sıkılmayacağımız dünya kahve keşfinde yolculuk yapmak muhteşem bir duygudur. Bu keşfin yanında bir de farklı kültürlere sahip kahveleri tüketmek de bir o kadar iyi olacaktır.

Dünya kahveleri bölümünde yer alan birbirinden farklı lezzetleri inceleyebilir ve dilediğiniz kahveyi tercih ederek en kısa sürede kahvelerinize kavuşabilirsiniz.

Dünya Kahveleri Çeşitleri;

  • Endorfia Kenya AA Plus Hediyelik Dünya Kahvesi; limon, misket limonu ve mango karışımından oluşmaktadır.
  • Endorfia Guatemala Hediyelik Dünya Kahvesi; içeriğinde elma, bal, çikolata ve kiraz bulunuyor.
  • Endorfia Ethiopya Sidamo GR.4 Hediyelik Dünya Kahvesi; kahvenin içerisinde bulunan olgun kırmızı meyveler, böğürtlen, ahududu, çikolata karışımı ile zenginleşmiş kahvenin tadına doyamayacaksınız.
  • Endorfia Costa Rica Tarrazu Hediyelik Dünya Kahvesi; Costa Rica içinde barındırdığı yaban mersini, kuru üzüm ve karamel ile damakları şenlendiriyor.
  • Endorfia Colombia Supremo Medellin Hediyelik Dünya Kahvesi; Colombia ceviz, yaban mersini, şeftali ve kakao bileşenleriyle ağızda yayılan enfes bir tada imza atıyor.

Klasik Soğuk (Buzlu) Kahve Nasıl Yapılır?

Canınız her istediğinde kolaylıkla ve pratik bir şekilde yapabileceğiniz soğuk kahve, damaklarınızda enfes telvelerini bırakacak ve uzun süren lezzeti ile sizleri mest edecek. Özellikle sıcak havaların bunalttığı bugünlerde tercih edilmesi yerinde olacaktır. Sadece birkaç malzeme ile rahat bir şekilde yapabilirsiniz. Aynı zamanda da zamandan tasarruf ettiren muhteşem bir tattır.

Klasik Soğuk (Buzlu) Kahve

Ana maddesi buz olan klasik kahvenin yapımı 3-5 dakika sürmektedir. Evinizde bulunan birkaç malzeme ile kolaylıkla yapacağınız bu enfes soğuk kahve ile serinlemelere doyamayacaksınız.

Malzemeler:

  • 1,5 tatlı kaşığı kahve
  • 1 su bardağı süt
  • İsteğinize göre toz şeker

Yapılışı:

  • Kahveyi ve şekeri (isteğe bağlı) birlikte az kaynar suyun içerisine ekleyin ve erimelerini bekleyin
  • Daha sonra bu karışıma süt ekleyin
  • Karışımı iyice harmanladıktan sonra buzları ekleyin ve kahveniz servis etmeye hazır.

CEVAP VER

Lütfen Yorumunuzu Yazınız
Lütfen adınızı buraya girin