Kahveye Dair Bilinmesi Gerekenler

0
678
kahveye dair bilinmesi gerekenler

Kahveye dair bilinmesi gerekenler konusunda sizi mest edecek bilgilerden bahsetmek istiyoruz. Zira günümüzün kültürel değerlerinden biri olan kahve lezzeti ve içeceği sağlığa da pek çok katkıda bulunuyor. Yani damak tadımıza güç kattığımız kahveler aslında ardında birçok faydalı bilgi de barındırıyor. Hem geçmişten günümüze sevilerek taşınan hem de içtikçe muhabbeti artıran ve keyif veren kahveler daha bir sürü yararı ile ön plana çıkıyor. Kahve ile ilgili bilinmesi gerekenlere geçmeden önce damaklarınızı şımartmaya ne dersiniz? Mesela tam da şu anda bu yazıyı okurken leziz mi leziz Dünya Kahveleri türlerinden birini içebilirsiniz.

Kahve Gerçekleri ve Yaratılış

Kahvenin Türk tarihinde önemi ve değeri paha biçilmez bir seviyededir. Kahvenin yapılış aşamasından içiliş aşamasına kadar her şey, özenle ve büyük bir şeffaflıkla hazırlanmaktadır. Özellikle kahve içmeden önce yapılacaklar arasında yer alan önemli hususlardan biri de kahvenin tazeliği ve kalitesi oluyor. Bu nedenle kahve satın alırken sevilen ve bilindik kahve üreticilerinden alınması önerilir. Zira damak zevkinize hitap edecek kahveleri seçmeden önce kahve gerçekleri ve yaratılış sizlere büyük bir ipucu olacak.

Endorfia Kahve Mucizesi Nedir?

Üretimini gerçekleştirdiğimiz kahveleri geçmişten günümüze kadar büyük bir hassasiyet ile hazırlandığımız ve gün geçtikçe yükselerek geniş bir kitleye ulaştığımız aşikârdır. Müşteri memnuniyetine verdiğimiz değerle beraber üretim yelpazemiz gelişmekte ve kaliteli ürünlerin üretimleri ve satışları devam etmektedir. Günden güne artırdığımız kahve çeşitleri arasına yeni eklediğimiz Çekirdek Kahve de kendine has özellikleri ve tadıyla içenleri adeta mest ediyor.

Bunun yanı sıra kahve kategorisinde yer alan diğer kahve türlerinden birini de damak zevkinize uygun olarak bulmanız oldukça kolaydır. Hem Türkiye’de hem de dünyada mevcut olan enfes kahvelerin tamamını mağazamızın kahve kategorisinde bulabilirsiniz. Ayrıca dünyaca ünlü olan kahvelerden en sevilen tatları yine mağazamızın en özel köşelerinde görebilir, sevdiklerinize birbirinden leziz kahveleri armağan olarak alabilirsiniz. Bu önerilerden sonra şimdi de sıra kahve gerçekleri ve sağlık konusuna giriş yapmaya geldi.

kahve gerçekleri ve sağlık

Kahve Gerçekleri ve Sağlık

Kahve gerçekleri ve sağlık ile ilgili birçok önemli bilgi yer almaktadır. Özellikle kahveyi çok seven bir nesil olmamızdan dolayı kahveye dair gerçekleri bilmemiz de oldukça gerekli bir husustur. Peki, kahve gerçekleri neler?

  • Kahve enerjinizi artırır, mutluluk verir. Sağlığınız için sütsüz ve şekersiz Endorfia kahve içiniz.
  • Kahve, şeker hastalığından korur, zayıflatır, Alzheimer ve demans riskini azaltır. Sağlığınız için sütsüz ve şekersiz Endorfia kahve içiniz.
  • Kahve, karaciğerinizi korur, kalın bağırsak ve karaciğer kanseri riskini azaltır. Sağlığınız için sütsüz ve şekersiz Endorfia kahve içiniz.
  • Kahve, yağ asitlerini serbestleştirir, adrenalin salınımını sağlar ve fiziksel performansınızı artırır. Sizin daha dinç olmanızı sağlar. Sağlığınız için sütsüz ve şekersiz Endorfia kahve içiniz.
  • Kafein %3-11 oranında metabolizmayı hızlandırır, yağ yakımını %10 artırır, zayıflamanızı sağlar. Sağlığınız için sütsüz ve şekersiz Endorfia kahve içiniz.
  • Harvard Üniversitesi’nde yapılan bir çalışmaya göre günde 4 kupa veya daha çok kahve içen kadınlar %20 daha az depresyona girmektedir. Sağlığınız için sütsüz ve şekersiz Endorfia kahve içiniz.
  • Düzenli kahve içenlerde inme (Stroke) riski %20 oranında azalmaktadır. Sağlığınız için sütsüz ve şekersiz Endorfia kahve içiniz.
  • Düzenli kahve içenlerde insülin direnci ve tip-2 diyabet riski azalır. (Günlük bir fincan kahvenin %7 oranında tip-2 diyabeti azalttığı 458.000 kişi üzerinde yapılan çalışmayla kanıtlanmıştır) Sağlığınız için sütsüz ve şekersiz Endorfia Kahve içiniz.
  • Düzenli kahve içmek Alzheimer ve Parkinson olma riskinizi %32-60 oranında düşürür. Sağlığınız için sütsüz ve şekersiz Endorfia kahve içiniz.
  • Günde 4-5 fincan kahve içmek, bağırsak kanseri riskini %15, karaciğer kanseri riskini %40 azaltmaktadır. Sağlığınız için sütsüz ve şekersiz Endorfia kahve içiniz.
  • Kahve, önemli bir antioksidandır. B3, B5 vitaminleri ve Magnezyum kaynağıdır. Sağlığınız için sütsüz ve şekersiz Endorfia kahve içiniz.
premium hediyelik kahve

Endorfia Kahve Çeşitleri Neler

Mağazamızın en sevilenleri arasında yer alan kahve, türleriyle adeta mest ediyor. Kafein sevmeyenler için mevcut olan kafeinsiz kahveler, farklı lezzet arayışında olanlar için dünya kahveleri, klasik kahve içiminden vazgeçmeyenler için Türk kahvesi, filtre kahvenin tadına doyamayanlar için filtre kahveler ve çok daha fazlası kahve kategorisinde bulunuyor. İster damak zevkinize güç katmak isterseniz de sevdiklerinize harika bir armağan almak amacıyla kahve türlerinden istediğinizi seçebilirsiniz. Alacağınız kahvenin türü ne olursa olsun hem içtikçe tadına doyamayacak hem de sevdiklerinize ideal bir armağan uzatmış olacaksınız.

Bunun için yapmanız gereken tek şey kahve çeşitleri arasından keyifle kahve seçmek ve siparişini vermek. Ayrıca kahve gerçekleri konusunda bilinenlerden sonra tam da ağzınıza layık kahveleri seçmeniz daha kolay olacaktır. O halde şimdi Endorfia Kahve alternatifleriyle tanışmanızın ve ağzınızı şenlendirmenin tam vakti. Kahve kategorisinde bulunan kahve türlerinden dilediğinizi alabilir ya da kahveye eşlik eden eşsiz tatlı ikramlıkların da bulunduğu kahve çikolata setlerinden birini tercih edebilirsiniz. Bunlara ek olarak daha pek çok kahve detayına “Kahve Geleneği ve Ritüeli” yazısından ulaşabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen Yorumunuzu Yazınız
Lütfen adınızı buraya girin