Lezzet ve Şifa Bir Arada

Sadece “an”lara keyif katmaya yaradığını mı sanıyorsunuz? Kahve, bundan çok daha fazlasını yapıyor.

Evet, fazla tüketimi insan sağlığı için olumsuz sonuçlara yol açmakta, fakat kararında kahve içerseniz, zarar yerine yarar elde edersiniz. Kahveyi yeterli tüketimde yararlı kılan şey, içeriğinde yer alan pek çok maddenin, insan vücudu için önem taşıyor olması. Her şeyden önce kahve, organizmanın devamlılığında büyük role sahip B grubu vitaminlerini içermekte. Potasyum ve magnezyum gibi değerli minerallere de kahvenin içeriğinde rastlıyoruz.

Kahve içeriği deyince akla ilk gelenlerden kafeinin de aslında yeterli alımda sağlığa yararlı olduğunu biliyor muydunuz? Özel bir sağlık sorununuz yoksa ondan tamamen kaçınmanıza gerek de yok, zira kahvenin yararlarından çoğu, kafeinin varlığıyla ilişkili.

Peki, Kahve Faydaları Nelerdir?

Zihinsel Aktiviteleri Güçlendirir

Kan dolaşımı vasıtasıyla beyne ulaşan kafein, dopamin ve noradrenalin adlı hormonların salgılanmasını tetikler. Bu ise zihinsel fonksiyonların desteklenmesi anlamına geliyor. Yeterli miktarda kafein alımı, beyni dışarıdan gelen sinyallere açık hale getirir, yani zihinsel berraklık sağlar, odaklanmayı arttırır, daha enerjik olmaya ve yaratıcı düşünmeye yardım eder. Böylece günlük rutin içinde daha aktif olabilirsiniz.

Sindirime Yardımcı Olur

Yemeklerden sonra içilen bir ya da iki fincan kahve, sindirime yardımcı olur. Bunun için yemekten yarım saat ya da bir saat sonrasını beklemenizde fayda var.

Diyabetin Önlenmesine Yardımcı

Kahvenin içeriğindeki önemli besin öğeleri, onun diyabetle mücadelede de rol alabilmesini sağlıyor. Belirli miktarı aşmayan düzenli kahve tüketimi, Tip 2 diyabete yakalanma riskini düşürmekte.

Karaciğer Yağlanması Riskini Azaltır

Karaciğer yağlanması, karaciğer hücrelerinde normalden fazla oranda yağ birikmesi sorunudur. Yaygın olarak görülen bu sorunun önlenmesinde yardımcı araç olarak kahveye başvurulabilir. Yeterli kahve tüketimi, karaciğer yağlanması riskini azaltacaktır.

Yağ Yakımını Hızlandırır

Kafeinin olumlu etkileri, form tutma çalışmalarında da karşımıza çıkıyor. Doğal ve oldukça güçlü bir uyarıcı olan kafein, metabolizmayı hızlandırıcı etkiye sahiptir. Bu sayede yağ yakımını destekler.

Günde Kaç Fincan Kahve İçilebilir?

Kahve Faydaları Nelerdir sorusu, tüketilen miktarla yakından ilişkili, zira gereğinden fazla kahve tüketimi yarar yerine zarar getirecektir.

Kafeinin tolere edilme derecesi kişiler arası farklılıklar gösterir, o nedenle herkes için geçerli bir miktar vermek mümkün değil. Bununla birlikte, alınan günlük kafein miktarının yetişkinlerde 400 miligramı aşmamasına dikkat edilmeli. Kafeinin risk unsuru olduğu sağlık sorunlarına sahip olanlar, çocuklar, hamileler ve yaşlılarda daha az miktar idealdir.

CEVAP VER

Lütfen Yorumunuzu Yazınız
Lütfen adınızı buraya girin