Kahve Seçimi Nasıl Yapılır?

0
589

Kahve Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Kahve alırken nelere dikkat edilmeli,kahve içilirken hangi püf noktalara değinilmeli vb. gibi daha birçok ayrıntının yer aldığı bu yazımda, düşündüğünüz tüm sorulara kolaylıkla yanıt bulabilirsiniz. Öncelikle kahvenin geçmişine kısaca değineceğim ve sonrasında da vazgeçemediğimiz enfes kahvenin yapılışı ile alma sırasındaki püf noktaları konusunda donanımlı bilgiler vereceğim.

Kahvenin muazzam bir içecek olmasından ziyade gönüllerimize taht kurmuş olması da ayrı bir konu. Kahve kültürüne verdiğimiz değer sayesinde kahve ile ilgili olan her şey dikkatimizi bir hayli çekiyor zaten. Bu yüzden kahve hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyen okurlarım için kahveyle ilgili her özel noktaya severek değiniyorum. Umuyorum ki bu yazımla beraber kahve düşkünlüğünüze daha güzel ve yeni dokunuşlar da ilave edebilirsiniz.

Sevgili okurlarım sizler için seçtiğim Kahve Alırken Nelere Dikkat Edilmeli konusuna yavaşça başlayalım. Bu yazımı okurken de keyfiniz bol olsun diyorum ve sizlere sevgi dolusu bir kahve ikram ediyorum. Kendinizi şımartmanın tam zamanı! Size ikram ettiğim bol köpüklü ve mis kokulu kahvenizi yapın ve içmeye başladığınız anda yazımı tıkır tıkır okuyun.

“Kahve alırken nelere dikkat edilmeli? En iyi kahve çeşitleri neler?” gibi soruları açıklığa kavuşturacağım. Hem hangi tür kahvelerin damak zevkinize uyacağını bileceksiniz hem de kahve alırken önemli olan püf noktalara aşina olacaksınız.

Kahve Alırken Göz Önünde Bulundurmanız Gerekenler

Kahve alırken öncelikli olarak dikkat edilmesi gereken nokta her ne kadar kalite olsa da aslında kahve çekirdeklerinin taze olarak çekilmiş olması gerekir. Çünkü taze olmayan bir kahvenin kalitesi pek de önemli değildir. Bu yüzden kahve alırken nelere dikkat edilmeli bunu çok iyi bilmeniz muazzam ve taze bir kahve almak için oldukça önemlidir.

Kahve Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler;

  • Kaliteye verilen önem kadar kahvenin tazeliğine bakılmalı,
  • Kahve çekirdeklerinin ne tür işlemlerden geçtiğini bilmek büyük bir haz verir,
  • Kahve çekirdeklerinin iyi bir şekilde öğütülmüş olması gerekir,
  • Alacağınız kahvenin damak zevkinize uyması ilk öncüllerden biri olmalıdır,
  • Enfes kokan bir kahvenin aroma ve lezzeti de bir o kadar iyi olacaktır bu nedenle içtiğiniz kahvenin hangi bahçelerde yetiştiğini bilmeniz sizi mutlu edecektir,
  • Kahve alırken koyu ve açık renk olması lezzete etki ettiği için renk olarak değil de tat olarak hangi rengin nasıl bir tat verdiğini iyi bilmeniz gerekir,
  • Yöresel kahve veya organik kahve seçimini almadan önce netleştirmelisiniz,
  • Ayrıca uzun süre tazeliğini koruması için kahveleri ambalajlı olarak almalı ve sonrasında bir kavanoza aktarmanız doğru bir hamle olacaktır,
  • Kahve türlerini merak ediyorsanız ve farklı bir kahve tatmak istiyorsanız almadan önce o kahve hakkında derin araştırmalar yapmanız size muhteşem bir kahve içme aşkı kazandıracaktır,
  • Dilerseniz birkaç kahve türünü bir arada alabilir ve damak zevkinize hangi kahvenin daha çok yakıştığını deneyerek öğrenebilirsiniz.

En İyi Kahve Çeşitleri Neler?

Kahve alırken nelere dikkat edilmeli konusunda soru işaretlerine yanıt bulduğunuzu düşünüyorum. O halde şimdi gelelim en iyi kahve çeşitleri neler konusuna. Kahve çeşitleri hakkında güzel bilgilere ulaşacaksınız bu sayede de hangi tür kahvenin size daha cazip geldiğini ve canınızın hangi tür kahveleri istediğini bileceksiniz.

Dünyada en az 70 ülke ve ülkelerin diğer bölgelerinde kahve üretimi yüzyıllardır devam etmektedir. Kahvenin doğuşuyla beraber birçok ülkeye sıçramasıyla birlikte kahve her ülke için büyük bir lezzet ve vazgeçilmez bir içecek haline gelmiştir. Her ülke de titiz aşamalardan geçirilerek elde edilen kahvelerin neredeyse hemen hemen hepsi bizim ülkemize de gelmektedir. Hem dünya lezzetlerine tanıklık ediyor hem de damak zevkimiz için birbirinden farklı aromalara, tatlara ve şahane karışımlı kahvelere ulaşma vesilesini yaşıyoruz.

Gerek dünyada gerekse de ülkemizde tüketimi fazlasıyla gerçekleşen kahve çeşitlerini derlediğim bir yazı olsun istedim. Kahve aşkınıza büyüleyici atışlar yapmak için adım adım çeşitli kahvelere değinmeye başlıyorum.

En İyi Kahve Çeşitleri

Nasıl ki gezgin olmak yeni şeyler keşfetmek insana çok fazla haz veriyorsa, eminim ki birçok kahve lezzeti hakkında fikir sahibi olmak ve her kahveyi kendi içinde değerlendirerek tüketmek o kadar önemli olacaktır. O zaman şimdi kahve çeşitleri neler ve ne tür bileşenlere sahip olduğuna bakalım.

Daha önceki yazılarımda dünyada üretimi devam eden efsane kahve ülkelerinden ve tatlarından bahsetmiştim. Bunlar arasında yer alan ülkelerden bir ikisi de Orta Amerika ve Karayipler ile Afrika ülkeleriydi. Bu ülkeler de kahve en lezzetli tatlara ve en çok tercih edilen kahve türü olmaya hak kazanıyordu. İşte bu ülkelerden ve kahve bileşenleriyle kahve türlerine başlıyorum.

Orta Amerika ve Karayipler Kahvesi

Kahvenin büyük talep gördüğü muhteşem bir yerleşkedir Orta Amerika. Özellikle bazı bölgelerinde inanılmaz bir ilgi görmektedir. Aynı zamanda içeriğinde çikolata, fındık ve karamel tatlarda yer alıyor.

Kosta Rika Kahvesine Ne Dersiniz?

Herkes tarafından merak edilen bir ülkedir ve adeta gidip de dönmek istemeyeceğiniz cennet bir yerdir Kosta Rika. Keza kahvesi de aynı şekilde damakları şenlendiren bir lezzet taşıyor.

Aromalı ve yumuşak tadıyla kişiyi kendine çeken harika bir kahve çekirdeğine sahiptir. Dilediğiniz gibi bu kahve çekirdeklerini öğütebilir ve ince ince çektirerek şahane bir kahveyle gününüzü taçlandırabilirsiniz.

Afrika Kahvesi Tam Bir Lezzet Abidesi

Afrika kahvelerini hiç duymadınız ve deneyimlemediyseniz hiç üzülmeyin. Çünkü siz sevgili okurlarımı bu muhteşem tattan mahrum etmemek üzere harika bir kahveyi daha yazıyorum. Afrika kahvesi biraz daha baharat ağırlıklı olan ancak tadı sert olmayan dinlendirici bir lezzete sahiptir.

Afrika’nın Etiyopya bölgesinde ortaya çıkan ve keşfedilen kahve günümüze kadar birçok ülkeye yayılarak geldi. Bu nedenle Etiyopya kahve açısından önemli bir bölgedir ve fakir bir ülke olmasına rağmen kahve üretimini titizlikle yapmakta ve geçimini kahve üzerinden sağlamaktadır. Ayrıca kafein oranının düşük olması tadının yumuşaklığına olumlu katkılar sunmaktadır.

Kenya Kahvesi Yeni Lezzetiniz Olacak

Kenya kahvesi, asitli ancak tam da damak zevkine uyum sağlayan harika bir lezzettir. Üzüm, greyfurt gibi meyve tatlarını barındırmaktadır. İçtikçe yeniden içmek isteyeceğiniz bu lezzet damak zevkinizin vazgeçilmezi olacak.

Kenya diğer bir adıyla Arabica kahvesi yüksek bir bölgede yetiştirilen ve ıslak bir kahve olarak üretime sunulan kahve çeşididir. Dünyada en çok tercih edilenler listesinde ilk sıralarda yerini alan kalitesinden de ödün vermemektedir.

Sevgili okurlarım kahve alırken nelere dikkat edilmeli konusuyla günümü kapatıyorum. Eminim ki bu yazıdan sonra kahve seçimi yaparken ve kahve alırken bu adımları göz önünde bulunduracaksınız. Bu sayede de kahve lezzetinize farklı kültürler kazandırmanın mutluluğunu da yaşayacaksınız. Bir sonraki yazımda görüşmek ümidiyle, sevgiyle kalın.

CEVAP VER

Lütfen Yorumunuzu Yazınız
Lütfen adınızı buraya girin