Kahve Pişirme Aletlerini Keşfedin!

0
683

Kahve Pişirme Aletleri

Kahve pişirme aletleri üzerine yazdığımız bu yazı ile kahvelerinizi artık daha keyifli pişirecek ve yudumlarken fazlasıyla haz alacaksınız. Kahve pişirirken dikkat etmeniz gereken pişirme yöntemleri ile dilediğiniz zaman enfes mi enfes kahvelerinizi sunuma hazır hale getirebilirsiniz. Kahve pişirme makineleri ile ilgili yazımızda yer alan diğer pişirme aletlerine (elektrikli aletler) göz atabilirsiniz.  

Kahve pişirmeden önce pişirme aletini seçtiğiniz gibi, kahvelerinizi de taze ve öğütülmüş olarak, koyu, açık veya karışık olarak tedarik etmeniz gerekir. En taze kahvelerle, nefis kokulu kahveleri pişirmek için Endorfia’nın eşsiz güzellikteki çeşitli taze kahvelerine bakabilirsiniz. Birbirinden farklı kahveler için Endorfia Dünya Kahveleri bölümüne ulaşabilirsiniz. Tadına doyamayacağınız lezzetli kahveleri keyifle içeceksiniz.

Endorfia Kahvelerine Bayılacaksınız

Endorfia’nın taze olarak üretimini ve satışını gerçekleştirdiği lezzetli kahveler ile keyfinize diyecek olmayacak. Kahve tutkunlarının bayılacağı ve vazgeçilmezi olacağı kahve çeşitlerinin fazlasıyla yer aldığı Endorfia kahveleri şu şekildedir…

Premium Türk Kahvesi: %20 indirim şansı ile alabileceğiniz en kaliteli ve en uygun kahve türüdür. Klasik Türk kahvesindeki bu şahane lezzeti denemekten haz alacaksınız. Yudumlarken kokusu ve tadı sizi mest edecek. Endorfia kahve bölümünden premium Türk kahvesine ulaşabilirsiniz.

Premium Filtre Kahve: %18’e varan indirim fırsatlarından yararlanabileceğiniz enfes kahve türüdür. Aynı zamanda hem tekli hem üçlü hem de beşli paketler şeklinde satışa sunulmaktadır. Dilediğiniz miktar ve oranı seçebilir kolaylıkla tedarik edebilirsiniz.

Dünya Kahveleri: Endorfia’nın farklı kahvelere imza attığı bu enfes kahveler ile dünyada kahve kültürüne konuk olacaksınız. Aynı zamanda çeşitli ve güzel olan bu kahveler ile damak zevkinizi değişik tatlarla buluşturacaksınız.

Dünya yolculuğumuz esnasında denk geldiğimiz kahve çeşitleri neredeyse her ülkede özenle ve büyük bir keyifle farklı işlemlerden geçerek hasat ediliyor, üretiliyor ve işlenerek paketleniyor. Tazeliğini ve lezzetini koruyan bu kahveler hem evlere konuk oluyor hem de farklı kültürlerin enfes lezzetleri ile bizlere cazip geliyor. Bu enfes Endorfia Dünya Kahveleri de şu şekildedir…

  • Endorfia Kenya AA Plus hediyelik dünya kahvesi,
  • Endorfia Guatemala hediyelik dünya kahvesi,
  • Endorfia Ethiopya Sidamo GR.4 hediyelik dünya kahvesi,
  • Endorfia Costa Rica Tarrazu hediyelik dünya kahvesi,
  • Endorfia Colombia Supremo Medellin hediyelik dünya kahvesi

Cezve ile Kahve Pişirme Yöntemi

Türk kahvesi pişirmenin tek zorluğu uygun karışımlı kahveyi bulabilmektir. Geleneksel Ortadoğu kahve karışımları son derece kendine özgü bir lezzete sahiptir, nedeni ise özellikle rio-y lezzetli Brezilya çekirdeklerinin Etiyopya çekirdekleriyle bir araya gelmeleri ile elde edilmelidir. Çoğu insan Türk kahvesinin koyu kavrulmuş olduğu yanılgısı içindedir, oysa toz haline getirilmiş bu kahve, kırmızı kahveremgimsi bir renk tonuna sahiptir ve koyu renkli değildir.

Geleneksel kahve pişirme aleti olan cezve küçük, uzun saplı, bakır ya da pirinçten yapılan dar boyunlu bir kaptır. Cezvelerin boyutları farklıdır ve genelde çoğunun altında kaç fincan kahve alabileceklerini gösteren küçük bir sayı yazar.

Cezveniz yoksa süt ısıtmak için kullandığınız küçük ve düz kenarlı kaplarda işe yarar, ancak su cezvedeki kadar kolay kaynamayabilir. Bu yöntem “kahveyi kaynatma” kuralını bozan tek yöntemdir, fakat bu kahve şekerle birlikte kaynatıldığı için kaynatmaktan kaynaklanan acılık lezzete yansımaz.

Cezve ile Kahve Pişirme Adımları

  1. Türk kahvesinin pişirim oranları basittir: Cezvenin aldığı her fincan suya bir tatlı kaşığı kahve konur. Eğer 2 fincanlık bir kahveyse 2 tepeleme tatlı kaşığı kahveyi cezveye koyun (ince öğütülmüş kahvenin kaşığın üzerinde tepeleme durması kolay olur).
  2. Daha sonra cezveye 2 tatlı kaşığı şeker koyun (şekerin kaşıkta kahve kadar tepeleme durması mümkün olmayacaktır ama çoğu batılının tercih ettiği “orta” lezzetli kahve elde etmek için tepeleme yüksekliğine gerçekten yakın olması gerekir).
  3. Son olarak da kahveyi içeceğiniz küçük kahve fincanlarını kullanarak cezveye 2 fincan su koyun. Bu noktada temek Türk kahve tadını çeşitlendirmek için karışıma kakule otu kabukları, tarçın kabuğu ya da anason tohumu eklenebilir.
  4. Cezveyi kısık ateşin üzerine koyun ve kaynamasını bekleyin. Tam taşma noktasına geldiğinde ateşin üzerinden çabucak alıp karıştırın sonra yeniden ateşin üzerine koyun. Bir an içinde yeniden kaynamaya başlayacaktır, bu yüzden hemen ateşten alınmalı ve kahve yeniden karıştırılmamalıdır.
  5. Köpük, üçüncü ve son defa yükselmeye başlayınca cezveyi dikkatlice ateşin üzerinden alın ve fincanlara azar azar dökmek suretiyle kahveyi paylaştırın. Her fincanda eşit şekilde köpük olmasına da özellikle dikkat edin.

Alfresco Aleti ile Kahve Pişirme Yöntemi

  1. Kullanacağınız pişirme kabına koyacağınız suyu ölçün. Ölçme kabınız yoksa bir kahve fincanı kullanın (pişireceğiniz fincan sayısına göre suyu boşaltın, bu arada kahve suyu çekeceği için bir parça daha su ekleyin.) Kabı ateşin üzerine koyun.
  2. Orta ya da biraz daha kalın taneli öğütülmüş kuru kahvenizi ölçün. Su kaynamaya başlarken bütün kahveyi suya boşaltın.
  3. Kabı hemen ateşin üzerinden alıp içeriği iyice karıştırın. 4 dakika kadar dinlendirin. Süzerek fincanlara boşaltın.

Karışımlarda bu pişirme yöntemi uygulanabilir ve normal sertlikteki bir içecek için 1 lt suya 55 gram/ 10 yemek kaşığı kahve eklenir. Alfresco tekniği uygun koşullar olmadığı durumlarda kullanıldığı için her zaman doğru öğütülmüş kahveyi bulmak – ticari bir ürünse orta öğütülmüş, evde yapılmışsa biraz daha kalın taneli- mümkün olmayabilir.

Sürahi (Karaf) Aleti ile Pişirme Yöntemi

  1. Sıcak su doldurmak suretiyle sürahinin içini ısıtın, arzu edilen su miktarını da aklınızda tutun bu arada sürahiyi bir kez daha doldurmak için bir kenarda su ısıtın. İlk doldurduğunuz sıcak suyu boşaltın (suyu ölçüm kabına dökerek sürahinin içindeki su miktarını ölçün) sürahiyi kurulayın ve orta öğütülmüş kahvenizi içine koyun. Normal sertlikte bir kahve 1 lt suya 55 gram/ 10 yemek kaşığı kahveyle yapılmalıdır.  
  2. Su kaynama noktasına yaklaştığında –kaynamadan hemen önce ya da kaynadıktan hemen sonra- kahvenin üzerine dökün. Tercihen bir tahta kaşıkla iyice karıştırın ve süzerek fincanlara dökmeden önce 4 dakika bekleyin.

CEVAP VER

Lütfen Yorumunuzu Yazınız
Lütfen adınızı buraya girin