Kahve İçmek için En İdeal Zaman

0
584

Kahve Keyfinizi Saatlere Göre Ayarlayın

Kahve tutkunlarının “Kahve içmenin zamanı mı olur? Dilediğim zaman dilediğim kadar kahve tüketebilirim.” dediğinizi duyar gibiyiz. Tabii ki istediğiniz zaman dilediğiniz miktarda kahve tüketebilirsiniz. Ancak, kahvenin size sunmuş olduğu eşsiz etkilerden yararlanabilmek için o çok sevdiğimiz lezzeti belirli zaman aralıklarında tüketmemiz gerekiyor. Peki, Kahve İçmek İçin En İdeal Vakit Ne?

Kahve Saati Neye Göre Belirleniyor?

Her birimizin Sirkadiyen Saat olarak bildiğimiz biyolojik bir saati var. Söz konusu sirkadiyen saat günlük yaşantımızdaki pek çok şeyi düzenliyor. Uyuma ve uyanma vaktimizi belirleyen kortizol seviyesinin yanı sıra, stres hormonunun işleyişinde büyük etkilere sahip olan biyolojik saat, kahve içmemiz gereken zamanın bilgisini vermekte.

Kahvenizi Bu Saat Aralığında Tüketin…

Sabah uyanmakta güçlük çektiğinizde direkt kahveye sarılıyorsanız, öğle ve akşam yemeklerden sonra “Kahve çok güzel gider” diyorsanız büyük bir yanılgı içinde olduğunuzu belirtmek isteriz. Zira, sabah 08.00-09.00, öğlen 12.00-13.00 ve akşam 17.30-18.30 saatleri kahve içmek için pek de uygun değil. Belirttiğimiz söz konusu saat aralıklarında, vücudumuzdaki kortizol seviyesi doruklara çıkıyor. Kortizol seviyesinin yüksek olduğu zamanlar ise, kendimizi en dinç ve zinde hissettiğimiz zamanlar. Bu noktada, kortizol seviyesini kahve ile desteklemenin bir sakıncası yokmuş gibi görünse de, bu saat dilimlerinde kahve tüketmek kafeinin etkisini önemli bir ölçüde azaltıyor.

Geriye Kalan Vakitlerde Kahvenin Keyfini Çıkarın

Kahve tüketmek enerji veren, kokusu ve yoğun aromasıyla keyfimizi yerine getiren içeceklerden. Gün içinde kendinizi modunuz düşük ya da halsiz hissettiğiniz anlarda, çalışmaktan yorulup da kısa bir ara verdiğinizde, köşenize çekilerek kitap okurken veya yağmurlu bir vakitte dışarıyı izlerken kendinize bir parça çikolata ile şımartmak istediğinizde bir fincan dolusu Endorfia Kahve harika olacaktır. Yalnız, kahveden aldığınız keyfi iki katına çıkarmak ve Kahvenin Etkilerinden en iyi şekilde faydalanabilmek için ideal zaman aralıklarını göz önünde bulundurmayı unutmamalısınız.

Yüksek Kalite ve Yumuşak İçim

Her yudumuzda aklınızı başınızdan alacak, damaklarınızda eşsiz bir tat bırakacak bir kahve gibisi yoktur. Kusursuz aromalara sahip Endorfia Filtre Kahve veya dünya kahveleri sevdiklerinize ve kendinize yapacağınız en mükemmel jest olacaktır.

CEVAP VER

Lütfen Yorumunuzu Yazınız
Lütfen adınızı buraya girin