Kahve Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

0
589

Kahve Alırken Bunlara Dikkat!

Türk Kahvesi Yapımıyla ilgili önemli püf noktalarına hâkimsiniz. Tüm maharetinizi göstererek kahveyi hazırladınız. Buna karşın, hedeflediğiniz aromadan eser yok mu?

Sorun pişirme yönteminizde değil, kahvenin kendisinde olabilir. Gerçek kahve keyfi için satın alma aşamasında bazı önemli noktalara dikkat etmek gerekiyor. Peki, bu noktalar neler?

Son Tüketim Tarihi Kontrolü

Satın aldığınız gıda ürünlerinin son tüketim tarihlerini kontrol etme alışkanlığınız yok mu?

Sadece sağlığınız için değil, aynı zamanda gıdada lezzet için tazelik önemli. O yüzden, son tüketim tarihi kontrolünü ihmal etmeyin. Tazeliğini kaybetmiş kahveyle, ne yaparsanız yapın, leziz bir içim elde edemezsiniz.

Kahve Paketinin Kontrolü

Kahve, son tüketim tarihi gelmemiş olmasına karşın, tazeliğini ve orijinal formunu kaybetmiş olabilir. Böyle bir durumun nedeni, uygun olmayan saklama koşullarıdır.

Kahvenin, tazeliği uzun süre koruyacak bir pakette bulunması önemli. Paket, güneş ışığı geçirmemeli. İç tarafı alüminyum lamine paketler, bu konuda yüksek performans gösterir. Ayrıca almadan önce pakette delik olup olmadığını kontrol etmenizde de fayda var.

Kahvenin nasıl bir ortamda bulunduğuna satın almada olduğu kadar, evinizde muhafaza sırasında da özen gösterin.

Çekirdek Kahve Alırken…

Kahveyi çekirdek halinde de satın alabilirsiniz. Çekirdek halindeyken kahve, aromasını daha uzun süre korur. Çekirdekleri kahveyi hazırlamadan hemen önce öğüterek, yoğun aromalı bir içim elde etmeniz mümkün.

Çekirdek kahve alırken, kullanacağınız kahve demleme ekipmanının yapısını göz önünde bulundurmalısınız. Günümüzde farklı pek çok kahve demleme aracı söz konusu. Satın alacağınız çekirdeklerin, kullanacağınız kahve demleme ekipmanına uygunluğundan emin olun.

Kahvenin Kavrulma Seviyesi

Kavrulma derecesinin damak tadınıza hitap etmesi de mühim ayrıntılardan. Bunun için çekirdeklerin renginden yola çıkarak fikir edinebilirsiniz. Kahvede açık renk, az kavrulmuşluğun göstergesidir.

Cezp Eden Aroma En Taze Haliyle Endorfia’da

Kahve tadını doyasıya çıkarabilmek için satın alma aşamasında ince ayrıntıları analiz etmekle uğraşmayın. Endorfia, gerçek aromayı, en taze haliyle, şık kutularda sunuyor. Onları dilerseniz kendi kullanımınız için seçebilir, dilerseniz sevdiklerinize hediye edebilirsiniz.

Premium kalitede kahve çeşitlerine online mağazamızdan ulaşabilir, filtre kahve ve Türk Kahvesi Fiyatları hakkında bilgi edinebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen Yorumunuzu Yazınız
Lütfen adınızı buraya girin