Hatırı Yıllarca Sürecek Kahveler Nasıl Hazırlanır?

Bir içecekten çok daha fazlasıdır Türk kahvesi. Köklü bir kültürün temsilcisidir o, tabii tam kıvamında ve bol köpüklüyse…

Kıvamında ve köpüklü bir kahve, koyu sohbetlere giriş kapısıdır. Peki, Nasıl Güzel Türk Kahvesi Yapılır?

İşte İpuçları!

Uygun kıvam, 1 fincan için 2 çay kaşığı kahveyle sağlanır. Her fincan için ikişer çay kaşığı kahve ilave ettikten sonra suyu karıştırarak, kahvenin homojen şekilde dağılmasını sağlayın. Karıştırma, sadece bu aşamada yapmanız gereken bir işlem. Cezveyi ocağa koyduktan sonra kahveyi kesinlikle karıştırmayın, aksi halde köpüğü sönecektir.

İyi kahve, sabırla pişer, o yüzden pişirmeyi kısık ateşte yapın. İlk taşım kaynamadan sonra ortaya çıkan köpüğü fincanlara dağıtın, ardından bir taşım daha kaynatın.

Aceleye, kahve piştikten sonra da yer yok. Servise hazır halde gelen kahveyi fincanlara yavaşça dökün.

Evet, ileri teknolojinin ürünü kahve makineleri, kıvamında kahve hazırlamayı pratik hale getiriyor ama geleneksel yöntemlerin cazibesi bir başka. Bakır cezve içinde ve köz üstünde pişmesi, kahveye ayrıcalık kazandıracaktır.

Kahve Saklama Şartlarına Dikkat Edin

Uygun şartlar altında saklanmayan kahvenin aroması büyük ölçüde bozulacaktır. O nedenle, kahveyi doğru şekilde muhafaza ettiğinizden emin olun.

Bu konuda en önemli noktalardan biri nem. Kahve kesinlikle nemli ortamda bırakılmamalı. Ortamdaki kokuyu kendi bünyesine hapsetme özelliğinden dolayı, kahvenin kesinlikle ağzı açık şekilde bırakılmaması, bu haldeyken koku yayan başka gıdalarla aynı yerde tutulmaması gerekiyor.

Işık, yüksek sıcaklık ve oksijen de kahve aromasını bozucu etkiye sahiptir. Bu nedenle kahve için en uygun saklama ortamı, serin, karanlık ve kuru olan ortamadır. Kendi ambalajı, ağzı açıldıktan sonra bu şartları sağlayamıyorsa kahveyi, alüminyum folyo ile kaplı, temiz bir poşet içinde, cam kavanoza koyarak saklayabilirsiniz.

Kullandığınız Suya da Dikkat Edin

Kahvenin tadı üzerinde, kullandığınız suyun da etkisi var.

Yüksek oranda kireç, kahvenin beklentileri karşılamasını önleyecektir. Daha üstün içim deneyimi için kireçsiz ve klorsuz su kullanın.

Suyun sıcaklık seviyesi de kıvam ve tat üzerinde etkiye sahiptir. Türk kahvesi pişirirken soğuk su tercih edin.

Kaliteli Kahve Kullanın

Nasıl Güzel Türk Kahvesi Yapılır sorusu, kullanılan kahvenin niteliğini de gündeme getiriyor. Bu hayli önemli bir konu, öyle ki, hazırlanacak kahvenin tadıyla ilgili olarak her detay bir yana, kahve kalitesi bir yana. Diğer tüm hususlarda ne kadar özenli olursanız olun, kullandığınız kahve kaliteli değilse, elde edeceğiniz sonuç şahane olmayacaktır.

Kurumsal hediyeliklerde prestijli seçeneklerin adresi Endorfia, Türk kahvesinde de en iyisini kullanıcılara ulaştırmaya başladı. Premium Türk Kahvesi ayrıcalığına Endorfia ile sahip olabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen Yorumunuzu Yazınız
Lütfen adınızı buraya girin