Guatemala Kahvesini Biliyor Musunuz?

0
696

Guatemala Kahvesi Hakkında Her Şey

Guatemala kahvesi hakkında merak ettiğiniz ne varsa bu yazıda aklınızdaki tüm soru işaretlerinize cevap bulacaksınız. Kahve severlerin dünyada kahve keşfine çıktığı ve her türlü kahve çeşidine özen gösterdiği aşikârdır. Hem kahve çeşitlerindeki özü hem de damaklarında farklı bir tat bırakılması hazzını çok severler. Bu yüzden bende bugünkü konumda Guatemala kahvesinden bahsetmek istedim.

Guatemala Kahvesi ile birlikte kahve aşkınız fazlasıyla nüksedecek ve dünyada derin bir yolculuğa çıkacaksınız. Farklı kültürlerin getirdiği ve işlediği kahve özleriyle kendinizi keşif yapan bir mucit gibi hissedeceksiniz. Bu nedenle Guatemala kahvesinin tüm özelliklerinden, nerelerden geldiğinden ve bizim hayatımızdaki yerinden etraflıca bahsedeceğim.

Kahve sever okurlarım için yeni bir tatla damaklarınızı şenlendireceğim. Aynı zamanda aralara serpiştireceğim çikolata önerileri ile de kahvenizin yanına yakışacak olan tüm lezzetleri belirteceğim. Kahvenin o enfes lezzetine küçük dokunuşlar yapacak tatlı küçük atıştırmalıklarla gününüzü şenlendireceksiniz. Nasıl ki bir kahvenin kırk yıl hatırı varsa kahvenin yanındaki küçük dostlarında damağınıza katacağı katkılar unutulmaz anlar yaşamanıza tanıklık eder.

“Guatemala kahvesi nedir? Guatemala kahvesinin ana vatanı neresidir? Guatemala kahvesinin yanında neler tüketilebilir? Guatemala kahvesi nasıl yapılır?” hepsinin anlatımı açık ve net bir şekilde yapacağım ve aynı zamanda yapılış aşamasının tarifini de vereceğim. O halde bu güzel yolculuğa başlamak için sizi daha çok bekletmeyeyim.

Guatemala Kahvesi Nedir?

Kahve nüfusunun yüzde %90’nın yoksulluk sınırının altında yaşadığı Orta Amerika’nın büyük ekonomisinin önde gelen ürünüdür. Gelir ve toprak dağılımındaki büyük eşitsizlikler modernleşmeyi de önler.

Kahve son derece geniş ve varlıklı Haciendaslarda(eyalet) ve hemen hepsi Ladinosların(Hintli olmayanlar) elinde olan sayıları birkaç bin civarındaki Fincaslarda ya da çiftliklerde yetiştirilir. Ayrıca yoksul Hintliler telefondan çalıştırılan, kıt kanaat ayakta duran ve genelde dağlık arazilerde bulunan küçük çiftliklerde de kahve yetiştirilir.

Düşük ürün veren türlerin hektar başına fiyatı daha fazla para getirse de,  Guatemalahenüz Bourbon gibi eski tip kahve ağaçlarının, daha fazla ütün alabileceği, düşük ve lezzetli türlerle değiştirme yolunu seçmedi. Küçük çiftlik sahiplerine fiyatlarını minimize etmeleri, daha az ürün veren yüksek kaliteli türleri gurme pazarı için yetiştirmeleri konusunda sponsorluk eden programlarda bulunmaktadır.

Guatemala kahvesi pek çok uzman tarafından dünyanın en iyi ürünlerinden biri olarak değerlendirilmektedir. Kosta Rika kahvelerinin tersine Guatemala kahveleri bölgeden bölgeye değişim gösterir, gerçi “tok-gövdeli çözelti, harika dengesi olan asit oranı, dumanlı, baharatlı ve çikolata tonlarıyla karmaşık yapı” tanımı hepsine değilse de pek çok bölgede yetişen ürüne uymaktadır.

Başkentin yakınında İspanyol fetihçileri tarafından kurulmuş ve 1773 yılındaki depremle yerle bir olmuş antik şehir bulunur. Guatemala antik şehri ismini ülkenin en iyi kahvelerinden birine de vermiştir. Kuzeye doğru gidildiğinde Coban şehri gelir. İsmi yüksek rakamları temsil eder ve dolayısıyla ürünü de aynı derecede yüksek kalitelidir. Kaliteli Guatemala kahveleri yetiştiren pek çok bölge vardır. Ancak izole bir batı bölgesi olan Huehuetenango çoğunlukla küçük çiftliklerde yetiştirilen, enfes asitlik oranı ve kendine özgü lezzeti olan kahveler yetiştirmesiyle giderek göze çarpan bir bölgedir.

Guatemala Kahvesinin Ana Vatanı Neresidir?

Guatemala kahvesinin ana vatanının Orta Amerika ve Karayipler olması kahvenin cazipliğini arttırmaktadır. Orta Amerika ve Karayipler, kahveleri çekirdek gövdelerinin lezzetlerinin ve aromalarının bütünlüğüyle ün salmışlardır.

Guatemala Kahvesinin Yanında Neler Tüketilebilir?

Normal kahve standartlarında olduğu gibi dünyada üretimi gerçekleştirilen diğer kahve türlerinin de yanında çikolata tüketimi ideal olmaktadır. Hemen hemen herkesin damak zevkine uyabilecek bir yiyecek olan çikolatada, kahve kadar etkili ve vazgeçilmez bir yiyecektir. Küçüğünden büyüğüne herkesin sevgilisi olan çikolata olmadan da kahve biraz sade kalacaktır.

Kahvenizi keyifle yudumlarken ağzınızı tatlandıracağınız çikolatalarla harika bir güne başlangıç yapabilirsiniz. Peki, ne tür çikolatalar Guatemala kahvesinin yanında tüketilebilir, bir de bunlara değinelim.

Guatemala Kahvesinin Yanında…

Guatemala kahvesini taçlandırmak için size tatlı önerilerinde bulunacağım. Bunlar çikolata türleri ile lokum türleri arasında değişiklik göstermektedir. Kahvenizin yanında fıstıklı ve yumuşacık dağılışı ile damak zevkinizin vazgeçilmezi olacak lokumları ve çikolataları tercih edebilirsiniz. Kahvenin bu muhteşem lezzetlerle nasıl uyum sağlayacağını tükettikten sonra siz de anlayacaksınız.

Endorfia ailesi olarak büyük bir titizlikle ve kaliteyle satışını yaptığımız organik çikolatalara, fıstıklı çikolatalara, güllü lokumlara kolaylıkla ulaşabilir ve beğendiğiniz enfes bu tatlı dokunuşlar için hızlı ve güvenli kargo iletişimimizden yararlanabilirsiniz.

Bir kere başladığınız ve yedikten sonra vazgeçemeyeceğiniz tüm bu organik Endorfia Çikolata ve lokumlar için yeni adresiniz olacağımıza eminiz. Müşteri memnuniyetinde önde gelen çikolata türleri ile yolumuza devam etmekteyiz.

Guatemala Kahvesinin Özellikleri

Guatemala bitkisi ile ilk tanışıldığında bu bitki süs amacıyla kullanılıyordu. Ancak daha sonra bu bitki için sektör arayışına girildi ve kahve olarak tüketilmesi konusunda ilk adımlar atıldı. O günden bugüne büyük bir özenle taşınan Guatemala kahvesi herkesin damaklarına ve evlerine konuk oldu.

Guatemala Kahvesinin Üretildiği Bölgeler

NuevoOriente Bölge; Hondros’un ve Doğu Guatemala bölgesinin sınırında yer almaktadır.1300-1600 metre aralığında gerçekleşmektedir.

Fraijanes Bölge; ErmitaVadi’sinde 1200-1500 metre arasında yetişen bir bitkidir. Yetiştiği bölgede volkanik toprağın bulunması sayesinde bitki farklı bir lezzete sahiptir.

Antigua Bölge; yetiştiği bölgenin getirdiği özelliğe bağlı olarak sert çekirdeklere sahip olan bir bitkidir. Ancak bir o kadar da lezzetlidir.

Atitlan Bölge; Pasifik Okyanus ve Atitlan Gölü’nün çevresinde bulunan bölgedir. Bölgenin sahip olduğu zenginlik aromatik açıdan önemlidir. 1200-1700 metre arasında yetişen sağlıklı ve doğal bir bitkidir. Aynı zamanda böceklerden tamamen arınmış bir bitki olarak yetişir.

Huehuetenango Bölge; Meksika sınırları içerisinde bulunan bir yerdir. Bölgenin aldığı yağış ve rüzgâra göre bitkiyi şekillenir. Ayrıca 1500-1800 metre arasında yetiştirilmektedir.

Rainforest Coban Bölge; bu bölgedeki kahve çekirdekleri oldukça serttir. 1300-1500 metre arasında yetiştirilmektedir. Bölgenin kireç taşıyla ve toprağıyla kaplı olan bir bitkidir.

Volcan San Marcos Bölge; Guatemala kahvesinin hasat olarak ilk yapıldığı yerdir. Hasat dönemi de 3-4 aylık bir süre içinde gerçekleştirilmektedir.

CEVAP VER

Lütfen Yorumunuzu Yazınız
Lütfen adınızı buraya girin