Espresso Fincanı Nasıl Olmalı?

0
655

Espresso Keyfi İçin…

Espresso fincanı nasıl olmalı bu yazımızla beraber tüm ayrıntılarıyla öğrenecek ve dilediğiniz gibi not edebileceksiniz. Kahvenin enfes lezzetine diyecek yok bir de eğer değişik lezzetlere imza atan kahve çeşitleri varsa ne ala. Espresso da en az Türk kahvesi kadar sevilen ve oldukça fazla tüketilen bir içecektir.

Espresso üzerine yazdığımız daha önceki yazılarımızda espressonun ne olduğundan, nasıl yapıldığına ve nasıl hazırlanıp sunulduğuna kadar tüm detayları sizlerle paylaşmıştık. Hatta bazı espresso yapma aletlerine de değinmiştik. Bu bilgilere ek olarak espressonun daha kolay hazırlanması için kullanılabilecek elektrikli espresso makinelerini ele aldık. Böylelikle istediğiniz her yerde kendi espressonuzu kendiniz pişirebileceksiniz.

Espreossa ve Espresso Fincanı Nedir?

Espresso: En basit ve uygun tanımı ile espresso, sıcak suyun iyi kalite koyu kavrulmuş kahveye basınç uygulamak suretiyle nüfuz ettirme işlemidir. Kahve pişirme suyunun buhar kullanılarak geriden ittirilip sürülmesi fikri Fransızların dahi çocuğu Louis Bernard Rabout’a aitti.

Espresso Fincanında Espresso Krema Olmazsa Olmaz

Taze kahve, uygun derece öğütme, suyun sıcaklığı ve su basıncının bir araya gelmesinin sonucu olan açık kahverengi köpük, espressonun yüzeyinde bulunur.

Enfes krema ile bütünleşmiş bir esprossaya kim hayır diyebilir ki. İnsan bu muhteşem lezzeti yudumlarken her yudumda ayrı bir keyif alır. Lezzet desek var, enfes mi enfes kokusuna diyecek yok ve tabi ki içtikten sonra bizlere kattığı dinçlik ve güç de ayrı bir efsane oluyor.

Elektrikli Espresso Makineleri

Evde kullanmak için elektrikli espresso makinesi seçmek kolay bir iş değildir. Orta fiyatlı makinelere baktığımızda, pompalı makinelerin, alışılması zaman alsa da kullanımının en kolay makineler olduğunu görürüz. Elektrikli makine ile espresso yapıldığında filtreyi tortulardan temizlemek için “knock –out drawer” adlı aparatın kullanılması tavsiye edilir.

Tercih yaparken ağırlığın ve gücün göstergesi olan sağlamlığı göz önüne alın; eğer kahve filtresini tutma aparatı hafif hissediliyorsa kullanılan metal dayanıksız olabilir. Daha yeni olan termal blok makinelerin sessizlik avantajı vardır, ancak bu makinelerle ilgili en yaygın şikâyet basınçsız olmalarıdır. Yine de, bu konu önemli olduğu için gürültülü ve normal basınçlı bir makine seçmek daha akıllıca olur.

Önceden paketlenmiş veya hazırlanmış kahveleri pişirmek için yapılmış makineler, öğütme ve harman konusundaki endişelere cazip bir çözüm getirir. Ancak bu makine pahalıdır ve kullanılan kahvenin fiyatı çok yüksektir. Ayrıca, hiçbir gerçek espresso sever her gün aynı tür kahveye bağımlı kalmak ve değişik tatları denememek istemez.

Elektrikli Espresso Makinesi Nasıl Kullanılır?

1. Evde elektrikli espresso makinesini kullanmak için tüm makinelerde aşağıdaki noktaları ihtiva eden üretici talimatlarını takip ediniz. Doğru kavura ve öğütmenin kullanıldığı varsayılarak, yeterli miktarda suyu hazneye koyun ve espresso makinesini çalıştırın.

2. Buhar seviyesini gösteren ışığın yanmasını ya da sönmesini bekleyin ve bir bardak mı yoksa iki bardak mı pişirmek istediğinize karar verin. Uygun filtre tutucusunu kullanarak, filtreden suyu geçirip ısıtmak için “pişirme” mekanizmasını kullanın.

3. Filtre tutucuyu çıkartın ve espresso için bardak başına yaklaşık 6g/1 yemek kaşığı öğütülmüş kahveyi ekleyin.

4. Karıştırıcıyla, kahveyi iyice bastırın.

5. Filtre çemberinin (grup) kenarında biriken kahveyi temizleyin. Filtre tutucusunu düz tutarak ucu sol tarafta (genellikle) olacak şekilde su deliğinin altına yerleştirin. Emniyetli bir şekilde yerine oturana kadar filtre tutucuyu kaldırıp ayarlayın.

6. Kolu iyice sağ tarafa çekerek filtre tutucuyu kilitleyin.

7. Bardakları filtrenin altına yerleştirin ve pişirme düğmesine basın (vana filtresi seçeneğiyle), sonra kolu sola çekerek vanayı açın.

8. Bardaklar yarıya kadara yaklaşık 40 ml dolduğunda pişirmeyi durdurun.

Espressoyu Aynı Sıcaklığıyla Muhafaza Etmek Mümkün mü?

Espressoyu çok seviyorsunuz ama sürekli olarak pişirmek zor mu geliyor? Ancak sorun değil çünkü teknolojinin de gelişmesiyle birlikte en kaliteli ve kullanışlı ürünlerin üretimi artmaya devam ediyor. Özellikle kahve severlerin mutlu olmasına olanak tanıyan kahve saklama kapları oldukça popüler bir satışla yükselişe geçmeye devam ediyor.

Kahve Severlere Endorfia’dan Çelik Matara

Kahve, çay, bitki çayları, espresso vb. gibi daha birçok içeceği aynı tazeliği ve sıcaklığıyla korumanız artık mümkün hale geldi. Bu sıcak içecekler için üretimi gerçekleştirilen kişiye özel çelik mataralar sayesinde içeceklerinizi koruyabilirsiniz. Hatta sadece birkaç saat değil saatlerce muhafaza edebileceğiniz bir özelliğe sahip olan mataralar ile espressonuzu istediğiniz zaman enfes lezzeti ve sıcaklığıyla içebilirsiniz.

Endorfia Kişiye Özel Çelik Mataralar için sayfamızı ziyaret edebilir ve %21’e varan indirim fırsatlarından yararlanabilirsiniz. Özel olarak üretilen ve hassasiyet gösterilen bu ürünler sayesinde içecekleriniz hep taze ve hep sıcak kalacak.

Espressonuz Hep Taze ve Hep Sıcak Kalabilir

Espressonuzu ve diğer tüm sıcak içeceklerinizi saatlerce sıcak bir şekilde koruyabilir ve dilediğiniz her an aynı tazeliğe sahip espresso olarak tüketebilirsiniz. Espressolarınızı içtikçe keyif alacak ve tadına doyamayacaksınız. Öyle ki sürekli olarak espresso pişirmek zorunda kalmayacaksınız. Bunun yanı sıra, sadece espresso değil diğer tüm sıcak içecekleri de saatlerce muhafaza etme şansına sahipsiniz.

Kişiye Özel Çelik Mataralar gibi aynı özelliğe sahip termoslar ve termos bardaklarda içecekleriniz için birebir olarak tasarlanmaktadır. En özel tasarımlarıyla üretilen termoslar sıcak ve soğuk tüm içeceklerinizi doldurabileceğiniz ve saatlerce taze olarak saklayabileceğiniz muhteşem araçlardır. Dilediğiniz termosları, mataraları ve termos bardakları Endorfia sayfasından ziyaret ederek, özelliklerini ve detaylarını görebilirsiniz. Ayrıca genişletilmiş indirim fırsatları sayesinde tüm bu ürünleri hem kaliteli hem de uygun fiyatlarda tedarik edebilirsiniz.

Kişiye özel termosları %20’ye varan indirim fırsatları ile alabilirsiniz. Kişiye özel termos bardakları ise %23’e varan indirimlerle alabilirsiniz. Termoslar ile ilgili detaylı bilgilere termosları incelerken detaylı bilgi bölümünden inceleyebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen Yorumunuzu Yazınız
Lütfen adınızı buraya girin