Bol Köpüklü Bir Türk Kahvesi Deneyimine Hazır Olun!

1
704

Bol Köpüklü, Tam Kıvamında Türk Kahvesi Nasıl Yapılır?

Türk kahvesi yüzyıllardır kültürümüzün bir eşsiz bir değeri olarak günlerimizi ayrıcalıklı hale getirmiştir. Bol köpüğü, yoğun aroması ve tam kıvamında lezzeti ile günün her saatinde tüketebileceğimiz bir lezzet olan Türk Kahvesi Nasıl Yapılır, sizlere en kolay haliyle anlatmak istedik.   O halde, sizler de alın cezvenizi ve Türk kahvenizi birlikte 40 yıl sürecek güzel bir sohbete başlayalım…

Lezzetli Bir Kahve için Taze Kahve…

Türk kahvesi yapmaya başlamadan önce kahvenizin eşsiz bir lezzete sahip olması, bolca köpürmesi ve damaklarınızda güzel bir tat bırakması için taze olması, çekirdeklerinin kaliteli olması çok önemli. Bu noktada, Endorfia, üstün kaliteye sahip çekirdeklerin özenle kavrulması ve öğütülmesi ile ortaya çıkan Türk kahvesi ile bir hayli iddialı.

Peki, Endorfia premium Türk kahvesi ile tam kıvamında bir kahve nasıl yapılır?

Türk Kahvesi Tarifi için dilerseniz elektrikli dilerseniz klasik cezve tercih edebilirsiniz. Bizler bu tarifimizde klasik cezveyi tercih ediyoruz.

Cezvenin içerisine sırasıyla kahve, şeker (dilerseniz hiç eklemeyebilirsiniz) ve su ekleyerek kahve pişirme için gerekli olan işlemleri tamamlamış oluyorsunuz. Bu noktada, 2 kişilik bir Türk kahvesi tarifi için cezvenin içerisine 2 tatlı kaşığı Endorfia Premium Türk Kahvesi eklemeniz ve orta kahve için 2 adet şeker atmanız yeterli olacaktır.

Ardından 2 fincan soğuk içme suyu ekleyerek kahvenin çözülmesi için iyice karıştırmalı ve kısık ateşte köpük oluşana kadar pişirin. Kaynamaya başlayan kahvenin köpüğünü kaşık yardımıyla fincanlara paylaştırın ve ardından kahvenizi tekrar ocağa koyarak bir kez daha köpürmesini bekleyin. Bu işlemden sonra kahvenizi fincanlara ekleyebilir ve afiyetle tüketebilirsiniz.

Püf nokta: Türk kahvesi Yaparken, soğuk su kullanmak uzun süreli bir pişirmeye neden olsa da çok daha lezzetli ve köpüklü bir kahve elde etmenizi sağlayacaktır.

Türk Kahvenizi Yalnız Bırakmayın!

Kahvemiz hazır! Peki kahve deneyiminizi çok daha keyifli hale getirecek ikramlarımız? Dilerseniz, Türk kahvesi ile mükemmel bir uyuma sahip olan çikolata kapmalı Endorfia lokum veya krokanlı Endorfia Çikolatalar ile damaklarınızı şımartabilirsiniz.

1 YORUM

CEVAP VER

Lütfen Yorumunuzu Yazınız
Lütfen adınızı buraya girin