3.Nesil Kahve Nedir? Ne Zaman Ortaya Çıktı?

0
564
3.nesil kahvenedir ne zaman ortaya çıktı

3. nesil kahveciler, 3. nesil kahveler ve dalga kahveci gibi birçok kavramı sıklıkla duymaya başladığımız günlerdeyiz. Neredeyse hayatımızın merkezine artık bu kavramları yerleştirir olduk. Peki, neden? Çünkü geçmişten günümüze taşınan kahve kültürü, özelliğini yitirmeden kalitesine güç katarak ve lezzetini artırarak yoluna devam ediyor. Haliyle kahveyi çok seven bir toplum olduğumuzdan dolayı da “3.nesil kahve nedir? Ne zaman ortaya çıktı?” sorularını merak edemeden duramıyoruz.

Sizlerle aynı fikirde olduğumuz için de bu düşünce ve sorular ışığında harika bir içerik hazırladık. Şimdi elinize kahvenizi alıp aşkla yudumlayın ve 3.nesil kahvenin ne demek olduğuna büyük bir keyifle tanık olun.  Tabii unutmadan da söylemek isteriz ki kahvenin tadını yoğun bir şekilde hissetmek isterseniz Çekirdek Kahve siparişinizi mağazamızın kahve bölümünden dilediğiniz an verebilirsiniz.

Çekirdek Kahvenin Farkı Nedir?

Çekirdek kahve veya diğer adıyla kahve çekirdeği olarak bilinen bu kahvenin farkı aromatik tadı ve öğütülmüş olmasıdır. Çekirdekler öğütülerek her hafta taze olarak paketlenir ve stoklarda sizi beklemek üzere yerlerini alır. Aynı zamanda kendi kahvenizi kendiniz çekmek istiyor ve bu keyfe nail olmaktan yana duruyorsanız kahve çekirdeğini tercih edebilirsiniz. Espresso yöntemiyle kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bu lezzet şölenini çok seveceksiniz.

Üstelik sağlık açısından oldukça faydalı olan kahve çekirdekleri kavrulmuş olmaları sayesinde de ağızlarınız da adeta unutulmaz izler bırakacak. Kısacası tüm kahveler bir yana çekirdek kahve bir yana diyoruz. O halde bu kez kahve tercihinizi çekirdek kahveden yana yapabilirsiniz. %100 Arabica olan 1 kilogramlık çekirdek kahveyi alarak uzun raf ömrü ile uzun süre saklayabilir ve canınız her istediğinde taze olarak tüketebilirsiniz. Şimdi gelelim 3.nesil kahveye.

3. Nesil Kahve Nedir? Özellikleri Nelerdir?

3.nesil kahve, kahvenin kalitesini önemseyen ve çeşitli lezzetleri ile kahve severlere yani tüketicilere sunulan kahvelerdir. 3.nesil kahvelerde, çekirdek kalitesi ön plana çıkmaktadır. Çekirdeğin nerelerde yetiştiği, nereden geldiği ve nasıl kavrulduğu bilinir. Örneğin; özel bölgelerde yetiştirilen ve lezzetli bir aroma taşıyan kahveler, kaliteli kahve olarak adlandırılmaktadır. Hatta kahve tadımcıları tarafından da kahveler bazı kör testlerden tam puan alarak birinci sınıf lezzet konumuna gelmiştir.

Bunlara ek olarak elbette ki kahve çekirdeğinin işlenişi ve tadı da kahvenin demleme ve kavruluş aşamasına bağlıdır. Kahvenin son halini almasına kadar lezzeti hangi şekilde ortaya çıkacaksa o şekilde demlenir ve kavrulur. Zira burada en önemli rol de kahveyi üreten kişiden kahveyi hazırlayan kişiye kadar herkese düşer. Çünkü önemli olan da doğru tadı yakalamak ve 3.nesil kahve adına yakışır lezzetleri sunmaktır.

Sonuç itibariyle 3.nesil kahve denmesinin en önemli amacı da kahvenin kalitesidir. Yani 3.nesil kahve tam olarak kaliteli kahve demektir. Haliyle kahve çekirdeklerinin kaliteli olması ve çekirdeğin geçirdiği aşmaların tüketici tarafından biliniyor olması 3.nesil kahvenin olmazsa olmazıdır. Eminiz ki bu yazıyı okurken canınız yine kahve çekti. O halde farkıyla ve kalitesiyle herkesin çok sevdiği Dünya Kahveleri çeşitlerinden birini mutlaka denemelisiniz. Çünkü bu lezzetlere bayılacaksınız…

3.nesil kahve ne zaman ortaya çıktı

3. Nesil Kahve Ne Zaman Ortaya Çıktı?

3.nesil kahve terimi ilk olarak Trish Rothgeb adındaki kahveci tarafından yazılan makale yoluyla ortaya çıkmıştır. Makalenin içeriğine göre de her bir neslin avantajı ve dezavantajları da bulunmaktadır. Ayrıca her birinin de temel felsefi özellikleri vardır. 1.nesil, 2.nesil ve en sonda 3.nesil olarak değişikliğe uğrayan kahvenin leziz bir içecek olması vazgeçilmez olmasını sağlıyor. Üstelik sağlığa da birçok olumlu katkı sunan bu enfes kahveler asla değerini yitirmeyecektir.  

Daha çok kaliteli kahve çekirdeklerini dikkate alan 3.nesil kahve akımı, kahvelerin farklı demleme ve kavurma yöntemlerinin birbirinden ayrıldığından bahseder. Yani tüm kahvecilerin ve kahve yapımıyla uğraşan çeşitli yerlerin aslında farklı ve özel tarifler ile kahvelere bambaşka tatlar yüklediği ortadadır. Bunun yanı sıra evde kahve pişirerek de bu lezzeti keyifle yaşayabilirsiniz. Özellikle de kahvenin tazeliğini koruyacak ve uzun sürdürecek French Press Termos stokları sizler için yenilendi.

French Press Termos Seçeneklerinin Farkı Nedir? 

French Press setlerinin farkı nedir diye soranlara vereceğimiz en ayrıcalıklı cevap özel tasarımlı bir ekipman olmasıdır. Bu kategoride yer alan cam french press, borosilikat frecnh press veya renk seçenekleriyle french press termoslar oldukça özel hediyelerdir. Hem çok daha leziz kahveler demlemenize imkân sunuyor hem de gittiğiniz her yere çantanızda kolaylıkla taşıyabileceğiniz bir ürün oluyor.

Kısacası cezve veya başka bir alet kullanmak yerine çok daha kullanışlı olan french pressleri gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz. Aynı zamanda özel günlerin tamamı dahil istediğiniz her an sevdikleriniz için french press setlerini hediye olarak seçebilirsiniz. Bu hediye setleri sayesinde sevdiklerinize çifte mutluluklar yaşatmayı başaracaksınız. Çünkü setin içerisinde hem gözleri kamaştıran french press hem de ağızlara layık çikolatalar, makaronlar, drajeler veya lokumlar bulunuyor.

premium hediyelik kahve

Endorfia’dan 3.Nesil Kahve Önerileri

Endorfia olarak ağzınıza layık kahvelerimizin stoklarını artırmaya devam ediyoruz. İçtikçe lezzetiyle mest olacağınız birbirinden enfes kahve çeşitlerimize mağazamızdan kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Kalitesinden ödün vermeyen filtre kahvelerden Türk kahvelerine, dünya kahvelerinden kafeinsiz kahvelere kadar tüm kahvelerimize ulaşabilirsiniz. Ve tabii ki “Kahveye Dair Bilinmesi Gerekenler” yazısını okuyarak da keyif dolu anlar yaşayabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen Yorumunuzu Yazınız
Lütfen adınızı buraya girin