Yumuşak İçim Kahve Nasıl Yapılır

0
435
yumuşak içim kahve nasıl yapılır

Kahve, birden çok çeşidiyle severlerini mutlu ettiği gibi içim tarzlarıyla da her zaman ön plandadır. Yoğun lezzet ve bol aroma arayanların tercihi sert içim kahveler olurken hafif ve daha yumuşak bir lezzet severlerin de tercihi yumuşak içim kahveden yana olur. Zira bu tamamen damak tadıyla alakalı bir durumdur. Ancak kahvenin her türlü içimi de oldukça lezizdir. Çünkü kahve her haliyle güzeldir. Bu yazımızda da sizlere özel olarak yumuşak içim kahve nasıl yapılır sorusuna yer verdik. Bu adımlara geçmeden önce Premium Türk Kahvesi bölümüne göz atabilir, Endorfia farkıyla taze ve tadına doyum olmaz kahveler alabilirsiniz.

Premium Türk Kahvesi Pahalı Mıdır?

Premium Türk Kahvesi renkli paketleri içerisinde öğütülmüş ve taze olarak yerini almıştır. Ağızlara layık tazeliği ve tadı ile sizlerle buluşmayı bekleyen leziz Türk kahvesi, yumuşak bir kahve içimi elde etmeniz konusunda sizlere yardımcı olur. Ayrıca geleneğimizin en vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan Türk kahvesi, birden çok yöntem ile farklı lezzetler yaratmanıza olanak tanır. Bugün de bu içerikle birlikte yumuşak içim kahve nasıl yapılır sorunuzun yanıtını bulacaksınız.

Yumuşak içim kahve yapımına geçmeden önce mağazamız üzerinden seçeceğiniz Premium Türk kahvesi dahil diğer tüm kahveler en uygun ve avantajlı fiyatlara sahiptir. Haliyle herhangi bir maddi sıkıntı yaşamadan gönül rahatlığıyla alabileceğiniz kahveleri mağazamızdan keyifle alabilirsiniz. Üstelik çok seveceğiniz dünya kahveleri de yine kahve kategorisinde sizleri bekliyor. Bol keyifli alışverişler diliyor ve heyecanla beklediğiniz yumuşak kahve nasıl yapılır sorusunun yanıtına geçiyoruz.

Yumuşak İçim Türk Kahvesi Tarifi

Yumuşak içim bir Türk kahvesi elde edebilmek için iki farklı yöntem bulunmaktadır. Süt ya da süt tozu ile lezzet katmak… Her ikisi de benzer yapılış adımlarına sahiptir ve Türk kahvesine ilave edilerek harika bir lezzet ortaya çıkarır. Pratik bir şekilde yapabileceğiniz bu keyifli kahvenin yapılış aşmaları ise şöyledir:

Sütlü Türk Kahvesi
  • Sütlü yumuşak içimli kahve hazırlamak için öncelikle kişi sayısına göre sütü cezveye ilave edin ve kısık ateşte sütü ısıtın
  • Süt ısındıktan sonra üzerine kişi başı 1 tatlı kaşığı Türk kahvesi ekleyerek karıştırın. Bu aşamada eğer şeker kullanıyorsanız şeker ilave edebilirsiniz.
  • Kahveniz kaynayıp köpürmeye başladıktan sonra ocaktan uzaklaştırıp köpüğü fincana alabilirsiniz.
  • Kahveyi tekrar ocakta biraz daha kaynatın ve sonra tamamını fincana veya fincanlara doldurun.
  • Kahveniz bu aşamadan sonra hazır, afiyet olsun…
süt tozlu türk kahvesi
Süt Tozlu Türk Kahvesi
  • Kişi sayına göre suyu cezveye ekleyin ve kahveyi de ilave ederek kısık ateşte pişirin.
  • Yaklaşık olarak 1 dakika kadar su ile kahvenin iyice harmanlanmasını bekleyin.
  • Daha sonra üzerine 1 tatlı kaşığı süt tozunu ekleyerek karıştırın ve suda erimesini sağlayın.
  • Kahveniz kaynayıp taşmaya başladığında ocaktan alın ve fincana-fincanlara doldurun
  • Kahveniz bu aşamadan sonra hazır, afiyet olsun…

Yumuşak İçimli Filtre Kahve Sever Misiniz?

Yumuşak içim Türk kahvesi gibi yumuşak bir içimli filtre kahve de yapabileceğinizi biliyor muydunuz? O halde o çok sevdiğiniz filtre kahvenin yumuşak içimli halini de elde edebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken tek şey filtre kahvenin yoğunluğunu azaltmaktır. Yani mağazamızdan alacağınız Premium Filtre Kahve ile ağzınıza layık bir kahve demleyebilirsiniz. Nasıl mı?

Tabii ki french press yardımı ile… Öncelikle yapmanız gereken şey filtre kahvesinin ölçeğini azaltmaktır. Mesela french press içerisinde yapacağınız filtre kahve için termosa 2 ölçek yerine sadece 1 ölçek filtre kahve koyun. Aynı zamanda su oranını da biraz daha azaltarak french press’in yarısına kadar su ilave edin. Böylelikle hem yumuşak içimli hem de lezzeti tam kıvamında olan bir kahve tüketmiş olacaksınız.

Filtre Kahve Demleme için French Press Setlerine Bakın!

Filtre kahve için en sevilen ve sıklıkla kullanılan yöntemlerin başında french press ile demleme yöntemi geliyor. Çünkü bu yöntem hem oldukça pratik hem de en kısa zamanda hazırlayabileceğiniz kahveler için olanak tanır. Bu nedenle de kahvenizi hazırlarken mutlaka French Press Termos setlerinden birini almalısınız. Böylece istediğiniz zaman yumuşak içim kahveler ya da yoğun lezzet seviyorsanız sert içim kahveler yapabilirsiniz.

Zira french press termos ile demleyeceğiniz kahveleri her an her yere yanınızda taşıyabilir, 4-6 saat aralığında süren o kahve sıcaklığını ve tazeliğini hissedebilirsiniz. Bu yöntem ile filtre kahveleriniz daha bir leziz olacak. Çok seveceğiniz bu kahve demleme yöntemi için şimdi yenilenen stoklarımızı ziyaret edebilir, french press setleri arasından tercih ettiğiniz tüm termos modellerine göz atabilirsiniz. Kahve tadında bir gün dileriz…

premium hediyelik kahve

Endorfia’dan Kahve Önerileri

Endorfia olarak sizlere özel kahveler hazırladık. Türk kahvesinden filtre kahvesine, kafeinsiz(decaf) kahveden lezzetiyle mest eden dünya kahvelerine kadar pek çok kahve seçeneği var. Bu kahvelerden dilediğinizi istediğiniz zaman alabilir, farklı kahve lezzetlerine imza atabilirsiniz. Aynı zamanda değişik kahve tatlarıyla tanışmak istediğinizde “Kenya Kahvesi Nasıl Yapılır?” tarif ve önerileri yazısını da inceleyebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen Yorumunuzu Yazınız
Lütfen adınızı buraya girin