Yemen kahvesi Özellikleri Nelerdir? Nasıl Yapılır?

0
528
yemen kahvesi özellikleri nelerdir nasıl yapılır

Kahve kelimesini duyduğunuzda ne hissediyorsunuz? Muhtemelen ya o an enfes bir kahve pişirmek için kendinizi mutfağa atıyorsunuz ya da gözünüzün önünde canlandırıyor ve bu şekilde dahi çok mutlu oluyorsunuzdur.

Peki, dünyaca ünlü ve leziz kahvelerden biri olsaydı nasıl olurdu? “Muhteşem olurdu!” dediğinizi hissettik ve sizler için harika bir kahve aldık, geldik. Bugün bu içeriğimizde çok seveceğiniz “Yemen kahvesi özellikleri nelerdir? Nasıl Yapılır?” konusuna değiniyor olacağız. Dilerseniz keyifli bir yazıyı keyif alarak okumak için Dünya Kahveleri kategorisinden damaklarınızı şımartacak kahveler alabilirsiniz.

Ağızlara Layık Tadı ve Kokusuyla Mest Eden Kahve

Tadı ve kokusu bir yana adıyla tanınan ve meşhur olan Yemen kahvesi, içenlerin bir kez daha içmek isteyecekleri bir kahve oluyor. Tadından vazgeçemeyenlerin çok sevdiği bu kahve, siz değerli kahveseverlerin aradığı o enfes kahvelerden bir tanesi. O halde bu kahvenin büyüsü neymiş, hep birlikte bakalım.

Yemen Kahvesi Nedir? Özellikleri Nelerdir?

Yemen, resmi bir addır ve Yemen Cumhuriyeti Orta Doğu Bölgesinde yer almaktadır. Ülke; Umman Denizi Körfezi ve Kızıldeniz’e sınırları olan bir yerdedir. Batısında Umman yer alır, güneyinde ise Suudi Arabistan yer almaktadır. Başkenti ise San’adır. Yaklaşık 30 milyonluk bir nüfusa sahiptir. Kısacası yemen kahvesi dünyaca ünlü kahvelerden bir tanesidir.

Özellikleri Nelerdir?

Yemen kahvesinin uzun bir geçmişi vardır. Çok eski yıllara dayanan bu kahve üretimi için de ülke “kahve endüstrisinin eski evi” olarak nitelendirilmektedir. Tarihi kaynaklara bakıldığında kahveler 1450’li yıllara dayanmaktadır. Yemen kahvesi işe keşfinden çok kısa bir sürede vazgeçilmez bir lezzet olmuş ve zirvelere tırmanmıştır. Bunun yanı sıra daha pek çok özelliği vardır. Bu özellikler;

  • 17.yy yemen kahvesinin zirvelere ulaştığı dönem olmuştur.
  • Yemen kahvesinin çekirdekleri oldukça organiktir. Organik olan bu kahve çekirdekleri “Yemen Mocha” ismiyle de adlandırılmaktadır.
  • Kahve çekirdekleri, çikolata ve baharat tadını taşımaktadır. Leziz olan bu kahve, içenleri adeta büyülemektedir.
  • Mikro klima bölgelerinde ise teraslı dağlık alanlarda yetişen bir kahve türüdür.
  • Yemen kahvesinin, bitki türü Arabicadır.
  • Yemen kahvesinin; Yemen Ismaili kahve, Mocha Sanani kahve ve Mocha Mattari kahve türleri de bulunmaktadır.
lezzete küçük bir ara

Lezzete Küçük Bir Ara!

Lezzetine doyum olmaz yemen kahvesinin tarifine geçmeden önce kahvenin yanında canınızın çekeceği ve o an kahveye eşlik etmesini isteyeceğiniz Hediyelik Çikolata çeşitlerini almayı unutmayın. Damaklarınızda izler bırakacak bu çikolatalar, yemen kahvesiyle bütünleşirken siz huzuru doyasıya yaşıyor olacaksınız.

O halde elinize kaleminizi ve kağıdınızı aldıysanız hediyelik çikolata türlerini de not edebilirsiniz. Krokan çikolatadan madlen çikolataya kadar pek çok seçenek bu kategoride sizleri karşılıyor olacak. Şimdi hazırsanız, heyecanla yemen kahvesi tarifine geçebiliriz. Leziz tadı ve enfes kokusuyla mest eden yemen kahvesinin nasıl yapıldığını adım adım derledik. İşte detaylar…

Yemen Kahvesi Nasıl Yapılır?

Yemen kahvesini demlemek için ihtiyacınız olan malzemeler; şeker, zencefil, küçük bir kap, yemen kahvesi çekirdekleri ve bir de öğütücüdür. Bu malzemeler ile tadını asla unutamayacağınız şahane bir yemen kahvesi demleyebilirsiniz. Yemen kahvesini hazırlamak için gerekenler:

  • İlk önce kahve çekirdeklerini öğütün ve toz haline getirin.
  • Sonra hazırladığınız kabın içerisine 6 çay kaşığı yemen kahvesi, 4-5 çay kaşığı arası şeker(isteğe bağlı), 2 çay kaşığı zencefil ve bir bardak su ekleyin.
  • Hazırladığınız karışımı ocakta kaynattıktan sonra dinlenmeye bırakın.
  • Bir süre dinlendirip tekrar kaynatın ve yine dinlenmeye bırakın. Bu işlemi üç kez tekrarlamalısınız.
  • Son adım da ise kahvenizi servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun…

Dipnot: kahve karışımını birçok kez dinlenmeye bıraktığınızda daha aromatik ve leziz bir tat ortaya çıkacaktır. Bu da yemen kahvesinin lezzetini zenginleştirecektir.

Bunların yanı sıra dilerseniz kahveye süt ekleyebilir, yoğun bir krema elde edebilirsiniz. Ayrıca herkesin çok sevdiği Premium Filtre Kahve seçeneklerine de göz atabilir, yemen kahvesinden sonraki kahve demleme aşkınızı filtre kahve ile taçlandırabilirsiniz.

premium hediyelik kahve

En Güzel Kahve Demleme Yöntemi

Kahvelerinizi birden çok farklı yöntem ile hazırlama şansınız elbette ki vardır. Özellikle de son zamanların en popüler olan filtre kahve, bitki çayı vb. gibi içeceklerin demlenmesine olanak tanıyan French Press Termos yöntemidir. Bu yöntem ile kahvelerinizi 5-10 dakika arasında demleyebilirsiniz. Hem daha aromatik bir kahve lezzetini elde edeceksiniz hem de pratik olan french press termosları çok seveceksiniz.

Endorfia’dan Kahveseverlere Öneriler

Yemen kahvesi başta olmak üzere daha pek çok kahve türünü ve tarifini zaman zaman sizlerle paylaşıyoruz. Canınız farklı lezzet arayışı çektiğinde mağazamızın en özel kısmında ağızlarınıza layık kahve, çay vb. tarifleri bulabilirsiniz.

Bunlara ek olarak kahvesinden çikolatasına, makaronundan drajesine, lokumundan özel tasarımlı hediye seçeneklerine kadar birçok şeye mağazamız üzerinden ulaşabilirsiniz. Özellikle de çok seveceğinizi düşündüğümüz “Kolombiya Kahvesi Özellikleri Nelerdir? Nasıl Yapılır?” yazısını da inceleyebilir, leziz bir kahve tarifini daha notlarınız arasına ekleyebilirsiniz. Kahve tadında huzurlu günler dileriz…

CEVAP VER

Lütfen Yorumunuzu Yazınız
Lütfen adınızı buraya girin