V60 Kahve Demleme Nedir? Nasıl Yapılır?

0
431
v60 kahve demleme nedir nasıl yapılır

V60 kahve demleme yöntemi ile tadına doyum olmaz kahveler hazırlayacak, içerken keyfinize güç katacaksınız. Günümüzde birden çok kahve demleme yönteminin fark yarattığı gibi V60 demleme yöntemi de adından söz ettirmeye devam ediyor. Kahvelerinizi daha aromatik ve leziz bir şekilde içebileceğiniz bu demleme yöntemi sayesinde bildiğiniz tüm kahve demleme yöntemlerini unutacaksanız. O halde bu enfes kahvelerin başlıca yaratıcısı V60 demleme yöntemine geçmeden önce Kahve bölümünü ziyaret edebilirsiniz.  

Ağızlara Layık Filtre Kahve Şimdi Stoklarda

V60 filtre kahve demleme yöntemi için en uygun kahve önerilerini sizler için derledik. Günün kurtarıcısı olan enerji yüklü filtre kahveyi sevmeyen oldukça nadirdir. Filtre kahvenin lezzeti, kokusu ve özellikle de verdiği haz bambaşka olmaktadır. Klasik demleme yöntemlerinin yanı sıra özel olarak filtre kahve demleme yöntemlerinin olması ayrıcalıklı bir özellik olmuştur. Kaldı ki filtre kahveleri demlemek için seçilebilecek en ideal yöntemlerden biri de V60 filtre kahve demleme aparatı ile demleme yöntemidir.

Her hafta taze olarak ürettiğimiz ve müşterilerimizi ayrıcalıklı kıldığımız kültürel kahveler ile demleme yöntemlerini kullanmak yerinde olacaktır. Çünkü tüm bu kahveler özel olarak dünyaca ünlü kahve demleme yöntemleriyle uyumlu olacak şekilde üretilmektedir. Mesela V60 filtre kahve demleme yöntemi için özel olarak çekilmiş Premium Filtre Kahve paketlerinden birini tercih edebilirsiniz.  

V60 Kahve Demleme Nedir?

V60 kahve demleme yöntemi, filtre kahveleri pişirmenin en uygun olduğu demleme yöntemlerinden bir tanesidir. Filtre kahveyi pişirmek, demlemek bu yöntem ile oldukça basittir. Alman Melitta Bentz tarafından keşfedilen V60 kahve demleme aparatı, üçüncü nesil kahve demleme yöntemleri arasında yer almaktadır. V60 olarak bilinen bu yöntemin Japon imzalı adı ise Hario V60 olarak bilinmektedir.

Bunun yanı sıra V60 kahve demleme aparatı, 6 delik bardaklarla pişirme yöntemine verilen bir addır. Bu yöntem ile kahve demlemekten büyük keyif duyacaksınız. Üstelik demleyeceğiniz kahveleri 4-6 saat aralığında sıcak ve taze olarak tutabileceğiniz French Press Termos modelleri de şimdi mağazamızın güncel stoklarında sizleri bekliyor. Peki, 6 delik bardak olarak adlandırılan V60 filtre kahve demleme nasıl olmaktadır?

V60 Yöntemi ile Kahve Nasıl Demlenir?

V60 filtre kahve demleme yöntemi için modern olan 6 delik bardaktan az önce bahsetmiştik. Bu 6 delik bardak ile nasıl filtre kahve pişirildiğine değinecek olursak, bu demleme yönteminin kullanım mantığını anlayabilirsiniz. Detaylandırarak yer vereceğimiz v60 filtre kahve demleme adımlarını bir kez denedikten sonra sizlerde öğrenecek ve bir sonraki demleme aşamalarında kahvelerinizi kolaylıkla pişirebileceksiniz.

Filtre kağıdının 6 delik bardak üzerine yerleştirilerek, kahvenin damlacıklarının bardağın alt kısmında bulunan sürahiye dolması ile hazırlanan bir demleme yöntemidir. Kullanımı basit olan V60 ile filtre kahve demleme deneyimini elde ederek bu keyfi sizler de canlı olarak yaşayabilirsiniz. Yapmanız gereken 2 şey vardır. Birincisi V60 filtre kahve demleme yöntemi için öncelikle öğütülmüş filtre kahvelerimizden birini almak ve ikincisi de bu yöntemi uygulayabileceğiniz V60 kahve demleme aparatını kullanmaktır.

v60 kahve demleme tarifi

V60 Kahve Demleme Tarifi

V60 filtre kahve demleme tarifi için verilen bu ölçüler 1 kişilik filtre kahve içindir. Dilerseniz vereceğimiz ölçüleri arttırarak bu şahane lezzete, sevdiklerinizi ve yakınlarınızı da ortak edebilirsiniz. Ve tabii ki kahvelerinizi hazırlamadan önce sunumunuzu zenginleştirecek ve damaklarınızı şenlendirecek Hediyelik Çikolata türlerine göz atabilirsiniz.

1 Kişilik Tarif:

  • 15 gram Endorfia Filtre Kahve,
  • 230 mililitre su,

V60 Filtre Kahve Demlemenin Püf Noktası

1 kişilik için verdiğimiz bu tarif için pişirme derecesini 90 C ile 96 C arasında tutabilirsiniz. Filtre kahve için kullanacağınız suyu eğer bir ısıtıcıda ısıtmak yerine klasik cezve yöntemi ile ısıtır veya kaynatırsanız, kaynama sonrasında 1-2 dakika bu kaynamış suyu dinlendirebilirsiniz. Bu yöntem sayesinde ısı istenilen düzeyde olacaktır. V60 filtre kahve pişirme esnasında da sizlere kolaylık sağlayacaktır.

V60 Kahve Demleme Adımları

  1. V60 Filtre kahve kağıdına ait çizgili kenarı güzelce katlayın ve V60 üzerine yerleştirin. Ekipmanı genş olan bir fincan üzerine koyun ve ısıttığınız suyu filtre üzerine dökerek filtre kağıdının sıcak su ile iyice ıslanmasını bekleyin. Sonra kullandığınız bu suyu dökün. Bu yöntem sayesinde kağıdın bıraktığı tat azalacak ve kupa iyice ısınacaktır.
  2. Tercih edeceğiniz kahvelerin orta kalınlıkta çekilmiş, öğütülmüş olması yerinde olacaktır. Öğütülmüş olarak aldığınız kahveden 15 gram çıkarın ve filtre kahveyi aparata ekleyin. Kahvenin bulunduğu yatağı düz olarak ayarlamak için V60’ı iyice sallayın ve kahve tanelerinin mümkünse düz hale gelmesini sağlayın.
  3. Kronometreyi başlattıktan sonra 30 mililitre suyu ekleyin ve 30-35 saniye bekleyin. Kahve yatağı kısmında baloncuklar oluşmaya başlayacaktır, bu baloncuklar oluştuktan sonra filtre kahveniz şahane bir şekilde pişiyordur.
  4. Geriye kalan suyu da filtre kağıdına değmeyecek şekilde yavaşça dairesel hareketler yaparak dökün. Bu dairesel hareketleri yaparak devam edin ve filtre kahve taneciklerinin eşit olarak dağılmasını ve güzelce demlenmesini sağlayın. V60 ile filtre kahve demleme işlemi yaklaşık olarak ortalama 3-3.5 dakika sürmektedir. Eğer daha uzun sürerse, kahveyi demleyeceğiniz sonraki zamanlarda orta kalınlıkta öğütülmüş kahve yerine biraz daha kalın olarak öğütülmüş kahveleri tercih edebilirsiniz.
  5. Bu aşamalar sonrasında nefis ve sıcacık filtre kahveniz artık hazır. Şahane lezzetine karşı koyamayağınız filtre kahvelerinizi büyük bir keyifle ve afiyetle içmenizi diliyoruz.
hediyelik çikolata

Endorfia’dan Kahve Tutkunlarına Özel…

Kahve severleri buraya alalım mı? Sizler için hazırladığımız bu içerikte filtre kahvemizden aşkla bahsettik. Ancak mağazamızda bir filtre kahveden çok daha fazlası var. Dünya kahvelerinden decaf-kafeinsiz kahvelere kadar birçok kahve türü sizlerle bütünleşiyor. Canınız çektiğinde bu kahveler arasından damaklarınıza uygun olan lezzetleri alabilirsiniz. Ayrıca hoşunuza gidecek espressolu tarifler için “Espresso Bazlı Tüm Kahve Çeşitleri Nelerdir” yazısını inceleyebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen Yorumunuzu Yazınız
Lütfen adınızı buraya girin