Uykusuzluğa İyi Gelen Çaylar Nelerdir?

0
421
uykusuzluğa iyi gelen çaylar nelerdir

Uykusuzluğa iyi gelen çaylar ile hafif veya orta düzeydeki uyku problemlerinize kalıcı çözümler bulabilirsiniz. Hem sağlığa olumlu katlıları olan çayları içecek hem de uyku düzensizliğinizi ortadan kaldıracaksınız. Bu içeriğimizde uyku problemlerinize çözüm olacak çaylara yer verdik. Bu çaylar ile damaklarınızı şımartabilir, sağlığınıza güzel dokunuşlar yapabilirsiniz. Dilerseniz uykusuzluğa iyi gelen çaylara geçmeden önce kafein oranıyla etkisi büyük olan Kahve çeşitlerine de göz atabilirsiniz.

Çayın Faydaları Neler?

Çay, sıklıkla tüketilen ve kış aylarında tüketim oranı artan bir içecektir. Neredeyse su tüketiminden sonra ikinci sırada gelen bir içecektir. Elbette ki Türk kahvesi de çok sevilmekle beraber çaydan sonra da kahve gelmektedir. Peki, kahve de olduğu gibi çayın da zararları ve yararları var mı? Tabii ki var. Peki, çayın yararları neler? İşte detaylar…

  • Siyah çay, kalp sağlığı açısından oldukça önemli bir yere sahiptir. Çünkü siyah çayın içerisinde kalbe iyi gelen flavonoid antioksidanı bulunuyor.
  • Bazı araştırmalara göre günde 3 çay bardağı çay içmek kalp hastalığı riskini %11 gibi bir oranda azaltmaktadır.
  • Siyah çay, ayrıca kan basıncını da düşürmede etkili olan bir içecektir.
  • Çayın içerisinde yer alan flavonoid, başka birkaç yiyecek ve içecekte de yer alır. Ve flavonoidler düzenli olarak tüketildiğinde kolesterol, yüksek tansiyon ve trigliserit değerlerini de düşürmeye yardımcı olmaktadır.

Papatya Çayının Sakinleştirici Etkisi

Sakinleştirici etkileriyle bilinen papatya çayı, lezzetiyle damakları şımartır. Üstelik hangi saat aralıklarında içerseniz için yorgunluğunuzu ortadan kaldırır ve uykusuzluğunuza çözüm olur. Ancak her bitki çayı gibi papatya çayının da aşırıya kaçmadan tüketilmesi gerekir. aynı şekilde depresyon, uyku ilaçları gibi ilaçları ile birlikte kullanmamaya da özen göstermeniz önerilir. Günde 1 bardak papatya çayı, sizlere iyi gelecektir.

kediotu çayının inanılmaz etkileri

Kediotu Çayının İnanılmaz Etkileri!

Kediotu çayı, özellikle regl sancısı gibi durumlarda kullanım oranı fazla olan bir çay türüdür. Kaygı, sindirim problemleri, kramplar nedeniyle de yaşanan uykusuzluk sorunlarını da ortadan kaldırır. Ayrıca kas ağrılarını da hafifletir. Sindirim sistemlerini sakinleştiren ve kan basıncını düşüren bir bitki çayıdır.

Kediotu çayı dahil olmak üzere diğer tüm bitki çayları üzerine yapılan çalışmalar, etkili bir uyku düzenleyici oldukları yönünde sonuçları ortaya çıkarmıştır. Zira bitki çaylarınızı sıcak ve taze tutacak ekipmanlar da oldukça önemlidir. Birkaç saat dinlenen ve bitki özünü iyice özümseyen bir ekipman işinize yarayacaktır. Bunun için dilerseniz French Press Termos kategorimizi inceleyebilirsiniz.

 French Press ile Çay Nasıl Demlenir?

French press ile oldukça pratik bir şekilde çayınızı en kısa sürede demleyebilirsiniz. Sizlere vereceğimiz bu pratik yöntem sayesinde canınız her istediğinde siyah çay dahil tüm bitki çaylarını demleyebileceksiniz. Üstelik bu demleme yönteminde bulduğunuz tadı ve keyfi başka hiçbir yöntemde bulamayacaksınız. Peki, french press ile çay nasıl demlenir?

  • Kullanmak istediğiniz bitkiyi veya siyah çayı hazırlayın,
  • Suyu tam olarak kaynamadan ılık bir şekilde termos içerisine ilave edin,
  • Termosun kapağını kapatın ancak filtre çubuğunu bastırmayın,
  • Bitkiyi veya siyah çayı 10 dakika demlemeye bırakın,
  • Bitkiyi veya siyah çayı demlendikten sonra filtre çubuğunu bastırarak bitkileri termosun dibine doğru bastırın,
  • Bitki çayınız bu aşamalardan sonra artık içmeye hazır.

Dipnot: Bitkiyi veya siyah çayı güzelce yıkamanız sağlık açısından önemlidir, unutmayın!

Uykusuzluğa İyi Gelen Rezene Çayı

Eski dönemlerden günümüze kadar taşınan çayların başında rezene çayı gelmektedir. En çok tüketilen bitki çaylarından bir tanesidir. Sinir sistemini rahatlatır. Kasları gevşetir ve rahat bir uyku çekmenize olanak tanır. Regl sancılarına iyi gelir. Oluşan şişkinlik sorunlarına da son verir. Bu enfes çayı uykusuzluğunuza çözüm olarak tüketebilirsiniz. Bitki çayı kadar etkisi oldukça sevilen Premium Filtre Kahve seçeneklerinden birini de alabilirsiniz.

Tadıyla Mest Eden Ihlamur Çayı

Tadına doyum olmaz ve yararlı olan ıhlamur çayı da uykusuzluk gibi problemlere iyi gelmektedir. Bunun yanı sıra sinirleri rahatlatır, kasları da gevşetir ve ağrıları dindirir. Baş, karın ve boyun gibi ağrıları da dindiren bir etkiye sahiptir. Sağlığınıza olumlu dokunuşlar yapacak olan ıhlamur çayını günün belli saatlerinde 1-2 bardak kadar tüketebilirsiniz.

Melisa Çayının Vücuda Faydaları

Sinir sistemini yatıştırma konusunda oldukça etkili bir çay olan melisa çayı, uyku problemlerine de son verir. Kaslardaki yorgunlukları da alır ve rahatlatıcı etkisiyle huzur verir. 1-2 bardak melisa çayı ile gününüzü daha verimli geçirebilirsiniz.

premium hediyelik kahve

Endorfia’dan Sağlığa İyi Gelen Öneriler…

Bitki çayları başta olmak üzere kafein oranına sahip olan kahve türleri ile de uykusuzluk ve sinir sistemi, kas ağrıları vb. gibi sorunlarını en aza indirebilirsiniz. Bunun gibi daha pek çok olumsuz soruna çözümler bulabilirsiniz. Ayrıca en yeni lezzetlerden biri olan beyaz çayın ne olduğunu ve ne gibi yararlar sunduğunu da “Beyaz Çay Nedir? Faydaları Nelerdir? Nasıl Demlenir?” yazısına da göz atabilirsiniz. Sağlıklı günler diliyor, kahve tadında bir gün olsun diyoruz…

CEVAP VER

Lütfen Yorumunuzu Yazınız
Lütfen adınızı buraya girin