Türkiye’de Neden Kargo Sorunları Yaşanıyor?

0
640
Türkiye de neden kargo sorunları yaşanıyor

Türkiye’de önemli bir konuma sahip olan E-ticaret ve Online satış pazarı günümüzün vazgeçilmez alışveriş araçlarındandır. Özelliklede geçtiğimiz yıl ortaya çıkan Covid-19 salgınıyla birlikte çevrimiçi alışveriş hizmeti genişledi ve haliyle kargo şirketlerine düşen yük arttı. Eskiden Online alıveriş yüzdeleri düşükken bugün alışveriş yüzdeleri %150’lere kadar çıktı. Elbette ki çoğu kişinin temas kurmadan alışveriş yapma isteği bu süreci hızlandırmaya devam ediyor. Süreçle birlikte kargolarda yaşanan yoğunluğun artması, çoğu kişinin aklında soru işaretleri bırakıyor. Bu soruların en başında “kargom neden gecikiyor? Kargoları alırken nelere dikkat edilmedi?” gibi sorular geliyor.

Kargom Neden Gecikiyor?

Salgınla birlikte çevrimiçi alışveriş hız kazandı. Üstelik alışveriş yaparken tıklanma başına harcanan zamanda azaldı. Yani artık çoğu kişi dakikada binlerce ürünü sepetine ekleyerek satın alabiliyor. Yoğun ilgi gören yüzlerce ürünün paketlenmesi ve hazırlanması sağlanıyor. Bu durumda yoğunluk artıyor ve kargolar 1 iş günü içerisinde hazırlansa da trafiğin akışındaki yoğunluktan dolayı kargocuların ürünü sizlere yetiştirmesi zaman alıcı olabiliyor.

Her bir ürünün alıcıya teslim etme süresi 1-3 iş günü arasında değişiklik gösterebiliyor. Bu iş günleri dışında yaşanacak sorunlar yoğunluğa ve salgın sürecine bağlı olarak 4-5 gün veya en fazla 7 güne ulaşabiliyor. Aksi bir durum olmadığı sürece kargonuz 1-3 iş günü içerisinde elinizde olacaktır. Ancak uzayan ve 1 haftayı geçen kargo bekleme süreciniz olduğunda öncelikle sorunun kargo firmasıyla mı ilgili olduğunu tespit edebilir sonrasında ise kargo firmasıyla iletişime geçebilirsiniz.

Kargomu Teslim Alırken Nelere Dikkat Etmeliyim?

Kargonuz elinize ulaştığında yapmanız gereken birkaç basit husus bulunuyor. Bu hususlara dikkat ederseniz kargonuzu teslim aldıktan sonra pek de sıkıntı yaşamazsınız. Öncelikle dikkat etmeniz gerekenler şu şekildedir:

1. Ürünün Sağlam Olup Olmadığına Bakmalısınız

  • Kargo taşımacılığı esnasında ürünler hasar görebiliyor. Ürünler gördükleri hasardan ötürü kırılıp ezilebiliyor. Bu yüzden ürün elinize ulaştığı anda yapmanız gereken ilk şey ürünün sağlam olup olmadığını kontrol etmek olmalı. Eğer ki kargo şirketi çalışanı, ürünü açmanıza veya kontrol etmenize izin vermezse ürünü kontrol etmeden aldığınıza dair beyannamede bulunmalısınız.
  • Ürünü, kargo çalışanından almadan önce gözünüzle veya ellerinizle kontrol edebilir eğer herhangi bir hasar ya da kırılma olduğunu düşünürseniz tutanak tutabilirsiniz. Tutacağınız tutanakla, ürünü satın aldığınız firmayı koruyabilir ve ürünü size sağlam bir şekilde ulaştırmayan kargo şirketine bu hatasının bedelini ödetebilirsiniz.
  • Ürünü açmadan önce size ulaştığı şekliyle fotoğraf veya video çekebilir, ürünü açtıktan sonra üründe bir hasar veya bozulma söz konusuysa ürünü tekrar paketleyerek kargo şirketine teslim edebilir ve satıcı firmaya geri iade edebilirsiniz. Tabii ki ürünü yollarken çekmiş olduğunuz fotoğraf ve videoyu da satıcı firmaya iletmelisiniz.

2. Ürün Hasarlıysa Kargo Şirketini Şikâyet Edebilirsiniz

Satıcı firma tarafından özenle ve hassas bir şekilde paketlenen ürünler elinize ulaştığında hasar görmüş ise kargo şirketini bu sorumsuzluğundan dolayı ilgili yerlere şikâyet edebilirsiniz. Kargo şirketi vermiş olduğu hasarı kabul etmiyor veya bu durumu satıcı firmaya yüklüyorsa mutlaka bunu satıcı firmaya da iletin. Çünkü ürünü aldığınız satıcı firmada sizinle aynı koşullarda yorulmakta ve ürünler konusunda büyük bir hassasiyet göstermektedir. Dolayısıyla mağduriyetinizi anlatabilmek ve ürününüzü kolaylıkla iade edebilmek adına kargo şirketini ilgili yerlere şikâyet edebilirsiniz.

3. Kargo Çalışanını Şikâyet Edebilirsiniz

Satın aldığınız ürünü kargo çalışanı size verirken kontrol etmek isteyin eğer kontrol edebilmeniz için önce imza atmanız gerektiğini söylerse imza atabilirsiniz. Ancak imza attıktan sonra ürününüzde bir hasar varsa ve kargo çalışanı sizin imza attığınızı ve artık ürünü geri alamayacağını söylerse onu direkt olarak bağlı olduğu kargo şirketine şikâyet edebilirsiniz. Aynı şekilde ürünü açmak için mecburen imza attığınızı ve bunu sizden kargo çalışanının istediğini de belirterek mağduriyetinizi rahatça anlatabilirsiniz.

ürünün sağlam olup olmadığına bakmalısınız

Endorfia Kargo Süreci Nasıl İşliyor?

Endorfia üzerinden alacağınız her türlü ürün için özel bir paketleme yapılmaktadır. Ezilecek veya eriyecek ürünler için ayrı, kırılacak ve dağılacak ürünler için ayrı paketlemeler söz konusudur. Aynı şekilde siparişini verdiğiniz ürün en geç 3 gün içerisinde elinize ulaşmış olur. İstanbul ve çevresinde ikâmet eden kişilere aynı gün kurye sağlanmaktadır. İstanbul dışındaki illere ise 1-3 iş günü içerisinde ürün ulaştırılmış olmaktadır.

Müşteri Memnuniyeti için Neler Yapıyoruz?

Endorfia ekibi olarak vermiş olduğunuz tüm siparişleri özenle ve hassasiyet göstererek paketleme sürecine alıyoruz. Paketleme esnasında eriyecek veya ezilecek ürünler için ek bir ambalajlama yapıyoruz. Aynı şekilde kırılma riski olan ürünlerin de paketlemesini sağlam bir şekilde yapıyoruz.

Bunlara ek olarak müşteri memnuniyetini üst düzeylere çıkaracak işlemleri geçekleştiriyoruz. Yaptığımız tüm işlemler bizim sorumluluğumuz dışındadır. Amacımız; siz müşterilerimizi memnun etmek ve mağduriyetinizi en aza düşürmektedir. Peki, daha neler yapıyoruz?

  • Ürünlerin ezilmemesi, erimemesi, kırılmaması ve herhangi bir hasar görmemesi için ekstra ambalaj ekipmanlarıyla destek sağlıyoruz.
  • Hatalı girildiğini düşündüğümüz adreslerin doğruluğunu teyit etmek ve düzeltmek adına müşterilerimizle irtibata geçiyoruz.
  • Kargosu eline ulaşmayan müşterilerimizi arayarak ürünlerin tekrardan ellerine ulaşması için kargo şirketimizi adresinize yeniden yönlendiriyoruz.
  • Siparişi verdiğiniz andan itibaren kargonuzun takibini özenle yapıyor, kargonun size en hızlı şekilde ulaşması için işimizin başından ayrılmıyoruz.
  • Siparişlerinizi en kısa sürede güvenli kargo hizmetimizle adresinize iletiyoruz.

Endorfia üzerinden yağacağınız tüm Online alışverişlerde üst düzey güvenlik önlemlerimizden yararlanabilirsiniz. Dilerseniz peşin dilerseniz de taksili olarak istediğiniz ürünün siparişini anında verebiliyorsunuz. Aynı zamanda siparişini vermek istediğiniz her ürün için bizimle iletişime geçerek detaylı bilgi alabilir ve ürünlerle ilgili tüm özellikleri en ince ayrıntısına kadar sitemizden inceleyebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen Yorumunuzu Yazınız
Lütfen adınızı buraya girin