Türk Kahvesi Nasıl Yapılır

0
472

Türk kahvesine aşık olanlar, içtikçe tadına doyamayanlar ve kahve olsun da kaynamış, köpüklü fark etmez diyenler… Kahveye olan aşkınızı taçlandırmak istedik. Ve bu yazımızda sizlere kahve ile ilgili birbirinden güzel detaylar verdik. Hem enfes kahveleri daha bir keyifle yudumlayacak hem de kahvesiz bir an bile geçiremeyeceksiniz. O zaman yazımızın devamına geçmeden önce sizlere en güzel kahve seçeneklerinin bulunduğu Kahve bölümünü ziyaret etmenizi öneriyoruz. Şimdi elinize kahvenizi aldıysanız ve hazırsanız başlayalım…

Türk Kahvesi ve Sağlık

Türk kahvesinin içerisinde bulunan bileşenler sayesinde birçok hastalığın tedavisinin başında kahve geliyor. Mesela en basitinden bir baş ağrısı anında içilecek bir fincan kahve, baş ağrısını adeta ortadan kaldırıyor. Bunun yanı sıra uykusuzluğa kesin çözüm sunuyor, uyku problemlerine son veriyor ve bunun gibi daha birden çok şeye katkısı bulunuyor.

Türk Kahvesi Hangi Hastalıklara İyi Geliyor?

  • Nefes açıcı özelliği olduğundan dolayı astım krizlerine iyi geliyor,
  • Şiddeti artmamış olan baş ağrılarını ortadan kaldırır,
  • Beyni uyarıcı etkiye sahip olduğu için dikkat toparlayıcı görevi görür,
  • Türk kahvesi, inanmayacaksınız belki ama idrar atılımı bile kolaylaştırıyor,
  • Kemiklerin güçlenmesine de katkısı vardır,
  • Kan dolaşımı ve solunumuna da katkısı bulunuyor,
  • Cilt kanserlerini önlemede fazlasıyla etkili olan bir içecektir,
  • Kalp rahatsızlıklarını da önleyebilecek bir etkiye sahiptir,
  • Sindirim sistemine oldukça büyük oranda katkısı var ve mide kanserlerinin riskini azaltır,
  • Enerji veren bir etkiye sahip bu sayede metabolizmaya katkı sağlıyor ve kilo vermeye yardımcı oluyor,
  • Kolesterollü kişiler içinde müjde diyorum, çünkü kahve kolesterolü düşürüyor,
  • Ağrı kesiciden yarım saat sonra veya yarım saat önce tüketilen kahve, ağrı kesicinin etkisini artırarak ağrıdan çok daha erken kurtulmanıza imkân sağlıyor,
  • Şeker hastası olanlar içinde erken bir uyarıcılık görevini üsteleniyor,
  • Kahve içerisinde yer alan antioksidan sayesinde kanser hücrelerinin oluşumunu engelliyor,
  • Uyumak istemeyenler için harika bir görevi üstleniyor, uyku kaçırıcı bir etkisi vardır,
  • Kahve düşüncenin gücüne güç katıyor ve bilimsel araştırmalarda da yer alan, kişinin başarısını olumlu yönde etkileyen mucizevi bir tat olduğu biliniyor,
  • Safra taşı oluşumu riskini ortadan kaldıracak bir etkiye de sahip(çok abartmadan 2-3 fincan içmek yeterlidir),
  • Moral bozukluğuna iyi geliyor ve depresyon anlarında mucizevi bir çözüm sunuyor,
  • Kilo problemleri sonrasında oluşan yağlanmalar ve selülitler için harika bir etkiye sahiptir. Bu tür cilt sorunlarını ortadan kaldırır.

Birden çok yararı ile bilinen Türk kahvesi özenle paketlenmiş Premium Türk Kahvesi kategorisinde çeşitleriyle mevcut. Dilediğiniz an bu leziz kahvelerden birini alabilirsiniz. Ayrıca aşağıda yer alan ürün görseline tıklayarak ağzınıza layık Türk kahvesine kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Köpüklü Türk Kahvesi Pişirmenin Püf Noktası

Köpüklü kahve sever misiniz? Hem de bol köpüklü ve enfes bir kahveden söz ediyorum. Ancak bazen öyle bir şey oluyor ki kahvelerimiz ne kadar güzel pişirse pişsin istediğimiz köpüğü elde edemeyebiliyoruz. Bu yüzdende kahveyi pişirirken daha dikkatli olmamız gerekiyor, tabi ki köpüklü ve nefis bir kahve içmek istiyorsak… O halde gelelim şimdi leziz köpüklü Türk kahvesinin yapılışına ve ana malzemelerine.

Köpüklü Türk Kahvesi Malzemeleri

  • Kahve,
  • Su,
  • Şeker (eğer kullanacaksanız),

Köpüklü Türk Kahvesi Yapılışı

  1. Kahve,şeker ve su hazırlanmalıdır. Eğer az şekerli bir kahve yapacaksanız yarım çay kaşığı şeker, orta şekerli bir kahve yapacaksanız 1 çay kaşığı şeker ve eğer şekerli bir kahve yapacaksanız da 1,5 veya 2 çay kaşığı şeker ekleyebilirsiniz.
  2. Kahveniz bol köpüklü olsun istiyorsanız, kahvenin taze oluşuna önem vermenizi öneriyorum. Çünkü taze olan kahve, köpük oranını fazlasıyla artıracaktır.
  3. Kahvenin içine katacağınız su içme suyunuzdan olursa daha iyi olur,
  4. Kahvenizi soğuk su ile pişirmeniz köpüklü olma şansını artıracaktır. Çünkü sıcak suyla yapılan kahve genellikle köpürmez,
  5. Cezveye ekleyeceğiniz kahve su ve şeker(tercihe bağlı) iyice 30 saniye kadar karıştırılmalı ve sonra ateşe verilmelidir,
  6. Kahveniz pişene kadar hafif bir şekilde kahveyi karıştırmaya devam etmelisiniz,
  7. Kahveniz köpürmeye başladığında bir kaşık yardımı ile köpükler fincanlara dağıtılabilir veya dilerseniz direkt olarak kaşıkla almadan cezveyle dökerek yapabilirsiniz,
  8. Köpükleri fincanlara dağıttıktan sonra kahveyi kaynatmaya devam edebilir ve daha iyi pişmiş bir şekilde tüm fincanlara eşit olarak dökebilirsiniz.

Türk Kahvesinde Kaç Kalori Var?

Kahve âşıklarının en çok merak ettiği kahve özelliklerinden biri de kahvedeki kalori oranı. Ha tabi bir de spor yapmayı sevenler ve sağlıklı yaşama kendini adamış olan insanların da dikkat ettiği en önemli şey de yiyecek ve içeceklerdeki kalori oranlarıdır. O halde hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olan Türk kahvesinin de kaç kalori olduğunu bilmek size iyi gelecektir.

Aynı zamanda bu enfes Türk kahvelerinin güzelliğine güzellik katacak Hediyelik Fincan Takımları seçeneklerine göz atabilirsiniz. Üstelik sevdikleriniz için hediyeler bakarken birde hediyelik fincan takımı almayı düşünebilirsiniz. Zira en değerli hediye türlerinden biri de bu setler oluyor.

Endorfia’dan Kahve Tutkunlarına Hediye Önerileri

Endorfia olarak sizleri her an mutlu edecek lezzetleri ve hediyeleri hazırlıyoruz. Kahveden çikolataya, drajeden makarona kadar pek çok lezzet türü var. Üstelik bu kadar da değil, özel mi özel hediyelerden sevdiklerinizin yüzünü güldürecek eğlenceli setlere kadar pek çok alternatif var. Peki, başka hediye önerileri neler? Bunlar için de birbirinden detaylı içeriklerimiz mevcut. Dilerseniz “Kahvenin Faydaları Nelerdir” yazısını da inceleyebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen Yorumunuzu Yazınız
Lütfen adınızı buraya girin