Türk kahvesi Faydaları Nelerdir?

0
340
türk kahvesi faydaları nelerdir

Kokusuyla ayrı tadıyla ayrı cezbeden bir içecek varsa o da kahvedir. Kahvenin her çeşidi bir başka olmakla beraber Türk kahvesine olan tutku oldukça büyüktür. Geçmişten günümüze taşınan Türk kahvesi kültürü damaklarda iz bırakmasıyla meşhur olmuştur.

Ve hatta içeriğinde barındırdığı kafein de anlık uyarıcı etkisiyle vücudu daha dinç bir hale getirir. Zira adını duyduğumuz anda bile keyif aldığımız Türk kahvesi için ayrıntıları bu içeriğimizde derlemek istedik. Hem ağızlara layık kahve önerileri hem de sağlık açısından etkileri üzerine merak ettiklerinize yanıt verdik.

O halde hazır kahve demişken mağazamızın güncel stoklarına bakmanızı öneririz. Neden mi? Çünkü Premium Türk Kahvesi çeşitleri yenilendi. Afiyetler olsun diyoruz ve kahveyle yolculuğumuza başlıyoruz.

Kahve Anlamı Nereden Gelir?

Kahve, Coffea bitkisi Rubiacee familyasından olan bitki türüdür. Dünyada Oğlak ve Yengeç Dönenceleri arasındaki tropikal kuşakta yetiştirilmektedir. Ancak yetişen bu kahveler aynı kuşakta yer alsa dahi tür olarak birbirlerinden farklı büyüklüktedirler.

Kahvenin yeşil olarak görünen yaprakları gölgenin geliş açısına göre renk değiştirir. Yapraklar bazen açık yeşilden koyu yeşile döner. Bazen de yapraklar bronz renklere dönebilir. Ancak renk ne olursa olsun kahvenin lezzeti hep çok güzeldir. En önemlisi kahve günümüzde hala kültürel bir değere sahip olarak tüketilen rutinleşmiş vazgeçilmez bir içecektir. İnsan sağlığına katkıları ile de tüketilme konusunda kuşkusuz tercih edilen ilk içeceklerden biri oluyor.

Bunların yanı sıra kahvenin içerisindeki kafein, sağlık açısından olumlu etkileri ile bilinir. Peki, Türk kahvesinin ve diğer tüm kahvelerin sağlığa faydaları var mı? Bu faydalar neler?

Türk kahvesi ve sağlık

Türk Kahvesi ve Sağlık

Türk kahvesi dendiğinde burnumuza o buram buram kokan kokusu gelir. Ve hatta bir an önce kendimizi mutfağa atmak isteriz. Köpüklü ve enfes bir kahve pişiririz. Günün en güzel anı şüphesiz ki pişirdiğimiz kahveyi yudumladığımız andır.

Üstelik sohbetlerin arasında, misafirlikte, evde, işte veya yaşam alanı olan her yerde bizlere eşlik eden en iyi dostlardan biridir kahve. Ve en önemlisi de verdiği haz kadar sağlığa sunduğu katkılarda oldukça büyüktür. Bu yararları tek tek ele aldık. İçtiğiniz o müthiş lezzetin sağlık konusunda bıraktığı etkileri yakından tanıyın istedik.

Ve unutmadan hatırlatmak isteriz ki bugün yapacağınız Türk kahvesi alışverişinizin yanına yakışacak lezzetleri de derledik. Hediyelik Çikolata bölümü üzerinden enfes çikolatalara göz atabilirsiniz.

Hediyelik Çikolata Seçenekleri

Kahvenin yararlarına başlamadan önce canınızın çektiği o lezzetlere de değinelim istedik. Biliyoruz ki kahve bazen yalnızlık isterken bazen de yanında tatlı ikramlıklar ister. Ve kahve ile çikolata bir araya geldiğinde o günün sizden mutlusu olmayacaktır.

Zira bu lezzet şölenine tanık olmak sizin de hakkınız. O yüzden özenle hazırladığımız taze ve tadına doyum olmaz çikolatalarımız var. Krokon çikolatadan madlen çikolataya, special çikolatadan özel gün çikolatasına kadar tüm çikolata türlerine mağazamızın ayrıcalıklı kategorisinden ulaşabilirsiniz.

Türk Kahvesinin Sağlığa Yararları Neler?

Kahve severlere bir müjdemiz daha var. Çok beklenen ve en sevilen Premium Filtre Kahve türleri de mağazamızda satışta. İçeriğimizi okuduktan sonra aşk dolu bir kahve yolculuğu yaşayabilirsiniz. Mağazamız kapılarını her an siz değerli müşterilerimiz için aralıyor.

  • Kanser hücrelerinin oluşumunu engelliyor.
  • Kolesterollü kişiler içinde müjde diyorum, çünkü kahve kolesterolü düşürüyor.
  • Ağrı kesiciden yarım saat sonra veya yarım saat önce tüketilen kahve, ağrı kesicinin etkisini artırarak ağrıdan çok daha erken kurtulmanıza imkân sağlıyor.
  • Şeker hastası olanlar içinde erken bir uyarıcılık görevini üsteleniyor.
  • Kanser türlerinden en çok rastlanılan göğüs kanserlerinin riskini azaltıyor.
  • Kahve, düşüncenin gücüne güç katıyor, bilimsel araştırmalarda da yer alan ve kişinin başarısını olumlu yönde etkileyen mucizevi bir tat olduğu biliniyor.
  • Enerji veren bir etkiye sahip bu sayede metabolizmaya katkı sağlıyor ve kilo vermeye yardımcı oluyor.
  • Bağırsakların canlanmasını ve böylelikle hareketlenmesini sağlıyor, fakat çok da abartmadan içmek gerekiyor.
  • Safra taşı oluşumu riskini ortadan kaldıracak bir etkiye de sahip (2-3 fincan tüketimi yeterli olacaktır).
  • Nefes açıcı görevini de üstleniyor.
  • Menopozla ilgili sorunların önlenmesinde de büyük etkiye sahip.
  • Şiddeti artmamış olan baş ağrılarını ortadan kaldırır.
  • Beyni uyarıcı etkiye sahip olduğu için dikkat toparlayıcı görevi görür.
  • İdrar atılımını kolaylaştırır.
  • Uyumak istemeyenler için harika bir görevi üstleniyor, uyku kaçırıcı bir etkisi vardır.
  • Moral bozukluğuna ve depresyon anlarına mucizevi bir çözümdür.
  • Kilo problemleri sonrasında oluşan yağlanmalar ve selülitler için harika bir etkiye sahiptir. Bu tür cilt sorunlarını ortadan kaldırır.
  • Kemiklerin güçlenmesine de katkısı vardır.
  • Kan dolaşımı ve solunumuna da katkısı bulunuyor.
  • Cilt kanserlerinin önlenmesinde etkisi vardır.
  • Kalp rahatsızlıklarını da önleyebilecek bir etkiye sahiptir.
  • Sindirim sistemine oldukça büyük oranda katkısı vardır.
  • Mide kanserlerinin riskini azaltır.
  • Nefes açıcı bir etkisi olduğu için astım krizlerine iyi gelir.
premium hediyelik kahve

Endorfia’dan Kahve Tutkunlarına Öneriler

Endorfia olarak leziz birçok kahveyi sizler için hazırladık. Bu kahveleri alarak kendinizi zinde tutabilirsiniz. Günün her anında daha güçlü ve enerjik olabilirsiniz. İş yorgunluğunuzu bir kenara atabilirsiniz.

Üstelik kendinize gelirken bir de damaklarınızda kalacak kahve tadı ve izi ile keyfinizi uzun süre doyasıya yaşayabilirsiniz. Peki, daha neler mi öneririz? Diğer kahvelere de bakmanızı tabii ki… Bunun için de “Hangi Kahveler Sağlıklıdır?” konusuna göz atabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen Yorumunuzu Yazınız
Lütfen adınızı buraya girin