Sukulent Nedir? Sukulent Bakımı Nasıl yapılır?

0
455
sukulent nedir sukulent bakımı nasıl yapılır

Sukulent, günümüzde yaygın olarak kullanılan en özel ve sevilen bitki türlerinden bir tanesidir. Ev, iş ve daha birçok yaşam alanını güzelleştirmek amacıyla tercih edilen sukulentler, çeşitli yaprak çeşitleri ve renkli saksıları ile bulundukları alanda görsel bir şölen yaratmaktadır. Uzun ömürlü oluşları da onları bir adım öne çıkarmaktadır.

Bu özel bitki gözleri kamaştırdığı gibi gönüllerde de taht kurmayı başarmaktadır. Bitki demişken aklınıza sağlığa güzel dokunuşlar yapan bitki çayları gelmiş olabilir. Zira bizler de bitki çayları için en kullanışlı ekipmanlardan biri olan French Press Termos setlerini sizler için hazırladık. Mağazamız üzerinden tüm modelleri inceleyebilirsiniz.

French Press Termos Setleri Pahalı Mıdır?

French press termos setleri çok hoşunuza gitti ama asıl şey fiyatı öyle değil mi? Endorfia olarak sizleri çok iyi anlıyoruz. Ne de olsa ekonomik dalgalanmalardan hepimiz zarar görüyoruz. Dolayısıyla sizleri memnun edecek hediyeleri ürettiğimiz gibi birde bu hediyeleri uygun fiyatlarıyla sunuyoruz. Evet, derin bir nefes alabilir, kahvenizi keyifle yudumlayabilirsiniz.

Beğendiğiniz ve çok sevdiğiniz hediyeleri, french press setlerini ekonomik fiyatlarıyla mağazamız üzerinden alabilirsiniz. Mağazamızın en güzel köşeleri sizlere kapılarını büyük bir zevkle aralıyor. Şimdi istediğiniz tüm hediyeleri, manevi değeri yüksek ve ucuz fiyatlarıyla almanızın tam zamanı!

Sukulent Ne Demek?

Sukulent, dikensiz kaktüs olarak adlandırılır. Ve en belirgin özelliği de etli yapraklara sahip olmasıdır. Genel olarak yeşil renk tonlarında olan bu bitkiler, uzun ömürlü ve dayanıklıdır. Sıcağa dayanıklı yapıları sayesinde sıklıkla tercih edilen bitkilerin başında gelmektedir. Özellikle de evlerde, kış bahçeleri ve ofisler gibi sıkça gördüğümüz sukulentler renkli ve güzel görüntüleri ile dekor olarak da tercih edilirler.

Şıklık katan görüntüleri ve özel yaprakları ile herkesin çok sevdiği sukulentler, sevdiklerinize özel hediyeler almak istediğinizde ideal bir seçim olacaktır. Yaşam alanlarınızdan herhangi biri için keyifle sukulent çeşitlerinden birini alabilir, dekorunuzu zirvelere taşıyabilirsiniz. Evinizin en güzel köşesine sukulentleri koyabilir, kahve keyfinizi bu özel köşede yapabilirsiniz. Ayrıca tüm leziz kahveler için de Kahve kategorisini inceleyebilirsiniz.  

sukulent çeşitleri nelerdir

Sukulent Çeşitleri Nelerdir?

Sukulent çeşitleri oldukça fazladır. Çok sevilen bu çiçeğin seçenekleri de fark yaratıyor. Yaprak şekilleri, renkleri ve birçok özelliği ile birbirinden ayrılan sukulent çeşitlerinin tamamı fazlasıyla dayanıklıdır. Sukulentlerin başlıca türleri ise; Crassula, Gasteria, Sedum, Echeveria, Haworthia’dır. Eğer sizler de ofis veya eviniz için sukulent almayı düşünüyorsanız en güzel çeşitlerden biri olan Haworthia’yı tercih edebilirsiniz.

Haworthia, yılan derisi ve zebra deseni görseline sahiptir. Uzun ömürlü ve dayanıklı oluşu sayesinde de sizleri fazla yormaz, ev ortamı başta olmak üzere tüm yaşam alanlarınızı değiştirebilen güzelliği ile sizleri mest eder. Çok güzel bir çiçek türü olan sukulentlerin bakımları da oldukça kolaydır. Peki, sukulent bakımı nasıl yapılır? İşte detaylar…

Sukulent Bakımı Nasıl Yapılır?

Sukulent bakımı için en çok dikkat edilmesi gereken hususlardan biri saksı seçimidir. Güneş ışığı ve sulama yöntemi de oldukça önemli olan bir noktadır. Saksıyı seçerken de delikli olmasına özen göstermelisiniz. Bu sayede sukulent bitkisinin çürümesini engelleyebilirsiniz. Sukulentleri yerleştirirken onların kısmi olarak da güneş ışığı almasına özen göstermelisiniz. Özellikle de öğle vaktinde doğrudan gelen yüksek ışınlar sukulentin yapısını bozabilir, buna mutlaka dikkat etmelisiniz.

Aynı zamanda sukulentler, suya fazla ihtiyaç duymazlar. Sukulentin cinsine göre haftada bir kez sulama yapmanız yeterli olacaktır. Küçük bir sprey yardımı ile sukulentleri sulayabilirsiniz. Suyu çok fazla verdiğinizde yapraklar buruşabilir veya yapraklar da lekelenmeler oluşabilir. Bu yüzden de normal bitkilerden farklı sulama yapmanız gerekir. bu hususlara dikkat etmeniz durumunda sukulent bakımı oldukça kolaydır.

Sukulentler Nasıl Çoğaltılabilir?

Sukulentler çoğaltılır mı? Evet, çok seveceğiniz bu özel bitki de çoğalma vardır. Haliyle sukulent bitkisini çoğaltmanız mümkündür. Öncelikle fısfıs sprey yardımı ile toprağı nemlendirmelisiniz. Yaklaşık olarak 1.5-2 hafta içerisinde yapraklar, köklerini salmaya başlayacaktır. Bu kabı oda sıcaklığında kısmi güneş alan bir yerde bırakmanız uygun bir yöntem olacaktır.

Güzel olan bu bitki çeşidini sevdiklerinize hediye olarak da alabilirsiniz. Aynı zamanda da Kişiye Özel Hediye kategorimiz üzerinden renkli hediye setlerinden birini alabilir, sevdiklerinize hem sukulent çiçeğini hem de bu özel hediyeleri bir arada armağan edebilirsiniz. Bu muhteşem ikiliye sevdikleriniz adeta bayılacak.

premium hediyelik kahve

Endorfia’dan Bitki Sevelere Püf Noktalar

Bazen yaşam alanınızda güzel değişiklikler yapmak isteyebilirsiniz. Ve en güzel değişiklikler elbette ki bitki çeşitleri yani çiçek türleri ile olur. En güzel çiçekler en özel köşelerinize renk katabilir. Bir hediyeden çok daha fazlası olmayı başaran hediyelerin başında da sukulent gibi çiçek türleri gelir. Bunun yanı sıra ağızlara layık kahveler ve çikolatalar da alarak, sevdiklerinize tatlı jestler yapabilirsiniz. O halde bu özel anları taçlandırırken bir de sizlere eşlik edecek en özel tariflere de göz atabilirsiniz. Çok seveceğiniz “Çikolatalı Filtre Kahve Nasıl Yapılır” yazısını da incelemenizi öneririz.

CEVAP VER

Lütfen Yorumunuzu Yazınız
Lütfen adınızı buraya girin