Sakinleştirici Bitki Çay Önerileri Nelerdir?

0
340
sakinleştirici bitki çay önerileri nelerdir

Yorgunluklarınızı unutturacak ve size iyi gelecek önerilere ne dersiniz? Çok mutlu olacağınızı tahmin etmiştik. Zira onca koşuşturmanın ve yorgunluğun arasında kendimize iyi bakmalıyız. Bu yüzden de enerji verecek içecekleri hayatımızın bir parçası yapabiliriz.

Bugün de tam olarak bu konuya değindik. En çok merak edilen “sakinleştirici bitki çayı önerileri nelerdir?” sorusuna yanıt verdik. Sizlere iyi gelecek bitki çayları sayesinde güne daha zinde devam edebilirsiniz.

Elbette ki detaylara geçmeden önce bir müjdemiz var. Heyecanla beklediğiniz Premium Filtre Kahve stoklarımız güncellendi. Kahve ile de güne daha enerjik başlayabilirsiniz.

Ağızlara Layık Çikolataları Unutmayın!

Bitki çaylarına başlamadan önce size enerji verecek güzel bir önerimiz daha var. Günün herhangi bir saatinde aşkla içtiğiniz kahvelerin yanında taze ve tadına doyum olmaz çikolatalar tüketebilirsiniz. Çikolataların insan sağlığına kattığı etkiler fazladır.

Haliyle hem damaklarınızı şenlendirecek hem de enerjik bir güne merhaba diyeceksiniz. Peki, hangi çikolatayı mı seçmelisiniz? Tabi ki yedikçe yediren leziz ve sağlıklı Hediyelik Çikolata çeşitlerinden birini tercih edebilirsiniz.

Bitki Çayı Nedir?

Bitki çayları oldukça fazla çeşidi bulunan sağlığa şifa veren çaylardır. Ağızlara layık oldukları kadar sakinleştirici özellikleriyle de her an aranan çaylar olmaktadırlar. Birçok bitki çayı yorgunluğu alır ve yatıştırıcı etkisi ile sağlığa güzel dokunuşlar yapar.

Her bir bitki çayının farklı özellikleri vardır. Ancak tümü yararlı bitkilerdir. Tabii ki unutulmaması gereken bir nokta söz konusudur. Bitki çaylarını fazlasıyla tüketmemeniz gerekir. Gün içerisinde 1-2 bardak bitki çayı içmeniz yeterli olacaktır.

Peki, hangi bitki çayları sakinleştirir? Bu bitki çaylarının özellikleri nelerdir? Dilediğiniz zaman sizlere iyi gelecek ve mayıştırarak gününüze anlam katacak bitki çayları aşağıda tek tek ele alınmıştır.

Melisa Çayı

En sevilen çaylardan biri olan melisa çayı, sakinleştirici etkisi ile adeta huzur vermektedir. Özellikle depresyon ve kaygı gibi durumları azaltan bir etkiye sahiptir. Bu etkileri görmek istediğinizde gün içerisinde 2-3 bardak melisa çayı içebilirsiniz.

Hazırlanışı oldukça kolay olan bir çaydır. Yapmanız gerekenler ise şöyledir;

  • Bir fincan su ölçüsünü kaynatmak
  • Kaynayan bu suya kuru melisa atıp 15-20 dakika demlemeye bırakmak
  • Demleme işleminden sonra bitki yapraklarını süzgeçle çıkarabilirsiniz.
mis kokusu ile rahatlatan adaçayı

Mis Kokusu ile Rahatlatan Adaçayı

Adaçayı, uyku problemi başta olmak üzere sindirim sistemini düzenleyen gaz ve hazımsızlık problemlerini ortadan kaldırır. Özellikle sakinleştirici çaylar arasında en sık tercih edilen ve akla ilk gelen çay türüdür. Sinirleri yatıştıran ve rahat bir uyku çekmenize olanak tanıyan adaçayını mutlaka evinizde bulundurmanızı öneririz.

Adaçayını günde 1-2 bardak olarak tüketebilirsiniz. Adaçayını hazırlamak da kolaydır. Yapmanız gereken tek şey;

  • Bir su bardağı suyu kaynatmak
  • Su kaynadıktan sonra 1 yemek kaşığı adaçayını suya eklemek
  • 15-20 dakika demlendikten sonra suyu süzmek ve içmektir.

Dilerseniz bitki çaylarını uzun süre sıcak ve taze de tutabilirsiniz. Nasıl mı? Elbette ki Kişiye Özel Termos ile…

French Termos ile Bitki Çayı Nasıl Demlenir?

Bitki çaylarınızı artık çok daha kısa sürede ve pratik bir şekilde hazırlayabileceksiniz. Kişiye özel termos ve french press sayesinde istediğiniz her yere termosunuzu da götürebileceksiniz. Böylece dilediğiniz zaman çay içebilirsiniz. Zira bu sağlığınıza da size de çok iyi gelecek.

Termos ile bitki çayı hazırlamadan önce bitkiyi elinize alın. Ve bitkiyi güzelce yıkayın. Bitkiyi yıkamak sağlığınız açısından oldukça önemlidir. Sonrasında ise bu adımları takip edebilirsiniz:

  • Kullanmak istediğiniz bitkiyi hazırlayın,
  • Suyu tam olarak kaynamadan ılık bir şekilde ilave edin,
  • Termosun kapağını kapatın fakat filtre çubuğunu bastırmayın,
  • 10 dakika bitkinizi demlemeye bırakın,
  • Bitkinizi demlendikten sonra filtre çubuğunu bastırarak bitkileri termosun dibine doğru bastırın,

Bitki çayınız bu aşamalardan sonra artık içmeye hazır. Afiyet olsun…

Ferah Tadıyla Çok Sevilen Nane Çayı

Yorgunluğa birebir iyi gelen nane çayı, hayatınızın mutlaka bir parçasını olsun deriz. Çünkü hem sağlıklı hem de ferah tadıyla verdiği etkiler başka hiçbir şeyde yok. Özellikle de stres atmaya ve sinirlerin yumuşamasına vesile olan nane çayı, ağrı tedavileri için de içilmektedir.

Yorgunluk ve stres ile gelen ağrıları en aza indirir. Üstelik kokusuyla dahi huzur veren bir çaydır. Bunun yanı sıra nane çayını hazırlamakta oldukça pratiktir. Bir su bardağı suyu ölçün ve kaynatın. Kaynadıktan sonra yıkadığınız 1 tatlı kaşığı kuru nane çayını kaynayan suya ilave edin.

10-15 dakika demlemeye bırakın ve sonrasında çayı süzün. Dilerseniz bal ve limonla da çaya aroma katabilirsiniz.

premium hediyelik kahve

Endorfia’dan Sakinleştirici Bitki Çayı Önerileri

Endorfia olarak sizler için sakinleştirici bitki çaylarını ele aldık. Bu bitki çaylarından çok daha fazlası elbette ki var. Fakat en bilinen ve etkisini çabuk gösteren çayları derlemek istedik. Bunlara ek olarak enerjinize güç katacak daha pek çok ikramlığımız var.

Mağazamıza uğrayabilir ve damak zevkinize uygun tatlandırmaları seçebilirsiniz. Ayrıca bugün kendinizi şımartmaya ne dersiniz? Mesela “Kilo Aldırmayan Çikolatalı Tarifler” sizlere günün yorgunluğunu unutturabilir. Endorfialı ve sağlıklı günler dileriz.  

CEVAP VER

Lütfen Yorumunuzu Yazınız
Lütfen adınızı buraya girin