Protokol Nedir, Neden Önemlidir?

0
1439

Protokole Dikkat Ediyor musunuz?

Fransızca kökenli bir sözcük olan “protokol”, birden fazla anlama sahiptir. Burada söz konusu olan anlamı, “resmi ilişkilerde yer alan taraflar arasında uygulanan kurallar” olarak tanımlamak mümkün.

Protokol, yani resmi nezaket kuralları, resmi nitelik taşıyan ziyaret, toplantı, konferans, seminer, yemek daveti, kokteyl gibi organizasyonlarda uygulanır. Sadece yüz yüze iletişimde değil, sözlü ve yazılı iletişimde de protokol önemlidir ve atlanmamalıdır.

Protokole Riayet Neden Gerekli?

Protokol kapsamındaki kurallar, hem işlevseldir hem de ilişkilere nezaket katar. Her şeyden önce bu kurallar, resmi işlerin belirli bir düzen içinde ilerlemesini sağlayarak, aksiliklerin çıkmasını, zaman kaybını ve yanlış anlaşılmaları önler.

İlişkilere nezaket katıyor oluşu ise, ticari iş ilişkilerinde farkınızı ortaya koymanızı sağlar, dolaylı yoldan rekabet gücünüzü olumlu şekilde etkiler. Özellikle pek çok kişi ve kurum tarafından atlanan protokol kurallarına uyarak rakiplerinizden bir adım önde konumlanabilirsiniz. Bu, muhataplarınızda sizinle ilgili, rekabet gücünüzü arttıracak olumlu bir imaj yaratacaktır.

Ziyaretlerde Geçerli Protokol Kuralları Nelerdir?

Muhataplarınıza gerçekleştireceğiniz ziyaretleri dikkatli şekilde, protokole uyarak planlamalısınız. Burada öncelikli konulardan biri, doğru zamanlama.

Ziyaret gününü ve saatini mutlaka karşı taraftan randevu alarak birlikte saptayın. Muhatabınızı, sizi yemeğe davet etme zorunluluğuna sokmamak için, ziyareti yemek saatlerine denk getirmemeye çalışın. Öğleden önce saat 10- 11 arası ile öğleden sonra saat 15- 17 arası, ziyaret için genellikle uygun zaman dilimleridir.

İade edilmesi gereken ziyaretler varsa fazla zaman kaybetmeden bunları gerçekleştirmeye çalışın.

Hediye Götürmeyi Unutmayın

Resmi/ kurumsal ziyaretlerde en önemli konulardan biri, hediye. Bu noktada, doğru hediyeyi seçmeye ve hediye sunulması gereken kimseyi atlamamaya dikkat edin. Protokol gereklerine uyum sağlayan Endorfia Protokol Setler, prestijli hediye alternatiflerindendir.

Üst düzey yöneticiye armağan götürmeyi elbette ihmal etmemelisiniz, fakat burada farkı yaratacak asıl husus, özel kalem müdürünü de hesaba katmak.

Özel kalem müdürü, bağlı olduğu yöneticinin günlük iş programını hazırlamak ve yürütmekle görevli kimsedir. Ziyaretlerde özel kalem müdürüne hediye sunmak genellikle unutulan bir ayrıntı. Özel kalem müdürü hediyesini de atlamayarak farkınızı ortaya koyabilirsiniz.

Endorfia Protokol Setler, üst düzey yöneticilere sunulacak çeşitlerin yanı sıra, özel kalem müdürü için de seçeneklere sahip. Büyük kutular, üst segmentteki yöneticiler için hazırlanırken, daha küçük kutular, özel kalem müdürleri içindir.

Endorfia Protokol Setleri Gördünüz mü?

Endorfia Protokol Setler, üstün lezzete sahip lokum ve çikolatalar ile seçkin kokuları, prestijli kurumsal hediyelere dönüştürüyor. Bu etki gücü yüksek hediye alternatiflerine online mağazamızdan ulaşabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen Yorumunuzu Yazınız
Lütfen adınızı buraya girin