ÖZÜR MESAJI ÇİKOLATA

1
555

ÖZÜR MESAJI ÇİKOLATA

Özür Mesajı Çikolata: Son zamanlarda fazlasıyla popüler olan ve anın kurtarıcısı olarak bilinen, özrün aslında çikolata yoluyla en güzel şekilde ima edilmesi durumudur. Bunun yanı sıra birçok anlamı da bir arada taşıyan ve her zerresi ayrı güzel olan deva bir tattır.

Çikolata denince damaklarda beliren o muhteşem tadı hiçbir şeye değişmek istemeyiz bir an. Aslında gerçekten mutluluğun adıdır çikolata. Tadıyla, görüntüsüyle ve en büyüleyici özelliği olan kokusuyla insanı mest eder zira çikolatanın her türü için bu haz geçerlidir. Tadına doyum olmayan çikolatanın sunumlarla zenginleştirilmesi, pasta ve tatlılara kattığı enfes tatlar, çikolatanın eritilmesi ile yapılan sıcak çikolatalar ve saymakla bitmeyecek bir sürü özelliği var.  

Çikolatanın Günümüzdeki Yeri

Muhteşem ve vazgeçilmez çikolatamızın tarihi milattan önce 1900’lü yıllara dayanır. Kaldı ki taa o zamanlardan beri üretimi gerçekleştirilen mucizevi bir şeydir çikolata. Üstelik geçmişten günümüze taşınan, küçüğünden büyüğüne aşkın tanımı olan çikolata, her an için bir ilaç gibidir. Adını söylediğimizde bile ağzımızda çikolatanın o nefis tadı oluşuverir. Şimdi sizler “çikolatanın büyüsüne kapıldı, her şeyi unuttu” dersiniz benim için. Elbette ki çikolatadan bahsedince ve çikolata yiyince her şeyi unutuveriyorum. Gerçi çikolatayı yerken kendinden geçmeyeni de henüz görmedim. Birçok çeşidi olan ve her damak zevkine göre şekillenen çikolatalar herkesin en büyük sevgilisi.

Çikolata bazen kan şekeri düşünce aranır, bazen özür mahiyetinde küçük bir dokunuş için aranır, bazen de can çeker bu nedenle aranır. Yani aslında konu ne olursa olsun ilk akla gelen çikolata olur. Tabi ki birçok şeye deva olan çikolata mutluluğun simgesidir. Bütün duyularımızı kullanmamıza sebep olur çikolata. Burnumuza gelen kokusu, ahenkle dans eden görüntüsü ve ağızda dağılan lezzetiyle vazgeçilmezimiz haline gelir.

Özellikle günümüzde özür mesajı amacıyla oldukça yaygın bir biçimde kullanılan çikolatalar her kalbe girmeyi başarıyor. Özür mesajı çikolata hediyesinin hangi kutuda hangi ambalajın içinde yer aldığı varlığı kadar önemli değil bile. Yeter ki küçücük de olsa o çikolata hediyenin içinde veya yamacında bulunsun. Hele ki bu hediyeye nail olacak kişi bir kadınsa çikolatayı görünce hediyeye bayılacaktır. Daha da genişletmek gerekirse değer verdiğiniz insana güzel sürprizler yapmak iyi bir fikir olacaktır.

Sevdiğinize Özür Mesajı Çikolata Süprizi

Yapacağınız sürprizlerle sevgilinizi, eşinizi veya bir dostunuzu şımartmak istersiniz ya hani, işte bu şımartma yolunun çikolatadan geçtiğini de bilirsiniz. Elbette ki bilirim dediğinizi duyar gibiyim. Zira çikolatanın bir kalbe yaptığı dokunuş, yüzde sebep olduğu tebessüm ve enfes tadının kaçınılmaz olduğu apaçık ortadadır. Hatta bazen bir şey olur ve karşınızdaki insanı istemeden kırmış olabilirsiniz. Bu durumda bile aklınıza çikolatanın da içinde bulunacağı bir hediye geliverir. Direkt olarak özrünüze güzellik katacak, karşınızdakini mest edecek bir çikolata paketi gelir. O an çikolatalardan çikolata beğenmeye çalışırsınız. Öyle çoktur ki çikolata çeşidi her hali sizi düşündürür. Hangisini alsam da özrüme renk katsam diye düşünüverirsiniz. Aslında sizde bilirsiniz ki hangi çikolatayı alırsanız alın karşınızdaki buna asla hayır diyemeyecektir. Bu yüzden özür mesajınızı çikolata hediyesi ile sevdiğinizin kalbini fethetmeniz çok kolay olacak.

Çikolatanın verdiği hazzı başka bir şeyin vermesi o kadar da mümkün değildir. Ne kadar da abartıyorsun dersiniz şimdi de. Fakat sizde bunun farkındasınız, çünkü sizin de vazgeçilmenizdir çikolata. Sadece bir işaret yeter çikolataya yönelmenize. Çikolata yemiyorum, çok tüketmiyorum diyenlere elbette ki çoğu kez rastlamışsınızdır sizde. Hâlbuki onlarda çikolatanın büyüsüne kapılınca bırakamadıkları için hiç tüketmesek daha iyi olur diye düşünüyorlar. Ancak bazen bu isteğe karşı koyamıyor ve çikolatanın enfes oluşuna yeniliyorlar.  Ki zaten bu hazza yenilmemek de elde değildir.

Çikolatalardan Özür Çiçeği

Bazen çikolatalardan bir demet çiçek yapmak bile harika bir fikir olabilir. Sizin için değerli olan birine bu mütevazı ve bir o kadar da anlamlı hediyeyi vermek sadece özür için değil bir kalbi derinden fethetmek için bile yeterli olacaktır. Gönüllere taht kuran bu mucizevi şeyin çikolata olması ne kadar da basit bir şeymiş gibi geliyor insana değil mi? Aslında kendi küçük anlamı ve etkisi büyük bir şeydir çikolata. Yüzleri güldürür, ağız ballandırır ve kokusuyla büyüler. Sevdiğinizin kalbini ufak bir özür mesajı çikolata hediyesi ile kazanmanız en güzel yol.

Eskiden beri üretimi farklı yollarla gerçekleştirilen yani içerik olarak farklı bileşenlerden meydana getirilen çikolatanın zamanla içerikleri değişti ve hatta daha da güzelleşerek yenilendi. Günümüze kadar bu döngüde devam eden çikolata üretimi çoğu uygarlıklarda yüz gösterdi. Hala, asıl olarak çikolatanın hangi uygarlıklar tarafından üretildiği de oldukça yaygın bir şekilde araştırılmakta. Elbette ki çikolatanın köklü bir geçmişe sahip olması merak konusu olmaya devam ediyor. Çünkü çikolata birçok toplulukta kabul görmüş ve damaklara tat vermiş bir lezzettir.

Canımız sıkıldığında, moralimiz bozulduğunda ve hatta hayattan zevk almadığımız bir anda bizi tüm bu durumlardan anında kurtaran kahraman elbette ki çikolatadır. Depresyona girdiğimizde bile kendimizi bir odaya kapatmak ve hatta kutu kutu çikolatalar, çikolatalı gofretler, pastalar, saralleler ve daha birçok şeyle beraber saatlerde odada kalmak isteriz. Çünkü çikolata o an bizi bizden alır ve geriye ne sıkıntı nede moral bozukluğu bırakır. Aksine insanı yeniden doğmuş musmutlu bir insana döndürür. Çikolata insanın mutluluk hormonunu aktifleştirecek kadar büyük bir etkiye ve lezzete sahiptir.

Çikolatanın Zararı Yok mu?

Çikolatanın büyüsünü anladım, her şey çok güzel ve hatta dört dörtlük. Fakat bu çikolatanın sağlığa hiç mi zararı yok ya diye düşünebilirsiniz. Elbette ki her güzel şeyin bir sınırı vardır. Çikolatanın çok abartılması ve fazlası tabi ki içerisinde barındırdığı yağ oranı nedeniyle kilo alma nedenleri arasında yer alacaktır. Ancak bu geçici bir durumdur çünkü çikolata yedikten sonra sıvı tüketimini artırabilir ve yaptığınız sporları bir 20 dakika kadar uzatabilirsiniz. Böylelikle hem çikolatayı keyifle tüketmenin mutluluğunu yaşayacak hem de spor yaparak dinçliğinize güç katacaksınız.

Bunları Biliyor muydunuz?

Çikolatanın tadından ziyade bıraktığı etkilerden de bahsetmek mümkün. Hatta çikolata severlerin bile gözünden kaçan bazı özellikleri taşır çikolata. Peki, bu özelikler nelerdir?

  • Bildiğiniz gibi özel olan birçok gün vardır. Bu günler arasında “çikolata günü”de yer almaktadır. Doğru duydunuz çikolatanın da kutlandığı bir gün vardır.
  • Çikolatanın tüketimi ilk olarak sıcak çikolata şeklindeydi.
  • Çikolata aslında bir sebze olarak biliniyor. Şu an eminim ki çikolatanın verdiği hazzın yanında faydalı bir bitki olduğunu da öğrenmiş olmak hepinizi çok daha mutlu etti.
  • Çikolatanın özü olan kakao bazı zamanlarda para birimi olarak kullanılmaktaymış.
  • Bir dakika içinde bile tüketebildiğimiz bu dahice lezzetin yapımı aslında oldukça zordur.
  • Çikolatanın erimesi bile özel bir duruma sahiptir.
  • Beyinde bulunan theta dalgaları çikolata kokusu tarafından uyarılır ve bu sayede bir rahatlama hissederiz.
  • Çikolatanın özünü kaybetmemesi için buzdolaplarında saklanmaması gerekir.

1 YORUM

CEVAP VER

Lütfen Yorumunuzu Yazınız
Lütfen adınızı buraya girin