MNG Kargo Takip

0
772
mng kargo takip

MNG kargo, günümüzde en aktif çalışan ve müşteri memnuniyetini zirveye çıkaran şirketlerden bir tanesidir. Birden çok kargo şirketi gibi MNG kargo da, üzerine düşen sorumlulukları en kısa sürede yerine getirmeye çalışmakta. Ancak koronavirüs salgını nedeniyle artan trafik yoğunluğu ve iş gücüyle birlikte kargolarla ilgili genel sıkıntılar yaşanmaya devam ediyor.

Online alışverişin yoğun ilgi görmesiyle beraber birçok insan, ihtiyacı olan her şeyin siparişini internet üzerinden veriyor. Bu siparişlerin güvenli bir şekilde müşteriye ulaşması için de tüm kargo şirketleri tarafından özel bir çaba sarf ediliyor. Aynı şekilde kargo şirketlerinin müşterilere ürün takibi yapmaları adına sunduğu sipariş ve takip numaraları oluşturuluyor.

Kargo Takip Numarası Nedir?

Siparişini vermiş olduğunuz ürünün gönderen firma tarafından bir takip numarası oluşturulur. Kargo takip numarası gönderisi sağlanan kargonuzu, ilgili kargo şirketinin web sitesi üzerinden takip edebilmeniz için rakamlardan oluşan gönderi numarasıdır. Bu gönderi numarası her ürüne göre değişiklik gösterebilir ve gönderi numarasını kullanarak ürününüzün kargo takibini yapabilirsiniz.

MNG Kargo Takip Nasıl Yapılır?

Endorfia’dan alacağınız her türlü ürünün paketlemesi hassasiyetle yapılmaktadır. Buna ek olarak size, ürünlerinizin takibini yapabilmeniz için yukarıda bahsettiğimiz gibi bir takip numarası verilir. MNG kargo ile çalıştığımız için de bu kargoya ait takip numaraları siparişiniz onaylandıktan hemen sonra tarafınıza iletilir.  Size iletilen sipariş veya kargo takip numarasını kopyalayarak sitemiz üzerinde mevcut olarak bulunan MNG Takip No kısmına yapıştırabilir ve ürününüzün takibini sağlayabilirsiniz.

Kargo Takip Numarası Nerede Yazar?

E-ticaret üzerinden Online alışveriş yaptığınızda kargo takip numarasını kolaylıkla bulabiliyorsunuz. İlgili firmaların hemen hemen hepsinde aldıklarım/siparişlerim kısmı mevcuttur. Bu kısımlara ulaştıktan sonra kargo şirketini ve o şirkete ait kargo numarasını bulabilirsiniz. Endorfia MNG kargo ile çalışmakta ve sipariş verdiğiniz anda size kargo takip numarasını ulaştırmaktadır. Aynı şekilde siparişlerim kısmından da kargo takip numarasını öğrenmeniz mümkün. 

MNG Kargo Ne Zaman Gelir?

Kargo şirketleri arasında işini hassasiyetle yapan kargolardan biri MNG kargodur. Ancak uzun zamandır kargo şirketlerinin siparişleri, müşterilere ulaştırma sürecinde bazı aksaklıklar yaşanıyor. Covid-19 süreciyle Online alışverişe olan talep arttıkça kargo şirketlerinin yükü de arttı. Haliyle binlerce ürünün paketlenmesi ve kargo şirketi tarafından dağıtılması zaman alıç olmaya başladı. Ne yazık ki istemsiz olarak yaşanan bu trafik yoğunluğu kargo şirketinin elinde değil! Tabii ki bunun yanı sıra eğer ki kargo şirketi, ürünü bilerek geciktiriyor veya size ulaştırmayı unutuyorsa bu tamamen şirketin kendi sorumluluğuna aittir.

MNG kargo, siparişinizi en geç 3 iş günü içerisinde size ulaştırmaya çalışır. Ama trafik yoğunluğu, kargo dağıtım süreci veya herhangi başka sebeplerden ötürü bu gün sayısı uzayabilir. Sipariş takip numaranız ile ürününüzü her an takip edebilir ve ürününüz hakkında verilen bilgiler sabit kalıyorsa, ürününüzün nerede olduğunu göremiyorsanız ve ürününüz 3 gün geçmesine rağmen hâlâ elinize ulaşmamışsa kargo firmasıyla mutlaka iletişime geçin.

mng kargo ne zaman gelir

MNG Kargo Takip No Kaç Haneli?

MNG kargo takibi yapmanızın en kolay yolu sitemiz üzerinde bulunan Kargo No takip kısmına sipariş numarasını yazarak sorgulama yaptırmanızdır. Siparişini vermek istediğiniz ürün için MNG kargonun size ileteceği kargo takip numarası 12 haneli olmaktadır. Bu 12 haneli takip numarası sayesinde ürününüzü elinize ulaşıncaya kadar sürekli olarak kontrol edebilirsiniz.

MNG Kargo En Geç Kaç Günde Gelir?

Online alışverişte önde gelen siteler birçok farklı ürünün satışını gerçekleştirmekte ve yüzbinlerce ürünün paketlemesini en hızlı şekilde yapmaya çalışmaktadır. Bu noktada satış firmalarına düşen sorumluluk kadar kargo şirketlerine de büyük sorumluluklar düşmektedir. Kısacası bütün kargoların ortak amacı siparişlerinizi en kısa sürede size iletmektir.

Endorfia verdiğiniz bütün siparişlerin çıkışını 1 ile 3 iş günü içerisinde sağlamaktadır. Buna bağlı olarak MNG kargo şirketi de siparişinizi 1-3 iş günü içerisinde size ulaştırmakla sorumludur. Ürününüze birkaç gün içerisinde kavuşmanız sağlanmaya çalışıyor. Ancak istemsiz aksiliklerden olduğunda kargo süreci biraz uzayabilmektedir.

Kargolar Kaç Günde Gider?

Satıcı firma tarafından en geç 3 gün içerisinde elinize ulaşması planlanan ürünlerin geri dönerken de belli günlere tabii olduğunu unutmayın. Kargonuz elinize ulaştıktan sonra eğer ki üründe hasar var ise ya da ürünü beğenmediyseniz aynı gün ürünü paketleyip yollamalısınız. Bu sayede süreci hızlandırmakta sizin elinizde olacaktır. Aynı şekilde ürününüzü hafta sonuna denk gelmeyecek şekilde iade ederseniz iade işleminiz hafta içi en kısa sürede gerçekleşir.

En Hızlı Kargo Şirketi Hangisi?

Her kargonun iş yükü ve sorumluluğu farklılık göstermektedir. Bütün kargo şirketleri en kısa sürede müşterilere kargolarını iletmektedir. Elbette ki bu kargolar arasında daha hızlı iş yapan birkaç kargodan biri de MNG kargo oluyor. MNG kargo, güvenilirliği ve hız kalitesiyle herkesin en çok tercih ettiği kargo şirketleri arasında yerini almaya devam ediyor. Online siteleri üzerinden alışveriş yapmadan önce hangi kargo şirketleri ile çalıştıklarına dikkat etmeye özen göstermeye çalışın.

Kargo Firmasını Nereye Şikâyet Edebilirim

Online olarak siparişini verdiğiniz ürünün elinize çok geç ulaşması, hasar görmüş bir şekilde ulaşması veya hiç ulaşmaması söz konusu olabilir. Gecikme durumları günümüzün salgın nedenlerinden dolayı olabilmektedir. Ancak salgın süresi dışında veya kasti olarak geciken, unutulan ürünleriniz varsa kargo firmalarını şikâyet etme şansınız her zaman vardır.

Öncelikle MNG kargo şirketiyle irtibata geçebilir ve sorunun kaynağını öğrenebilirsiniz. Eğer ki firma sizinle ilgilenmez ve sorununuza çözüm bulmazsa kargo firmasını “Tüketici Hakem Heyetlerine şikâyet etmek üzere müracaat edebilirsiniz. Ya da kargo şirketlerinin bağlı oldukları ilgili yerlere şikâyetlerinizi ileterek mağduriyetinizi dile getirebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen Yorumunuzu Yazınız
Lütfen adınızı buraya girin