Mis Kokulu Hediyeler

0
648

Detayların Gücü Adına!

Büyük etkilerin sadece büyük hamlelerle oluşturulabileceğine inananlardan mısınız?

Küçük bir jestin, karşı taraf üzerindeki etkisi sizce en fazla ne boyutta olabilir?

Kişiler arası iletişim ve marka iletişimi alanlarında yapılan akademik araştırmalar, küçük detayların tahmin edebileceğinizden büyük etkiler yaratabileceğini ortaya koyuyor. Daha görünür, tahmin edilebilir ve herkes tarafından yaygın olarak kullanılan taktikler, uygulamalar, stratejiler vs. detaylarla desteklenmediği müddetçe sizi en fazla diğerleriyle aynı konuma getirir, güncel kalmanızı sağlar. Fakat istediğiniz bundan fazlasıysa, yani öne çıkmak ve ayrıcalıklı bir yerde konumlanmak istiyorsanız, detaylarla fark yaratmak durumundasınız. Mevcut ve potansiyel müşterileriniz ve iş ortaklarınızla etkileşiminizde kurumunuza yakışır şık bir Kurumsal Kolonya Hediyesi, çikolata, kaliteli ofis kırtasiye ürünleri gibi ürünlerle jest yapmak gibi ayrıntılar, düşündüğünüzden daha etkili olabilir.

Kurumunuz Nasıl Bir Karaktere Sahip?

Güçlü bir marka kimliği meydana getirmede ayrıntıların gücü yadsınamaz. Uzman marka iletişimcileri, markayı bir “insan” gibi düşünüp, ona bir karakter, kimlik ve dış görünüş yaratırlar. Bu, marka sadakati sağlamak ve bilirliği, hatırlanırlığı arttırmak adına oldukça önemli. Peki, sizin kurumunuz ya da markanız bir insan olsaydı, nasıl biri olurdu? Baskın karakter özellikleri neler olur, dış görünüşü nasıl olurdu?

Markaya kimlik belirlerken genellikle hedef kitlenin karakteristik özellikleri göz önüne alınır. “Ürünü ya da hizmeti kim satın alacaksa, ürün/hizmet o kişinin karakterine sahip olmalıdır” kuralı geçerlidir. Bununla beraber, hemen hemen her marka için geçerli olan önemli bir karakter özelliği söz konusu; prestij.

Prestij, yüksek değer anlamına geliyor. Karakteri ve sunduğu ürün/hizmet ne olursa olsun, her marka-kurum, hedef kitle zihninde yüksek bir değere sahip olmak ister. Prestijin kurumsal dünyadaki yansıması nezaketle yakından ilişkili. Etkileşim içinde olduğunuz kurumsal kitleye, uygun durumlarda prestijli hediyelerle jest yapmanız, nezaketi sağlamak adına önemli.

Kalıcı İzler Bırakan Mis Kokular

Fiziksel duyular aracılığıyla algılanan kokuların etkileri fiziksel boyutun ötesine kadar varıyor. Kokular, duygu durumu ve zihinsel durum üzerinde “değiştirici, şekillendirici” etkiye sahiptir. Dolayısıyla karşı taraf üzerinde kokuları kullanarak istediğiniz algıları belirli bir seviyede yaratabilirsiniz.

Şık ürünler ve ambalajlarla kurumsal kimliğinize eklenmiş önemli bir detay olacak Endorfia, Kurumsal Kolonya Hediyesinde güçlü seçenekler sunuyor. Lavanta, misket limon, yeşil çay, yasemin, ıhlamur… Hafızalarda kalıcı izler bırakacak bu ayrıcalıklı kokular, zarif şişelerin içinde prestijin gözle görülür haline dönüşüyor, çikolata veya lokumla birlikte şık setler oluşturuyor.

CEVAP VER

Lütfen Yorumunuzu Yazınız
Lütfen adınızı buraya girin