Marka Logosuyla Etkili Reklam

0
652

Logonuz Bir Reklam Aracıdır

Kurumsal kimliğinizi, ürün ya da hizmetlerinizi, benimsediğiniz felsefeyi yansıtan her şey birer reklam aracıdır. Kimlik vurgusunda rolü büyük olan logo da, muhataplarınıza sizin hakkınızda bilgi veren reklam ve iletişim araçlarından biri. O yüzden, logo yaratırken dikkatli olmalı, oluşturduğunuz logoyu doğru yerlerde, doğru şekilde kullanmalısınız.

Logonuzu Görünür Kılın

Logo bir reklam aracı olduğu için, muhataplarınıza, onlarla etkileşimde olduğunuz her noktada görünür kılınmalı. Bu, akılda kalıcılığı, tanınırlığı ve tercih edilirliği sağlamada son derece mühim.

Detaylara dikkat edin. Hediye olarak sunmak üzere Kurumsal Çikolata Siparişi verdiğinizi varsayalım. Hediye kutusunun üzerinde logonuzun yer alması, profesyonelliğinize vurgu yapacak, armağanı başka boyuta taşıyacaktır. Hediye verirken, etkili şekilde kendi reklamınızı da yapmış olacaksınız. Ayrıntıların gücünden yararlanın.

Logo Nasıl Olmalı?

Evet, logo ve onu yansıtma biçimi- sıklığı önemli. Peki, başarılı bir logo nasıl olur? Logo tasarlarken nelere dikkat edilmeli?

Her şeyden önce kendi sektörünüz içinde bir logo analizi yapmanızda fayda var? Sizinle aynı işi yapan firmalar nasıl logolar kullanıyor? Hangi renkler ve formlar logolara hâkim? Bu, ne tür bir şey ortaya çıkaracağınız konusunda fikir verirken, bir başkasınınkine benzer logo hazırlamanızı da önleyecektir.

Logo analizinin yanı sıra, hedef kitle analizi yapmanız da yararınıza olacaktır. Logonuz, hedef kitlenize hitap edebilmeli. Örneğin, gençlere ulaşmayı hedefliyorsanız canlı, dinamik, kıpır kıpır renkleri logoda kullanabilirsiniz.

Sadelik, bir logoda hayati. Üçten fazla renk, karmaşık ve figür açısından kalabalık desenler vs. logo için uygun değildir. Yalınlık ve basitlik, akılda kalıcılığı sağlar.

Logonuzda yazı ya da harf bulunacaksa, yazı fontunu da önemseyin. Bazı fontlar resmiyet ve ciddiyet vurgusu yaparken, bazıları cıvıl cıvıl bir izlenim verir. Bazıları ise romantik bir karaktere sahiptir. Bunlar arasındaki kararı, kurum kimliğinize göre vermeniz gerekiyor.

Logonuzu Taşıyan Şık Hediye Kutuları

Endorfia prestijine sahip hediyeler, reklam aracı olarak da başarıyla iş görebilir. Nasıl mı?

50 kutu ve üzeri siparişlerde leziz ürünler, üzerinde markanızın/ firmanızın logosunu taşıyan hediye kutularının içinde size ulaşıyor.

 Ayrıntıları her fırsatta kullanın. Kutusu Logolu Kurumsal Çikolata hediyesi, kurumsal ziyaretlerde farkınızı ortaya koymanıza yardım edecektir.

CEVAP VER

Lütfen Yorumunuzu Yazınız
Lütfen adınızı buraya girin