Lol ne demek, Lmao ne demek?


Lol ne demek, LMAO nedemek ? diye merak ediyorsanız eğer size kısaca bu yazımda ne anlama geldiğini açıklayacağım. Eskiden mirc diye bir sosyal platform vardı ardından messenger çıktı sonrasında instagram, facebook, pinterest derken şimdide bloglarda sıkça karşılaştığımız kıslatmalar.

Türkler pek kullanmıyor bu kısaltmaları ancak yurt dışında çokça kullanılan hatta ilk zamanlar anlamadığım ve ne olduğunu bilmediğim halde yapılan esprilerin ardından benimde vermiş olduğum bir tepki sözcüğüydü. Ozamanlar çocuktuk tabi, google gibi danışabileceğimiz bir search engine de yoktu. Sonrasında altavista diye bir search engine çıktı ancak herşeyi bulmak pek mümkün değildi.

Zamanla ingilizcemi geliştirdikçe amerikalı bir arkadaşıma sordum ve kendisinden öğrendim 🙂


LOL ne demek?

Lol kısaltmasını yapılan esprilerin ardından veya komik olan şeylerin ardından yazıldığını farketmişsinizdir. Eskiden daha çok kullanılırdı ancak günümüzde birbirinden güzel ve çeşitli imojiler olduğu için eskisi kadar kullanılmıyor.


Lol aslında bir kısaltmadır. Peki neyin kısaltması bu lol?


“Laughing Out Loud” bu üç kelimenin baş harflerini bir araya getirerek oluşturulmuş bir sözcüktür. Türkçe karşılığı sesli “sesli gülmek”.
Karşınızda biri var, yazışıyorsunuz ve ağzı açık gülen bir imojiniz yok. Peki kendinizi karşınızdaki kişiye nasıl ifade edeceksiniz? Tabiyki LOL yazarak. Yani çok güldüm, sesli güldüm anlamında bir kısaltma kullanarak.

LMAO nedemek?

Lmao kısaltması lol kısaltmasının biraz daha abartılı bir versiyonudur aslında. Birazda kaba ve vurguludur. Tahmin edebileceğiniz gibi günümüzdeki gülmekten gözünden yaşlar gelen imojinin ifade ediliş biçimidir bir bakıma.

Peki neyin kısaltmasıdır bu LMAO?

“Laughing my ass off” bu dört kelimenin baş harflerini bir araya getirerek oluşturulmuş bir sözcüktür. Türkçe karşılığı “bir tarafımla güldüm”. Yani bizde kullanılan karşılıkları aslında şu şekildedir; gülmekten yerlere yattım, gülmekten karnıma ağrılar girdi, gülmekten yarıldım, öldüm gülmekten gibi benzetmeler kullanabiliriz.

Peki LOL mü yoksa LMAO mı?


Ben genellikle lol kısaltmasını kullanmayı tercih ediyorum. Çünkü LMAO daha kaba bir tabir. Hatta artık lol kullanmıyorum direkt olarak türkçe karşılığını kullanıyorum. Sesli güldüm 🙂

Neyseki artık google var ve bu yazımı bularak ne anlama geldiğini kolaylıkla öğrenebildiniz. Benim çektiğim sıkıntıları çekmediniz 🙂

Madem buraya kadar sıkılmadan okudunuz öyleyse Çikolata’nın Tarihi hakkında da bilgi edinmek istemez misiniz?

CEVAP VER

Lütfen Yorumunuzu Yazınız
Lütfen adınızı buraya girin