Lokumun Faydaları Nelerdir

0
488
lokumun faydaları nelerdir

Lokum severler, lokumun lezzetiyle mest olanlar ve en taze enfes lokumları arayanlar, doğru yere geldiniz. Mağazamızda sizler için hazırladığımız çeşitli lokumlar var. Sade lokumdan çikolata kaplı lokumlara ve en çok sevilen gül yapraklı güllü lokumlara kadar pek çok seçeneğimiz var. Yedikçe yediren leziz tadıyla lokumlar sağlığa da birçok olumlu ve güzel dokunuşlar yapıyor. Dilediğiniz zaman bu eşsiz lezzete tanıklık edebilir, Lokum bölümünden istediğiniz lokum türlerini alabilirsiniz.

Lokum Kategorisi Seçenekleri Neler?

Bu kategoride sizleri ve sevdiklerinizi dünyanın en mutlu insanı yapacak tatlı mı tatlı lokum türleri var. Sade lokum, gül yapraklı güllü lokum, çikolata kaplı fıstıklı lokum ve double fıstıklı çifte kavrulmuş lokum yine bu kategoride mevcut. Damak lezzetinize uygun olan birbirinden leziz bu lokumlar, tazecik ve tadından vazgeçilmez özelliklerle stoklarında sürekli olarak yenileniyor.

Tatlı bir şeyler olsa da atıştırsak diyenler için harika lokum çeşitleri mağazamızın lokum kategorisinde sizleri bekliyor. Ayrıca kuru kuru da yenmez bu lokumlar diyenler için de kahveli setler hazırladık. Her iki lezzeti de aynı anda alabileceğiniz Hediyelik Kahve Lokum Seti tam size göre. Üstelik özel günlerde de sevdikleriniz için bu seti alabilir, onlara kucak dolusu mutluluklar yaşatabilirsiniz.    

Hediyelik Kahve Lokum Setleri Neden Özeldir?

Kahve lokum setleri tam tamına bütünleşmiş bir set. Çünkü kahvenin yanında kırk yıl hatırı olabilecek bir diğer lezzette lokum veya çikolatadır. Çikolata tutkunları için çikolatalar lokum sevenler için de lokumlar yer alıyor. Damak zevkinize hangisi daha çok yakışıyorsa o lezzetlerden birini seçebilirsiniz. Bu setler ve diğer tüm setler kişiye özel olarak hazırlandığı gibi yenilenmiş stoklarında özenle sunuluyor.

Özel günler de ya da normal ziyaretlerinizde dahi armağan edebileceğiniz setlerden olan hediyelik kahve lokum setlerini sipariş edebilir, sevdiklerinize farklı jestler yapabilirsiniz. Özellikle yılbaşına sayılı günler kala bu kahve lokum setlerinden birini alabilir, kendinize ve sevdiklerinize bir güzellik yapabilirsiniz. Evet, bizce tam zamanı! Peki, lokumun sağlığa yararı var mıdır?

lokumun sağlığa yararı var mı

Lokumun Sağlığa Yararı Var Mı?

Lokumların sağlık açısından yararlı olduğunu biliyor muydunuz? Eminiz ki şekerli bir şey sağlığa nasıl faydalı olabilir ki diye düşünüyorsunuz. Evet, bazen böyle düşünmekte haklısınız ancak bu her durumda geçerli değil. Nasıl ki kahvenin sağlığa birçok olumlu etkisi olduğu gibi bazen olumsuz etkisi de olabiliyor. Bunun da tek sebebi “aşırıya kaçmak” oluyor. Yani bir şeyi ne kadar az ve gerektiği kadar tüketirsek o kadar çok sağlıklı yaşayabiliriz. O halde lokumun faydalarına geçmeden önce nasıl yapıldığına dair birkaç altın bilgi verelim. Lokumun malzemeleri; şeker, nişasta, sudur.

Bazı lokum türlerinde ise kurutulmuş meyve ya da kuruyemiş gibi farklı malzemeler kullanılır. Jel kıvamındaki bu enfes Türk mutfağı lezzeti, gülsuyu ya da limonla da bütünleşebilen bir tattır: Zira lokum türleri ne olursa olsun hazırlama aşamasından sonra küp şeklinde doğranan lokumlar ya pudra şekeri ya da Hindistan cevizi ile süslenerek sunuma hazır hale gelir. Kısacası oldukça az malzeme ile sağlıklı lokumlar elde etmek mümkün. Dilerseniz lokum türlerini seçerken birde Hediyelik Çikolata türlerine de göz atabilirsiniz. Her biri eşsiz birer lezzet…

Lokum Dolapta Saklanır mı?

Lokumların taze ve yumuşak kalması için kapalı bir kapta muhafaza edilmesi gerektiğini söylemiştik. Buna ek olarak lokumun sıcak mı yoksa soğuk ortada mı saklanması gerektiğine de değinmek gerekiyor. Lokumların uzun ömürlü olarak dayanması için aşırı sıcak ortamlardan uzak tutulması ve rutubetsiz ortamların olması gerekmektedir. Aksi takdirde lokumun içerisinde yer alan malzemelerden ötürü böceklenme meydana gelebilir. Bu nedenle daha soğuk ortamlarda lokumları saklayabilirsiniz.

Soğuk ortamlar da ideal saklama koşulu için 16-18 ̊C veya 16-21 ̊C nemsiz ve serin ortamların olması gerekmektedir. Lokumlar için ideal saklama ortamları; serin, hava geçiriminin olmadığı ortamlar, kuru ve güneş ışığından uzak yerlerdir. Özellikle de yaz mevsiminde tüketeceğiniz soğuk enfes lokumlar için lokumları, belirli bir süre 16-18 ̊C veya 16-21 ̊C’de saklayabilir ve kahvelerin yanında hem damak zevkinizi hem de muhabbetinizi taçlandırmak adına renkli, taze ve yumuşak lokumlarınızı servis edebilirsiniz.

Tatlı İkramlıklar Pahalı Mıdır?

Lokumu çok sevdiğinizi ve her an olsa her an yemek isteyeceğinizi biliyoruz. Çünkü bizler de sizinle aynı fikirdeyiz. Zira Türk mutfağının en leziz ve meşhur ikramlıklarından lokumlar çok seviliyor. Bu yüzden de her geçen gün stoklarını yenilediğimiz lokumları beğeninize keyifle sunuyoruz. Dilediğini zaman en ekonomik fiyatlarla bu lokumları alabilir, yanına özel hediyelerimizden birini seçerek sevdiklerinizin her anını taçlandırabilirsiniz.

premium hediyelik kahve

Endorfia’dan Yılbaşına Özel Öneriler

Endorfia olarak sizlere önereceğimiz daha onlarca hediyelik, ikramlık var. Ancak bu yılbaşında bir farklılık olsun ve sevdiklerimiz daha mutlu olsun diyorsanız. Damakları şenlendirecek lokum çeşitlerine göz atabilirsiniz. Üstelik sadece lokum da değil hediyelik çikolata türleri de ağızlara layık. Tabii ki çok daha fazla önerimiz de var. Bunun için “Yılbaşı Hediyeleri Neler Olabilir” yazısını da inceleyebilirsiniz. Mutlu yıllar…

CEVAP VER

Lütfen Yorumunuzu Yazınız
Lütfen adınızı buraya girin