Limon Kolonyası Nasıl Yapılır?

0
444
limon kolonyası nasıl yapılır

Limon kolonyası başta olmak üzere diğer tüm kolonyalar geçmişten günümüze en bilindik ve sağlığa olan faydaları ile en sevilen esanslardandır. Özellikle de son 2 yıldan bu yana Covid-19 salgınıyla beraber hayatımızın merkezinde fazlasıyla yer almaya başlayan kolonyaların hijyen açısından etkileri oldukça büyük olmuş ve olmaya da devam etmektedir.

Haliyle kolonyaların yaygınlaştığı günlerde de herkes tarafından merak konusunu olan kolonyaların nasıl yapıldığı da araştırılmaktadır. Bu yazımızda da özellikle limon kolonyası nasıl yapılır sorunuza çok rahat bir şekilde yanıt bulabileceksiniz. Ayrıca aradığınız mis kokulu ve sağlık esintili kolonyalara da Kişiye Özel Kolonya kategorisinden ulaşabilirsiniz.

Kişiye Özel Kolonya Pahalı Mıdır?

Kişiye özel kolonyalar pahalı mıdır diye soranlara keyifle müjdemizi veriyoruz. Zamanla önemli bir yere sahip olan ve gün geçtikçe en çok sevilen hediyelerimiz kişiye özel hediyeler olmaya devam ediyor. Üstelik bu hediyelere eşlik eden leziz ikramlıkların da tadına doyum olmuyor. Yedikçe yiyeceğiniz çikolatalar, lokumlar, makaronlar ve drajeler oldukça anlamlı hediyeler arasında yerini alıyor.

Kişiye özel kolonya başta olmak üzere mağazamız üzerinde yer alan tüm hediyeler en uygun ve avantajlı fiyatlarıyla sizleri karşılıyor. Tam tamına bütçe dostu olan bu hediyelerimizden birini alabilir, sevdiklerinize ucuz ama bir o kadar da kaliteli hediyeleri armağan olarak uzatabilirsiniz. Manevi değerleriyle mest eden hediyeler arasından sağlık açısından oldukça yüksek olumlu etkilere sahip olan kişiye özel kolonya türlerini tercih edebilirsiniz.

sağlığa katkı sunacak hediyeler

Sağlığa Katkı Sunacak Hediyeler

Günümüzde artık klasik hediyelerden çok sağlığa katkısı olan hediyeler ön plana çıkıyor. Özellikle de son zamanlarda hatırı büyük olan ürünlerden ve hatta hediyelerden biri de kolonya esansları oluyor.

Limon kolonyası dahil birden çok çeşidi ile sevilen bu esanslar virüse ve diğer tüm mikroplara karşı adeta bir kalkan görevi görüyor. Dolayısıyla evlere konuk olan kolonyaların kullanım alanı da genişlemeye devam ediyor. Zira bugünlerde yürüdüğümüz her adımda dahi taşımamız gereken bir şey varsa o da kolonyalardır.

Hem kendi sağlığımızı korumak hem de sevdiklerimizin sağlığını korumamıza vesile olacak kolonyalar en ideal hediye tarzlarından bir tanesidir. Geçmiş olsun ziyaretlerine giderken, özel bir hediye almak istediğinizde veya gönlünüzden geçtiği herhangi bir anda sevdikleriniz için kolonya hediyeleri alabilirsiniz. Peki, hangi tür kolonyalar var?

Kolonya Çeşitleri Neler?

Kolonyanın en eski kokularından biri tartışmasız daima limon kolonyası olmuştur. Limon kolonyası kokusuyla huzur verdiği gibi olumlu etkileriyle de sıklıkla tercih edilen bir ürün ve esans olmuştur. Hâlâ da yaygın bir kullanıma sahip olan limon kolonyalarına ek olarak daha birçok etkili ve hijyenik özellikli kolonyalar da üretilmiştir. Özellikle de sizlere iyi geleceğini düşündüğümüz şahane kolonya çeşitlerimiz var.

Mandalina kolonyası, yeşil çay kolonyası, ıhlamur kolonyası, lavanta kolonyası ve yasemin kolonyası gibi farklı esanslarda kolonya türlerimiz mevcuttur. İstediğiniz bu kolonya çeşitlerine kolaylıkla ulaşacağınız mağazamızın Kolonya kategorisine göz atabilirsiniz. Üstelik hem sprey kolonyalara hem de cam şişede mevcut olan kolonyalara aynı bölümden inceleme şansına da sahipsiniz.

Limon Kolonyası Nedir? Nasıl Yapılır?

Kolonya, bir çeşit alkol çözeltisi kullanılarak yapılan esanstır. Özellikle de kolonyalar için c25oh denen etil alkol kullanılır. Bu alkol oranı sayesinde de kolonyalar sağlığa olumlu etkiler sunar ve virüs gibi zararlı tüm mikroplara karşı koyar. Zira pandemi süreciyle beraber artan hijyen maddeleri arasında da en zararsız ve en güzel kokulu kolonyalar yer almıştır.

Limon kolonyası gibi birçok çeşidi ile ön plana çıkan kolonya esansları da mağazamızda her geçen gün stokları yenilenen önemli ürünlerden biri olmaya da devam ediyor. Peki, limon kolonyası nasıl yapılır? Eğer evde limon kolonyası yapmak istiyorsanız bu adımları dikkate alabilirsiniz:

  • 50 ml etilalkol ölçüsünü cam bir fanus içerisine dökünüz
  • Üzerine 10 ml su ilave ediniz
  • Sonra bu karışımı hafif bir şekilde çalkalayınız
  • 10 ml limon esansını karışıma ilave ediniz
  • Karışımın rengi hafif bir şekilde sarımsı olmaya başlayacaktır
  • Sarı rengi aldıktan sonra karışımı çalkalayınız ve ayırmış olduğunuz kap içerisine boşaltınız
  • Limon kolonyanız bu adımlardan sonra hazır hale gelecektir.

Limon kolonyası yapamadığınız durumlarda mağazamızda sizler için hazırladığımız kolonya esanslarına ulaşabilirsiniz. Çok seveceğiniz esanslardan Kişiye Özel Misket Limon Kolonyası 80 Derece 200 Ml kolonya da sizleri bekliyor.

hediyelik kolonya

Endorfia’dan Hediyelik Kolonya Önerileri

Misafirliğe giderken, geçmiş olsun dileklerinde bulunmak ve her an her adımda yanınızda taşımak için alabileceğiniz en özel ürünlerden biri kolonya olacaktır. Gerek kendi sağlığınız gerekse de sevdiklerinizin sağlığı bir kolonya esansıyla bile koruma altında olacaktır.

Hem huzur veren kokusu hem de sağlıklı oluşuyla tercih edeceğiniz kolonyalara mağazamızdan kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Bunun yanı sıra başka hediye çeşitlerine de rastlamanız mümkün. Sizlere özel olarak derlediğimiz mağazamızda daha neler var neler? Dilerseniz kolonyaya dair daha birçok bilgiye “Kolonya Nedir” yazısı üzerinden de ulaşabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen Yorumunuzu Yazınız
Lütfen adınızı buraya girin