Kutlu Doğum Haftası Hediyeleri

0
647

Hediyeleşmek için En Doğru Zaman…

Müslümanlıkta hediyeleşmek peygamberimiz tarafından da desteklenen, mutluluğu yayan bir aktivite. Hediyeleşmek ve hediye kabul etmenin önemini vurguladığı birçok söylemi bize kadar ulaşmış. ‘Hediyeleşin ki, birbirinize olan sevginiz artsın’ sözüyle peygamberimizin birbirimizin gönüllerini yumuşatmak, ona güzel hissettirmek adına hediye vermenin, hediye almanın ne kadar önemli olduğunu bizim için vurgulamış. Kutlu Doğum Haftası Hediyeleri de bundan dolayı bizler için çok önemli.

Kutlu doğum haftasında hediyeleşmek peygamberimizin sözlerinden yola çıktığımızda aslında bize ondan kalan bir adet olarak da düşünebileceğimiz bir davranış. Bizlere ulaşan rivayetlere göre peygamberimiz sürekli olarak etrafındakilere hediyeler verir, gelen hediyeleri kabul edermiş. Hatta peygamberimiz kendine gelen beğendiği hediyeleri ise mutlu etmek için başkalarına hediye ettiğini de biliriz.

O dönemler de bile hediyeleşmenin üzerinde bu kadar duruluyor olması çok mutlu edici. Şimdilerde de hediyeleşmek bizler için çok kıymetli. Hele ki özel günlerde hepimiz sevdiklerimizi ve yakınlarımızı hediyelerle hatırladığımızı karşımızdakine hatırlatmaktan zevk alırız. Bu da karşılıklı olarak saygımızı ve sevgimizi artırıyor. Hediyelerin maddi tarafından ziyade, duyguları ifade etmek ve duyguları kabul etmek gibi güzel bir özelliği olduğunu söylemeliyiz.

Kutlu doğum haftası da özellikle Müslümanların kutlayarak ve hediyeleşerek anmayı sevdikleri özel bir gün. Bu özel günde Müslümanlar kendi aralarında bazı kutlamalar yaparak peygamberimizin sünneti olan hediyeleşmeyi de yaygın olarak uygulayarak o dönemden beri gelen gelenek ve alışkanlıkları aynı şekilde sürdürmek isterler.

Kutlu Doğum Haftası Nedir?

Kutlu Doğum Haftası 1989 yılından bu yana kutlanan özel ve önemli bir gün. Öncesinde böyle bir uygulama olmamasına rağmen Süleyman Hayri Bolay ve Diyanet İşleri tarafından desteklenmiş ve özel bir hafta olarak kabul edilmiş. Son yıllarda daha yaygın olarak ve bilgilendirici içerikler ile bu özel gün kutlanıyor.

Kutlu Doğum Haftası peygamberimizin doğum gününün içerisinde olduğu düşünülen bir hafta olarak kutlanıyor. Peygamberimizin gözlerini dünyaya açtığı o özel günü bir hafta içerisinde onu tanımaya çalışarak ve hediyeleşerek kutluyoruz. Peygamberimizin hadisleri ve hayatından kesitleri ile bu hafta onun hakkında bilmediklerimizi öğrenmek ve onu gerçekten tanımak için oldukça güzel bir fırsat.

Peygamberimizin doğum tarihi tam net olarak bilinmiyor olmasına rağmen birkaç bilirkişinin araştırmalarına dayanan farklı sonuçlar bulunuyor. Hindistan’da yetişen bir ilim adamı olan Muhammed Hamidullah kendince bir araştırma içerisine girer ve doğru olduğunu ya da doğru olmaya en yakın sonuç olduğunu bildirdiği 17 Haziran gününün peygamberimizin doğum günü olduğu sonucuna varmıştır.

Mısır’da yetişmiş olan Astronomi bilimi ile ilgilenen Mahmut Paşa ise araştırmaları sonucu ise peygamberimizin doğum gününün 20 Nisan olduğu bilgisi paylaşılmış. Bu şekilde birbirinden farklı iddialar bulunuyor. En son olarak doğum gününde orta nokta bulunamasa da doğum yılında ortak bir karara varılmış 570 yılında peygamberimizin dünyaya gözlerini açtığı konusunda hem fikir olmayı başarmışlardır.

Kutlu Doğum Haftası Ne Zaman Kutlanır?

Süleyman Hayri Bolay, 1989 yılında bir teklifte bulunur ve Diyanet Başkanlığı’nın da desteğini bu konuda alarak Kutlu Doğum Haftasının peygamberimizi anmak ve anlamak için kutlandığı bir ritüel almıştır. Her yıl miladi takvime göre 14-20 Nisan arasında bir hafta olarak belirlenen kutlu doğum haftasında düzineli olarak kutlamalar ve etkinlikler yapılıyor.

Yapılan bu kutlamaların sırasında Kutlu Doğum Haftası Hediyeleri de kutlamaları renklendiren güzel detaylar olarak kullanılıyor. Kutlu Doğrum Haftası 1989 yılında kutlanmaya başlanmış olmasına rağmen bu tarihlerde Mevlid Kandil’inin hemen ardından bir gün olarak kutlanılıyordu. 1994 yılından sonra ise miladi takvim baz alınarak 14 Nisan ile 20 Nisan arasında coşku ile kutlanılıyor.

Devlet büyüklerinin de katılımları ve destekleri ile bu hafta tüm Türkiye genelinde daha şenlikli ve yaygın olarak kutlanılıyor. Özellikle peygamberimizin kişiliği, hayatı ve yaşam şekli ile onu tanıyabileceğimiz, akılda kalıcı ve emek verilen güzel etkinlikler ile kutlanılıyor. Bu etkinlikler sırasında ise Kutlu Doğum Haftası hediyeleri de mutluluğu ve kutlamayı yaymak için kullanılan güzel detaylardan biri.

Özellikle okullarda ve toplu dernek çalışmalarında kutlu doğum haftası coşku ile geçiriliyor. Peygamberimizi anlatan videolar, Kuran okuma yarışmaları yapılıyor ve yarışma sonunda başarılı olanlara hediyeler veriliyor. Bu etkinliklerin ortak amacı ise peygamberimizin anılması ve onun tarafından doğru bir şekilde tanınması için onun hayatına ait bazı kesitler herkes ile paylaşılıyor.

Kutlu Doğum Haftasında Hediyeleşmek

Kutlu Doğum Haftası Türkiye’de kutladığımız ve peygamberimizi tanımak ve onu yad etmek için bir aracı olabilecek bir özel gün diyebiliriz. Bu hafta içerisinde yapılan etkinlikler ile peygamberimizin gerçek yaşantısı ile onu gerçek manada tanımak mümkün. Bu da onu tam manası ile anlayarak anmamızı sağlıyor.

Kutlu Doğum Haftası’nda peygamberimizin sünneti olması sebebi ile bu hafta içerisinde hediyeleşerek birbirimizi mutlu etmeyi severiz. Hediyeleşmenin sünnet olduğunu o günden bugüne gelen rivayetler ve peygamberimizin hadislerinden biliyoruz. ‘Hediyeleşiniz, zira hediyeleşmek kalpteki kin ve nefreti yok eder’ sözü ile bilinen bir peygamberin doğum gününde hediyeleşmek oldukça hoş bir kutlama şekli diyebiliriz.

Bu özel günde sevdiklerinizi hatırlamak ve onlara Kutlu Doğum Haftası hediyeleri vermek ve bu hafta için size sunulan hediyeleri kabul etmek ilişkilerinizdeki güzelliği ortaya çıkardığı gibi küslükleri ve dargınlıkları da yok eder. Bu yüzden peygamberimizin de dediği gibi Kutlu Doğum Haftası içerisinde de hediyeleşerek sevgilerimizi katlayabilir ve karşılıklı olarak mutlu hissedebiliriz.

İlişkileri pekiştirmek, iyi geçinmek, sevmek ve sevilmek, mutlu olmak ve mutlu etmek peygamberimizin bize olan nasihati olduğu için onun doğduğu günü kutlarken yapılabilecek en güzel aktivitedir. Bunu da yine onun sünneti ile hediyeleşerek yapabiliriz. Kutlu Doğum Haftası hediyeleri ile sevdiklerimizi ve çevremizdekileri mutlu etmenin huzuru ile gerçek bir kutlama yaşayabiliriz.

Kutlu Doğum Haftası Hediye Çeşitleri

Kutlu Doğum Haftası peygamberimizin doğumu ve onu tanımak için kutlanan bir hafta olduğuna göre bu özel hafta içerisinde hediyeleşmek de yine onun anlayışı ile bizler de uygulayabiliriz. Kutlu Doğum Haftası hediyeleri seçerken tedirgin olmanıza gerek yok. Peygamberimizin istediği gibi sadece karşımızdakine mutluluk hissettirmek için bir hediye aracı olacak.

Bu haftayı işaret eden bir hediye seçilmesi şart değil. Burada tek önemli olan nokta hediyeniz ile sevdiğiniz kişileri mutlu ettirebilmek ve öze hissettirebilmek diyebiliriz. Bu yüzden hediye seçerken sadece o kişinin özel hissetmesini sağlayacak bir seçim yeterli olacak.

Kutlu Doğum Haftası hediyeleri için mutlu olmanın bir yolu olan tatlı yemek de vücutta serotonin salgılanmasını sağladığı için çikolatalar, drajeler, lokumlar oldukça etkili ve keyifli seçimler olabilir. Sitemizde bulunan Endorfia Özel Setler ile sevdiklerinizi anında mutlu etmenin yolunu bulabilirsiniz. Renkli drajeler, özel tasarım çikolatalar, benzersiz lokumlar, kokusu ile cezbeden filtre kahveler ile sizlere düşünme zahmetinden kurtaracak alternatiflerimizi sunuyoruz.

Sitemizde bulabileceğiniz tüm ürünler doğal ve katkısız olup gönül rahatlığı ile sevdiklerinize ikram edebilirsiniz. Aynı zamanda aynı gün kargo ve aynı gün kurye hizmetlerimiz ile de acil hediyelerinizi en hızlı şekilde sizlere ulaştırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Üstelik şık görüntüsü ve yine şık hediye paketleri ile ilk görünüşte karşınızdakinin gönlünü fethedebileceğiniz hediyelerimizi, hediyeleşmek ve mutlu etmek mantığı ile incelemenizi kesinlikle tavsiye ediyoruz.

CEVAP VER

Lütfen Yorumunuzu Yazınız
Lütfen adınızı buraya girin