Kurumsal Ziyaretlerde Protokol Kuralları

0
842

Protokol Nedir?

Nezaket kuralları, sosyal hayata adeta zarafet katar. Sosyal hayatın özel alanında nezaket kuralları neyse, kamusal alanda da protokol odur. Protokol için kısaca ve basitçe “resmi nezaket kuralları” denilebilir. Daha kapsamlı bir açıklama gerekirse protokol, devletle ilgili ve diplomasi alanındaki törenlerde ve çeşitli resmi ilişkilerde uygulanması gereken kurallar toplamıdır.

Bu kurallar, resmi nitelikli toplantılarda, konferanslarda, seminerlerde, resmi ziyaretlerde, yemek davetlerinde, kokteyllerde ve resmi cenaze törenlerinde gündeme gelmekte. Protokol yalnızca yüz yüze iletişimde değil, yazılı ve sözlü iletişimde de uygulanmaktadır.

İş İlişkilerinde Protokol

Kurumsal alanda protokol, büyük önem taşıyor. Bu kurallar bir yandan ilişkileri ve işleri düzenleme gibi pratik yararlar sağlarken, bir yandan da ilişkilere incelik katar.

Güçlü bir kurumsal imaj meydana getirmede protokole azami ölçüde dikkat etmenin de rolü var. Resmi ilişkilerinizde herkes tarafından uyulmayan nezaket kurallarına uyarak, farkınızı ortaya koyabilir, diğerlerinden bir adım öne çıkabilirsiniz. Bu tür detaylara dikkat etmeniz, muhataplarınızın zihinlerinde sizinle ilgili olumlu imaj oluşturacaktır.

Ziyaret ve Görüşmelerde Protokol Kuralları

Kurumsal ziyaretlerinizde detay niteliğindeki belirli kurallara uyarak, karşı taraf üzerinde olumlu etki bırakabilir, dahası, işlerin, programları bozmadan düzenlenmesini sağlayabilirsiniz.

Her şeyden önce ziyareti, doğru zamanda gerçekleştirmelisiniz. Protokol kuralları gereği, ziyaretten önce mutlaka randevu alınmalı. İade edilmesi gereken ziyaretler, zamanında yapılmalı. Karşı tarafı sizi yemeğe davet etmek zorunda bırakmamak için öğleden önce 10- 11, öğleden sonra ise 15- 17 saatleri arasında ziyaretleri gerçekleştirmek gerekiyor.

Elbette, bu tür ziyaretlerde de en önemli konulardan biri, armağan. Ziyarete kesinlikle eliniz boş gitmemelisiniz.

Özel Kalem Müdürü Hediyesini Unutmayın

Ziyaretlerde görüşülecek üst düzey yöneticiye armağan götürmek, genellikle atlanmaz. Bununla birlikte, özel kalem müdürü hediyesi çoğunlukla unutulan detaylardan.

Özel kalem müdürü, bağlı olduğu yöneticinin günlük iş takvimini hazırlamak, görüşme taleplerini almak, görüşmeleri organize etmek, gizlilik niteliğine sahip yazışmaları gerçekleştirmek gibi önemli işleri yürüten görevlidir.

Protokol gereklerini eksiksizce uygulamanıza yardım edecek hediye niteliğindeki Endorfia Protokol Setler, üst düzey yöneticilerle beraber, özel kalem müdürü için de seçeneklere sahip. Büyük set kutuları, üst düzeydeki yöneticiler için hazırlanırken, daha küçük kutular, özel kalem müdürleri içindir.

Özel kalem müdürü hediyesini atlamayarak, ziyaretlerde öne çıkmanız, daha olumlu etki bırakmanız, zihinlerde ayrıcalıklı bir yerde konumlanmanız mümkün. Unutmayın, büyük farkları, detaylar yaratır.

Endorfia’dan Prestijli Protokol Setler

Enfes lokum çeşitlerine ya da fıstıklı krokan çikolataya eşlik eden ayrıcalıklı yeşil çay kokusu…

Endorfia Protokol Setler, etki gücü yüksek armağanlar. Daha fazla prestije gereksinim duyduğunuz kurumsal ziyaretlerinizde onların gücünden mutlaka yararlanın.

CEVAP VER

Lütfen Yorumunuzu Yazınız
Lütfen adınızı buraya girin