Kurumsal İmaj Nasıl Güçlendirilir?

0
845

Kurumsal İmaj Nedir?

Günümüz iş dünyasında onu önemsemeden ilerlemek mümkün değil. Kurumsal imaj, işin diğer bileşenleri kadar önemli, hatta diğer tüm bileşenlerin üzerinde konumlandığı zemin. Bu kapsamda, kurumun ilişki içinde olduğu tüm unsurların (iç ve dış müşteriler) kurumla ilgili sahip oldukları algıya kurumsal imaj denir.

Kurumsal imaj, majör konulardaki tutum kadar, ayrıntılarla da şekillenir. Örneğin, kurumsal müşterilerinize özel bir günde gönderdiğiniz Kurumsal Çikolata Hediyesi, bir çalışanın dış müşterilerle iletişiminde kullandığı yüz ifadesi gibi basit görünen detaylar, imaj üzerinde büyük etki yaratır.

Kurumsal İmaj Neden Önemli?

Bilgiye ulaşımın kolaylaştığı günümüzde kalite ve fiyat, eskisi kadar önemli, farklılaştırıcı rekabet unsurları değil. Artık kurumlar arası farkı yaratan asıl faktör olarak karşımıza “imaj” çıkmakta. Güçlü bir kurumsal imaj, ürün veya hizmetinizde belirgin bir fark olmasa da, sizin tercih edilmenizi sağlayabilir. Unutmayın, insanlar ürün ve hizmet kadar, “imaj” satın almaya da heveslidir.

Olumlu Bir Kurumsal İmajın Olmazsa Olmazları

Peki, güçlü bir kurumsal imaj nasıl meydana getirilir? İşte, güçlü bir imaj için gerekli unsurlar!

Mutlu İç Müşteriler

İç müşteriden kasıt, işletmenin çalışanlarıdır. Çalışanların her biri, kurum temsilcileri olarak görülebilir. Onların işletmeye karşı olumlu hisler beslemesi, temsil görevlerini başarıyla yerine getirmeleri için şart.

Halkla İlişkiler Çalışmalarının Önemsenmesi

Kuruma ait bir imaj geliştirme ve onu güçlendirme, halkla ilişkiler faaliyetleridir. Bu faaliyetlerin bir strateji ve plan dâhilinde yürümesi için, bu işle profesyonel olarak ilgilenen bir birimin varlığı önemli.

Halkla ilişkiler faaliyetleri, reklama benzer, fakat bunda amaç, reklamdaki gibi doğrudan ticaret- tanıtım değildir. İşletmenin bir kültürel organizasyona sponsor olması, bir yardım kampanyasını desteklemesi gibi sosyal faaliyetler, halkla ilişkiler kapsamında değerlendirilir.

Başarılı Logo ve Marka İsmi

İnsanlar sizi en çok logonuz ve marka- işletme isminizle hatırlayacaklar. Dolayısıyla, kurum için belirlenen kimliği doğru ve güçlü şekilde yansıtan logo – marka ismi çalışmasını önemseyin.

Konunun profesyonelleri logoda renk, şekil gibi detaylar; marka isminde ise ses ve anlam detayları üzerinde hassas şekilde çalışarak, uygun sonuçları sağlayacaktır.

Her Detayda Prestijin Gözetilmesi

İç ve dış müşterilerinizle olan iletişiminizin her alanında ve anında farklılığınızı vurgulayın. Ziyaretlerde ikram ettikleriniz- hediye olarak sunduklarınız, önemli ayrıntılardır ve güçlü etkiler yaratır.

Siz imajınızı her ayrıntıda daha iyi yansıtabilesiniz diye Endorfia, çikolatanın içine de prestij kattı. Hayvansal yağ ve glikoz şurubu içermeyen, üstelik şık kutular içinde sunulan madlen çikolata, krokan çikolata, special çikolata çeşitleri, Kurumsal Çikolata Hediyesi için ayrıcalıklı seçenekler.

CEVAP VER

Lütfen Yorumunuzu Yazınız
Lütfen adınızı buraya girin