Korona Virüs ve Çikolata

Korona virüs ve çikolata arasındaki ilişkiyi anlatıyoruz...

0
510

Korona Virüs ve Çikolata

Korona Virüs ve Çikolata başlığını atarken insanların artık bu virüsten ne kadar bunaldığını ve korktuğunu farkedip rahatlamamızı sağlayacak bazı önerilerde bulunmak istedim. Dünya’nın başlıca gündemi sizinde bildiğiniz gibi Koronavirüs hastalığı (COVID-19) . Çin’in Wuhan kentinden başlayarak bütün dünyayı etkisi altına alan ve büyük tehtid oluşturan bu virüs her geçen gün daha fazla insana bulaşarak daha fazla ölüme sebebiyet veriyor. Yatıyoruz korona, kalkıyoruz korona.

Sabahtan akşama kadar izlediğimiz ve dinlediğimiz yüzlerce profesör hekim ve siyasilerin söylemlerinden anladığım şu. Bu virüs hepimize elbet bir gün bulaşacak ancak tedbirlerdeki asıl amaç bunu zamana yaymak. Peki bu virüsün etkilerini azaltmak için ne gibi hazırlıklar yapabiliriz? Bu sıkıcı havadan kendimizi nasıl kurtarabiliriz?

Korona Virüs

Korona Virüs Nedir?

Korona virüs üst solunum yolları enfeksiyonuna sebep olan virüs çeşitlerinden yalnızca biridir. Genel olarak hayvanlarda ortaya çıkan bu virüs nadiren insanlara da bulaşır.

Korona Virüs Belirtileri Nelerdir?

Koronavirüsün en belirgin özellikleri vücut ısısının aşırı artması yani ateş, burunda akıntı, kuru ve balgamsız öksürük. Yani genel olarak bildiğimiz gripten ayırmak oldukça zor.

Korona Virüs Nasıl Bulaşır?

Aynı ortamda bulunduğunuz biri öksürdüğü veya hapşurduğu zaman, derin nefes alıp verdiği zaman ortama su buharı ve su zerrecikleri ile birlikte yayılabilir. Hava yoluyla yayılım yapabilir. Birde virüsü taşıyan kişinin elini yüzüne gözüne sürdükten sonra çevresinde dokunduğu her yere bu virüsleri bırakması ve ardından da bizlerin dokunarak o virüsü üzerimize aldıktan sonra ellerimizi yıkamadan ağzımıza, burnumuza, gözümüze sürmemizle vücudumuza girmiş olurlar. Korunmak pekte kolay ve mümkün değil yani.

WHO / Dünya Sağlık Ögütü Korona Virüs Hakkında Daha Fazla Bilgi Vermektedir.

Korona Virüs ve Çikolata ne demek?

Hepinizin bildiği şeyleri kısaca yukarıda bahsettim. Peki korona virüs ve çikolata ne demek oluyor? Hemen izah edeyim. Sizinde gördüğünüz gibi bu virüse yakalanmamak için bir ömür evlerimize kapanıp insanlarla görüşmemek çare değil. Elbet bir gün bu virüse yakalanacağız. Tabiyki ne kadar geç yakalanırsak o kadar iyi çünkü hızla yayılan bu virüs sebebiyle hastaneler dolup taşıyor ve tedavi imkanları kısıtlı hale geliyor. Evlerimizden çıkmayarak mümkün olduğunda toplum olarak birlikte bu sürecin üstesinden gelmeye çalışıyoruz.

Korona Virüse Zemin Hazırlıyoruz

Sabah akşam izlediğimiz hastalık ve ölüm haberleri. Whatsapp ve diğer sosyal medya kanalları üzerinden paylaşılan abuk subuk binlerce, milyonlarca kirli bilgi ile psikolojimiz alt üst oluyor. Hiç bir şey yapmadan akşama kadar oturduğumuz koltukta kafamızda yüzlerce senaryo kurarak ve kuruntulara kapılarak iyice yıpranıyoruz ve gecenin sonunda birde bakıyoruz ki yorgun ve bitkin düşmüşüz.

Aslında vücudumuzun direncini kuvvetlendirerek üstesinden kolaylıkla gelebileceğimiz bu hastalığa maalesef zemin hazırlamış oluyoruz.

Evde Kaldığımız Süreçte Ne Yapmalıyız?

Öncelikle şunun farkında olmalıyız. “BAĞIŞIKLIK SİSTEMİMİZİ KUVVETLİ TUTMALIYIZ”. Peki evde bağışıklık sistemimizi kuvvetlendirmenin yolları nelerdir? Tabiyki sağlıklı beslenmek, spor yapmak, moral ve motivasyonumuzu yüksek tutmak, mutlu olmak.

Koltukta oturup beynimizi, ruhumuzu ve bedenimizi hastalığa hazırlamak değil!

Korona Virüsü Nasıl Yenebiliriz?

Koronavirüs ve çikolata dediğim noktaya geldik sonunda. Bu noktada çikolatanın faydalarından ve virüslere karşı bağşıklık sistemimizi nasıl güçlendirmenize yardımcı olacağından bahsedeceğim.

Çikolatanın Korona Virüsü Yenmemizdeki Rolü

Çikolatanın sağlığımıza olan faydaları

  • Stres kaynaklı oluşan çoğu durumu ortadan kaldıracak ve huzur verecek bir etkiye sahiptir.
  • Çikolatanın içerisinde var olan “theobromine” bileşeni öksürüğü ortaya çıkaran vagus adındaki sinirlere etki ederek öksürük şiddetini azaltır.
  • İçerisinde bulunan mineraller sayesinde zihni kuvvetlendirir.
  • Çikolatanın bir diğer bileşeni olan lifler sayesinde bağırsak düzensizliği ortadan kalkar.
  • Sakinleştiren, huzur ve mutluluk veren bir lezzet olması da ev de geçirdiğimiz süre içerisinde psikolojik olarak kuvvetlenmemizi sağlar.
  • Boğaz ağrısını azaltan bir etkiye de sahiptir.
  • Cildin güzelleşmesine ve cilt sağlığına önemli oranda katkısı vardır. Bütün gün evde aynaya bakmadan duramayan bayanlara büyük bir psikolojik destek olacaktır.
  • Enerji vermesi sayesinde halsizlik ve yorgunluk ortadan kalkar.
  • Kan şekeri seviyesini dengeleyen bir özelliği de bulunur.
  • Çikolata içinde barındırdığı kalsiyum sayesinde kemik gelişimini de olumlu yönde etkiler. Evde hareketlerinizin azaldığı bir dönemde önemli bir ihtiyaç.
  • Tansiyon dengesizliğini ortadan kaldırır.

Evde Karantina Döneminde Yapılması Gerekenler

Öncelikle psikolojimizi güçlü tutmamız, her duyduğumuz habere itibar etmememiz gerekiyor. Sosyal olarak kendimizi aktif tutmak adına sevdiklerimiz ile düzenli olarak iletişimde olmak ve kendimizi motive edecek görüntülü görüşmeler yapmamız gerekiyor. Düzenli ve sağlıklı beslenmek ve ev içerisinde günlük spor hareketleri yapmak. Kendini işe yaramaz hissetmemek ve vaktinizi boşa geçirmemek için bilmediğiniz veya merak ettiğiniz konuları araştırıp kendinizi geliştirmek. Bu zamana kadar vakit ayıramadığınız ve edinmek istediğiniz bir hobi geliştirmek. Bütün bunlar içinde kendinizi mutlu hissetmek, bunlar için kendinize enerji depolamak içinde çok fazla abartmadan kaliteli bir parça çikolata yemek. Korona virüs ve çikolata başlığımın hedef noktasıda aşağıdaki cümledir.

Bir Parça Çikolata
Virüslere Karşı Direncinizi Artırmanıza Fayda Sağlayacak ve Ruhsal Olarakta Sizi Motive Edecektir.

Korona Virüs ve Çikolata

Ufacık bir vürüsün hayatınızı alt üst etmesine izin vermeyin. Bir fincan kahvenizi alın, kitabınızı alın, bir parçada kaliteli çikolatanızı ağzınıza atın ve hayatın tadını çıkartın. O enfes çikolata ağzınızda eridikçe hem ruhsal olarak hemde fiziksel olarak daha da kuvvetlendiğinizi göreceksiniz.

Geri kalan meyve, sebze, et gibi yiyecekleri zaten tükettiğinizi varsayarak yalnızca çikolata üzerinden size rahatlatıcı bir tavsiyede bulunmak istedim.

Afiyet olsun, Kalın sağlıcakla…

CEVAP VER

Lütfen Yorumunuzu Yazınız
Lütfen adınızı buraya girin