Kolonya Neyden Yapılır?

0
445
kolonya neyden yapılır

Dünyayı etkisi altına alan Covid-19 sürecinden bu yana kolonyanın önemi daha da arttı. Özellikle de virüse karşı koyan etkisiyle bilinen kolonya, farklı kokuları da içeren birden çok bitkiden de üretilebilmektedir. Ancak koku türü ne olursa olsun tüm kolonyalar sağlık açısından oldukça olumlu etkilere sahiptir. Zira hâlâ da her adımda kullanmamız gereken ürünlerden biri de kolonyadır. Dezenfektan görevi de gören bu kolonyalar için İsme Özel Kolonya kategorimizi ziyaret edebilir, dilediğiniz esansı alarak hem kendinizi hem de sevdiklerinizi koruma altına alabilirsiniz.

İsme Özel Kolonya Seçerken Nelere Dikkat Edilir?

İsme özel kolonya seçerken nelere mi dikkat edilir? Ya da dikkat edilir mi? Elbette ki edilir. İlk önce almak istediğiniz kolonya kokusuna karar vermeli sonra da bu kolonyaların içeriğine bakmalısınız. Yani kaç oranında saf alkol içeriyor ya da doğal mı gibi sorularınızın yanıtını almalısınız. Zira mağazamızda yer alan tüm kolonya esansları doğal olarak üretilmektedir. Ve her biri için ayrıca özellikler belirtilmiştir.

İstediğiniz isme özel kolonyayı hiç düşünmeden gözünüz kapalı olarak alabilirsiniz. Ancak unutmayın ki sevdiklerinizin de sevebilecekleri ve rahatsız olmayacakları kolonya kokularını seçmeniz daha iyi olacaktır. Bitki özleri ve içerikleriyle çeşit çok olsa da sevdiklerinizin alerjik reaksiyonlarının olup olmadığını göz önünde bulundurmanız gerekir. O halde şimdi de kolonya neyden yapılır sorusunun yanıtına gelelim.

Kolonya Neyden Yapılır?

Kolonya, İtalyan Giovanni Maria Farina tarafından 1709 yılında üretilmiştir. İlk kez üretilen kolonya içeriğinde su, limon veya çiçek esansları yer alır. Hoş bir kokuya sahip olan tüm kolonyalar sağlık içinde oldukça yararlı olan bir üründür. Ayrıca kolonya için bir tür parfüm de denebilir. Peki, kolonya neyden yapılıyor? İşte adımlar…

  • Kolonya içerisinde %40-45 oranında etil alkol bulunur.
  • Geriye kalan kısım da ise su ve kullanılan bitki özleri bulunur.
  • Bazı kolonya türleri de tütünden yapılabilmektedir.
  • Kolonyaların içerisine eklenen alkol oranı derece ile belirtilir. Yani 70, 80 derece gibi…
  • Limon esansı kullanılarak da hazırlanan kolonyalar genel de limon kolonyası adını alır.

Kısacası bir kolonyanın neyden yapıldığını bilmek oldukça kolaydır. Çünkü kolonya yapmak için sadece etil alkol, saf su ve esans gereklidir. Bu ana malzemeler ile evde kendi kolonyanızı kendiniz de yapabilirsiniz.

kolonya sağlığa faydalı mıdır

Kolonya Sağlığa Faydalı Mıdır?

Kolonya, içeriğinde etil alkol de bulunduran ve sağlık için oldukça faydalı olan bir esans türüdür. Çünkü kolonya içerisindeki maddeler virüse, bakteriye ve daha pek çok mikroba karşı koyabilmektedir. Üstelik kokusundaki yumuşaklık da rahatsızlık vermez aksine mest eder. Böylece çiçek kokusu gibi daha pek çok bitkiyle yapılmış olan kolonyalar diğer dezenfektan maddelerinden çok daha iyi bir hijyen maddesidir.

Hem dezenfekte eder hem de kokusuyla adeta huzur verir. Üstelik farklı boyut seçenekleriyle yanınızda taşıma şansını da sizler için sunar. Sizler de yürüdüğünüz her adımda bu kolonyaları yanınızda bulundurabilir, kendinizin ve sevdiklerinizin sağlığını koruyabilirsiniz. Tüm kolonya boyutları için de Kolonya kategorisini ziyaret edebilirsiniz. 50ml ve 200ml kolonya seçeneklerinin tamamı bu bölümde mevcut.

Hasta Ziyaretine Giderken Kolonya Alınır Mı?

Hasta ziyaretine, misafirliğe veya gezmeye giderken almanız gereken en ideal ürünlerden biri şüphesiz ki kolonyadır. Kolonya çeşitlerinden birini alarak sevdiklerinize veya ziyaretinde bulunduğunuz kişilere hediye edebilirsiniz. Tekli setler, 3’lü ve 5’li paketler halinde sprey kolonya türlerinden birini de alabilirsiniz. Ancak bir hediyeden daha fazlası olmasını, sağlığa güzel dokunuşlar yaptığı gibi karşınızdaki kişiyi mutlu etmesini de istediğiniz bir set alabilirsiniz.

Hangi set mi? Tabii ki Kolonya Çikolata Seti türlerinden bahsediyoruz. Bu set içerisinde hem ağızları tatlandıracak çikolatalar hem de sevdiklerinizin de sağlığını korumalarına yardımcı olacak hijyenik kolonyalar bir hediyen daha fazlası olacak. Haliyle bir tek ürün almak yerine ya da küçük ama anlamı büyük hediyeler seçmek istediğinizde bu setleri tercih edebilirsiniz. Zira setin içerisindeki kolonya kokusunu ve çikolata çeşidini kendi zevkinize göre de seçebilirsiniz.

Kolonya Çikolata Setlerinin Farkı Nedir?

Kolonya çikolata setleri tam olarak insan dostu… Üstelik sadece tek bir kahve değil çeşitli kahvelerin de yer aldığı setler mevcuttur. Bu setlerde bulunan kahve türleri Türk kahveleri başta olmak üzere filtre kahve ve dünya kahveleridir. Yeni bir lezzetle tanışmak istiyor ve sevdiklerinizi de bu tatlara konuk etmek istiyorsanız dünya kahveleri türlerinden herhangi birini tercih edebilirsiniz.

Hem böylece ağızları şenlendirecek kahvelerden birini seçmiş olacak hem de damaklarda iz bırakacak yeni kahveler keşfetmenin hazzını yaşayacaksınız. Tabii ki tadına doyum olmaz bu kahvelerin yanına eşlik eden mis kokulu kolonyalar da bulunuyorsa değmesinler keyfinize. İstediğiniz setle farkınızı ortaya koyabilir sevdiklerinize unutamayacakları jestler yapabilirsiniz.

hediyelik kolonya

Endorfia’dan Sağlığa Güzel Dokunuşlar Yapacak Kolonya Önerileri

Endorfia olarak sizleri ve sevdiklerinizi düşünüyor, sağlığınıza güzel dokunuşlar yapacak kolonya esanslarının çeşitlerini artırıyoruz. Kokusuyla huzur veren tüm bu kolonyalar ile sağlığınızı koruyabilir, sevdiklerinizin de sağlığını güvence altına alabilirsiniz. Hatta mutlaka çantanızda bir sprey kolonya bulundurabilir, her adımda ellerinizi dezenfekte edebilirsiniz. Bunlara ek olarak “Kolonya Nasıl Kullanılır” yazısını da inceleyebilir birden çok bilgi daha edinebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen Yorumunuzu Yazınız
Lütfen adınızı buraya girin