Kolonya Nedir

0
462
kolonya nedir

Covid-19 salgınıyla birlikte 2 yıldır süren pandemi süreciyle birlikte kolonya, dezenfektan ve benzeri hijyen ürünleri daha çok merak konusu oldu. Özellikle de kokusuyla dahi huzur veren ve hijyen değeri yüksek olan kolonyalar geniş ilgi uyandırdı. Gerek kokusu gerekse sağlığa sunduğu faydalar, kolonyaları zirvelere taşıdı.

Geçmişten günümüze kullanım oranı bir hayli yüksek olan kolonyalar artık hayatımızın tam merkezinde. Zira her adımda yanımızda taşıdığımız o mis kokulu dezenfekte ürünü kolonya oluyor. Peki, kolonya nedir? Bu sorunuzun cevabını içeriğimizin devamında bulabilirsiniz. Dilerseniz sağlığınızı koruyacağınız bu hijyenik ürünü de Kolonya kategorisinden alabilirsiniz.

Sağlığa Güzel Dokunuşlar Yapın!

Annenize, babanıza, kardeşinize veya tüm sevdiklerinize özel olarak alabileceğiniz hediyelerden biri de kolonyalardır. Hele ki salgının zirve yaptığı bu dönemlerde kolonyanın kullanımını artırmanız virüsten ve diğer tüm olumsuz etkenlerden uzak durmanızı sağlayacaktır. Sevdikleriniz için de kolonya hediye kutuları veya setleri ideal bir hediye alternatifi olacaktır.

Tekli kolonyaları sipariş edebileceğiniz gibi sevdikleriniz için ya da misafirliklere giderken yanınızda götürmek için Kolonya Çikolata Seti veya kolonya lokum seti çeşitlerinden birini alabilirsiniz. Kolonya setlerinden herhangi birini almaya karar verdiyseniz setler arasından çikolata çeşitlerini, lokum çeşitlerini ve kolonya kokusu çeşitlerini kendi zevkinize göre seçebilirsiniz.

Hem lezzetlerinden ödün vermeyen çikolatalar ve lokumlar hem de kokusuyla huzur veren kolonya esansları sevdikleriniz için alacağınız en ayrıcalıklı armağanlardan biri olacak. Bunun için yapmanız gereken tek şey kolonya kategorisine göz atmaktır.

Kolonya Ne Demek?

Kolonya adı Köln şehrinden gelmekte ve Köln suyu anlamını taşımaktadır. İlk olarak 1709 yılında, İtalya’da ortaya çıkmıştır. John Marina Farina diğer bir adıyla Giovanni Maria Farina tarafından üretilmiştir. Ve aynı zamanda tipik konsantrasyon oranı %2-5 olan kolonya; uçucu yağlar, bitki özleri, alkol ve su karışımı olarak geçmişten günümüze farklı formülasyonlarıyla taşınmıştır. Ayrıca birçok koku türü mevcut olan kolonya, genellikle bitkisel bir karışımın sonucudur.

Yani esanslı kolonya, limon, mandalina, greyfurt, portakal, lavanta, biberiye, kekik, zeytin vb. gibi yağların karışımıyla oluşan bir tür esanstır. Özellikle de tüm koku çeşitleriyle tercihi yüksek olan bir dezenfektan ürünüdür. Gerek koku gerekse de sağlığa sunduğu olumlu etkileri ile popülerliği oldukça yüksektir. Üstelik cilt üzerinde de etkisi fazla olan ve sıklıkla tercih edilen özel bir esanstır.

hangi kolonya çeşitleri var

Hangi Kolonya Çeşitleri Var?

Sağlığınızı koruyacağınız ve uzun süreli olarak kullanabileceğiniz kolonyaları mağazanın hediyelik kolonya bölümündeki setler arasından seçebilirsiniz. Hediyelik kolonya setlerinin diğer tüm hediyelerden farkı sadece sağlık odaklı olmasıdır.

Bu hediyeyi geçmiş olsun hediyesi, hasta ziyareti ve hijyen hediyesi olarak alabilir ve sevdiklerinize armağan edebilirsiniz. Geçmişten günümüze taşınan bir kültürün izi olan hediyelik kolonyalar birkaç türüyle mağazamızda yer alıyor. Peki, bu kolonya esansları hangileri?

Hediyelik Ürünleriniz Pahalı Mıdır?

Hediyelik kolonyadan hediyelik kahve setlerine, çikolatalara, makaronlara ve daha pek çok hediyeye kadar birbirinden özel bir sürü hediyeliğimiz var. Anneler gününden babalar gününe, sevgililer gününden yılbaşı gecelerine özel hediyelere ve daha birçok hediye çeşidine yine mağazamızın renkli köşelerinden ulaşabilirsiniz. Bu hediyeler ile sevdiklerinizi her an mutlu etmeniz mümkün.

Özellikle de onların sağlıklarını da güvence altına almanız onlar için adeta huzur verici olacaktır. Bir küçük kolonya hediyesiyle bile onlara ne kadar çok değer verdiğinizi hissettirebilirsiniz. Bu kadar mı? Hayır, çok daha güzeli var. Alacağınız kolonya çeşitlerinin tamamı en ucuz fiyatlarıyla sizleri karşılıyor olacak. Yani tam tamına size bütçe dostluğu yapacak olan mis kokulu kolonyaları almanızın tam zamanı!

Hediyelik Kolonya Seçerken Nelere Dikkat Edilir?

Sağlığa etkileri oldukça fazla olsa da kolonya almadan önce de dikkat etmeniz gereken bazı hususlar elbette ki var. Yani kolonya seçmeden önce birkaç şey bilmeniz gerekiyor. Öncelikle kolonyayı alacağınız kişinin kolonya esans kokularına karşı bir zaafı olup olmadığına dikkat etmelisiniz. Bu kişinin kolonyayı sevip sevmemesine bağlı olabilir.

Mağazamızda satışını gerçekleştirdiğimiz her türlü kolonyayı gönül rahatlığıyla seçebilirsiniz. Çünkü tüm bu kolonyalar hafif kokulu esanslardır. Kokusuyla bile insanı mest eden bu esanslar kesinlikle her evde bulunması gereken bir öneme sahip. En azından sürekli olarak ağır kokulu dezenfektanlar kullanmaya ara verebilir ve güzel kokan bu esanslarla hem koku duyunuzu rahatlatabilir hem de kolonyanın virüsle savaşan gücünden faydalanabilirsiniz.

hediyelik kolonya

Endorfia’dan Kolonya Önerileri Neler?

Endorfia olarak arayıp bulabileceğiniz, görüp çok beğeneceğiniz ve sevdiklerinize ummadıkları anda sürprizler yapabileceğiniz harika bir hediye türlerimiz var. İster şimdi ister yarın isterseniz de özel günlerde kısacası her istediğinizde kolaylıkla bulabileceğiniz şık hediyeleri sevdikleriniz için keyifle alabilirsiniz.

Aklınızda kolonyaya alternatif olarak daha fazla hediye fikri olsun ister misiniz? O halde sizler için derlediğimiz sıra kolonya önerileri dahil birden çok hediye fikri için “Değişik Hediye Fikrileri” yazısını da incelemenizi öneririz.

CEVAP VER

Lütfen Yorumunuzu Yazınız
Lütfen adınızı buraya girin