Kolonya Nasıl Üretilir

0
438
kolonya nasıl üretilir

Kolonya, günümüzün en önemli esanslarından biridir. Özellikle de pandemi sürecinden bu yana sıklıkla kullandığımız ve kullanma oranı fazlasıyla artan hijyen maddelerinden bir tanesidir. Virüse, bakteriye ve daha pek çok mikroba karşı koyan kolonya büyük bir dezenfekte etme özelliğine sahiptir.

Birbirinden hoş koku çeşitleriyle de huzur veren kolonyalar bu süreçte belki de kullanımı oldukça önemli esanslardandır. Peki, kolonya nedir? Kolonya nasıl yapılıyor ve üretiliyor? Bu soruların cevabına geçmeden önce çeşitli kolonya türleri için Kolonya kategorisine göz atabilirsiniz.

Hangi Kolonya Setleri Var?

Kolonya setlerinin diğer tüm hediyelerden farkı sadece sağlık odaklı olması… Kolonyaları geçmiş olsun hediyesi, hasta ziyareti ve hijyen hediyesi olarak alabilir, sevdiklerinize armağan edebilirsiniz. Sağlığa güzel dokunuşlar yapan kolonyalar, geçmişten günümüze taşınan bir kültürün izidir. Ve mağazamızda sağlığınızı koruyabileceğiniz kolonyalar var. Bu kolonya esanslarının bazıları şöyledir:

  • Hediyelik Limon Kolonyası 80 Derece 200 ml
  • Lavanta Kolonyası 80 Derece 200 ml
  • Yasemin Kolonyası 80 Derece 200 ml
  • Yeşil Çay Kolonyası 80 Derece 200 ml
  • Ihlamur Kolonyası 80 Derece 200 ml

Kolonyalar tekli paketlerde 200 ml olarak satışa sunuluyor. Tabii ki bunları tek tek almak yerine bir set halinde de alabilirsiniz. Hem daha uygun fiyata hem de daha fazla stok yapmanıza olanak tanır. Bu setler şu şekildedir:

  • Limon Kolonyası 3’lü 80 Derece 50 ml
  • Limon Kolonyası 5’li 80 Derece 50 ml

Kolonya Ne Demek?

Kolonya etil alkol, saf su ve esans birleşimiyle ortaya çıkarılan bir çözeltidir. İçerisindeki etil alkol oranına bakılarak derecelendirme yapılmaktadır. Örnek verecek olursak; 80 milimetre kolonyayı hazırlamak için 60 milimetre etil alkol kullanılıyorsa 60 derece kolonya olarak değerlendirilir. Zira günümüzde de ilk kolonya 1709 yılında, İtalyan Giovanni Paolo Feminis tarafından üretilmiştir.

Geliştirildiği ilk yıllarda da tıbbi amaçla kullanılmıştır. Biberiye, bergomat gibi farklı pek çok esansın kullanılmasıyla elde edilmiş olan kolonyalar, sindirimle alakalı bazı sorunları, kas ve eklem ağrılarını ortadan kaldırmada etkili olmuştur. Ayrıca yara temizliği gibi tıbbi müdahalelerde de kullanılmıştır. Günümüzde ise hâlâ da yüksek bir kullanım oranına sahip olan kolonyalar, virüse karşı koymakla başarısından söz ettirmeye devam ediyor.

kolonya nasıl üretilir

Kolonya Nasıl Üretilir?

Kolonya oldukça kullanımı yaygın olan bir esanstır. Zira son zamanlarda en çok ihtiyaç duyduğumuz ve sürekli yanımızda bulundurmamız gereken de bir üründür. Haliyle her an her yerde yanımızda bir kolonya olsun isteriz. Bu yüzden de kolonya almak ve evde kolonya üretmek de etkili yöntemlerdendir. O halde kolonya hazırlamak için merak ettiğiniz o adımlara geçelim…

Gerekli Malzemeler

Yaklaşık 80 derece 1 litre limon kolonyası için;

  • 800 ml etil alkol,
  • 15 ml limon esansı
  • 185 ml saf su

Yapılış Adımları

  • Öncelikle etil alkol ile limon esansını karıştırın ve limon esansının etil alkol içinde çözünmesini sağlayın.
  • Sonra saf suyu ilave edilir ve çözelti hazır hale getirilir.
  • Son olarak da elde etmiş olduğunuz çözeltiyi süzmelisiniz. Süzmek için süzme kağıdı veya süzme bezi kullanmalısınız.

Evde kolonya yapımı oldukça kolay ve pratiktir. Sadece limon esansı ile sınırlı kalmanıza gerek yoktur. Tabii ki başka koku esanslarını kullanarak da farklı kolonyaların üretimini sağlayabilirsiniz.

Kolonya Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Neler?

Kolonya alırken dikkat etmeniz gereken bazı önemli detaylar vardır. Bunun başında da kolonyanın içeriği gelir. Şöyle ki, alacağınız kolonyanın mutlaka etil alkolden yapılmış olmasına dikkat etmelisiniz. Çakma veya sertifikası bulunmayan kolonyalardan mutlaka uzak durmalısınız. Zira mağazamızda yer alan tüm kolonyalar orijinal, doğal ve etil alkol oranı içeren kolonyalardır.

Bu nedenle mağazamızdan hiç tereddüt etmeden bu kolonyaları alabilirsiniz. Birden çok koku seçeneğini de sizler için yenilenmiş stoklarımıza ekledik. Hem kokularını çok beğenecek hem de virüse karşı kalkan oluşturabileceksiniz. Hatta kolonya alırken ağzımız tatlansın sağlığımıza bir de çikolatanın olumlu etkileriyle dokunuşlar yapalım diyorsanız Kolonya Çikolata Seti çeşitlerini de tercih edebilirsiniz.

Kolonya Çikolata Seti Nasıl Bir Set?

Kolonya çikolata kutusu zenginleştirilmiş kategorilerden bir tanesi. Mağazamızda ben buradayım diyen setlerden biri olan kolonya çikolata setleri çok hoşunuza gidecek. Çünkü tam ağzınıza layık çikolata türleri kolonya esanslarıyla bir arada bulunuyor. Çikolataları ağzınıza atmadan ve büyü dolu yolculuğa çıkmadan önce hijyen önlemi alabileceğiniz kolonyayı elinize sürebilir, gönül rahatlığıyla çikolata aşkınıza başlayabilirsiniz.

Sevdiklerinizde bu özelliklere sahip kolonya kokularından ve çikolata çeşitlerinden memnun kalacak. O halde mağazamızın hediyelik çikolata kategorisine bakabilir bu bölümde bulunan farklı tarzdaki kolonya çikolata setlerinden beğendiğinizi sipariş edebilirsiniz. Vereceğiniz her sipariş için hızlı kargo hizmetimiz ve güvenlik adımlarımız sizler için her an devrede.

hediyelik kolonya

Endorfia’dan Kolonya Önerileri

50 ml, 200 ml sprey veya cam şişe tarzındaki kolonyalarımız için mağazamızın kolonya kategorisini incelemeniz yeterli olacaktır. Zira kokularıyla mest eden birden çok kolonya sizler için hazırlandı. Dilediğiniz zaman bu kolonyalar arasından seçim yapabilirsiniz. Aynı zamanda da “Kolonya Neyden Yapılır?” yazısını inceleyerek kolonya hakkında daha fazla bilgiye erişebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen Yorumunuzu Yazınız
Lütfen adınızı buraya girin