Kolonya İlk Ne Zaman Bulundu?

0
50
kolonya ilk ne zaman bulundu

Kolonya ilk ne zaman bulundu sorusu her zaman bir merak konusu olmuştur. Özellikle 2019 yılında ortaya çıkan Covid-19 salgınıyla birlikte kolonyanın içeriği daha çok sorgulanmıştır. Sağlık açısından yararı büyük olan Kolonya, İtalyan Giovanni Maria Farina tarafından 1709 yılında üretilmiştir.

İlk kez üretilen kolonya içerisinde su, limon veya çiçek esansları yer almaktadır. Hoş bir kokuya sahip olan tüm kolonyalar sağlık için de oldukça etkili ve yararlı olan bir üründür. Kolonyalar için bir tür parfüm de denebilmektedir. Evde, iş yerinde ve kalabalık olan tüm ortamlarda mutlaka kolonya kullanımı önerilmektedir.

Kolonya Neyden Yapılır?

Kokusu mest eden kolonyanın birçok çeşidi mevcuttur. Tüm kolonya çeşitleri sağlık için ideal bir kokudur. Özellikle kolonya içerisinde yer alan malzemeler, sağlık için olumsuz etki yaratmayan malzemelerdir. Peki, kolonya neyden yapılır? İşte detaylar…

  • Kolonya içerisinde %40-45 oranında etil alkol bulunur.
  • Geriye kalan %55-60 oranında ise su ve bitki özleri yer alır.
  • Kolonya türlerinden bazıları tütünden yapılabilmektedir.
  • Kolonyaların içerisine eklenen alkol oranı derece ile belirtilir. Belirtilen alkol oranları; 70, 80 ℃ şeklindedir gibi…
  • Limon esansı kullanılarak hazırlanan kolonyalar genellikle limon kolonyası adını almaktadır.

Kolonya Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Kolonya seçerken nelere dikkat edilmelidir sorusunun yanıtı oldukça basittir. Burada seçim yaparken dikkate alınacak birkaç noktaya vurgu yaptık. Bu noktalar kısaca şöyledir:

  • Kolonya esansı seçerken kolonyanın içeriğinde nelerin yer aldığına dikkat etmelisiniz. İçerikte bulunan malzemelerin cilde zarar vermeyecek yapıda olması önemlidir. Örneğin; limona alerjisi olan biri için limon kolonyasının kullanılması önerilmez. Bu nedenle limonlu kolonya alırken bu noktaya dikkat edebilirsiniz.
  • Kolonya esanslarında birçok koku seçeneği bulunur. Seçimlerinizi yaparken hangi kolonya türünü istiyorsanız o kolonya çeşidini seçmeye özen gösterebilirsiniz.
  • Kolonya almadan önce içeriğindeki alkol oranına ve derecesine bakmayı ihmal etmeyin.
  • Kolonya alırken mutlaka şişe türüne dikkat edin. Mesela sprey kolonya almak istiyorsanız plastik şişede yer alan kolonyaları tercih edebilirsiniz. Evde veya iş yerinde kullanmak üzere ihtiyacınız olan bir kolonya almak istiyorsanız cam şişe ve ahşap kapak ile muhafaza edilebilen, uzun ömürlü kolonyaları tercih edebilirsiniz.
  • İş yerinde masa üstünde kullanmak isteyeceğiniz farklı seçeneklerden biri olan oda kokusu setlerine göz atabilirsiniz.
oda kokusu çeşitleri nelerdir

Oda Kokusu Çeşitleri Nelerdir?

Oda kokusu dendiğinde akla ilk gelen oda parfümleri olmaktadır. Ancak mağazamızda yer alan oda kokusu seçenekleri içeriğinde tamamen kolonya esansları yer almaktadır. Kolonyaları kullanmamızın en büyük nedeni, sağlığa iyi geliyor olmasıdır.  Özellikle mikrop, bakteri ve virüs gibi olumsuz hastalık durumlarına karşı koruma altında kalmak için kolonya kokularının kullanılması önerilir. Oda kokusu çeşitlerinden bazıları şöyledir:

  • Ahşap kaide oda kokusu seti – Aromaterapi adaçayı arınma mumu – mandalina kolonya 200 ml
  • Endorfia kolonya oda kokusu hediye kutusu

Hediyelik Olarak Alınabilecek Kolonya Türleri Nelerdir?

Sevdiklerinize sağlıklı ve özel bir hediye almak istediğinizde ilk tercihinizi kolonyadan yana kullanabilirsiniz. Kolonyalar, her anlamda insana ferahlık veren bir üründür. Gerek kokusu gerek içeriğindeki malzemeleri ile insan sağlığı açısından çok faydalı olan kolonyalar çok ideal bir hediye seçeneği olmaktadır.

Hediyelik olarak alınabilecek kolonya türleri nelerdir sorusuna verilecek ilk yanıt, isme özel kolonya çeşitleri olmaktadır. Her isim için özel olarak hazırlanabilen isme özel kolonyalar fazlasıyla ilgi görüyor. Sizler de sevdikleriniz için kolonya çeşitlerinden birini tercih edebilir ve onlara unutamayacakları bir sürpriz yapabilirsiniz.

İsme Özel Kolonya Pahalı Mıdır?

Cam şişe ve ahşap kapak birleşimi ile şık bir görünüme sahip olan kolonyalar, 80 derece 200 ML olarak satışa sunulmaktadır. Bu kolonyaların en güzel yanı ise isme özel olarak hazırlanabilmesidir. Özellikle sevdiğiniz birine harika bir jest yapmak istediğinizde isme özel kolonya çeşitlerinden yana durabilirsiniz.

İsme özel kolonyaların içeriğinden sonra en çok merak edilen konu kolonyaların pahalı olup olmadığıdır. İsme özel kolonyalar en ekonomik fiyatlara sahiptir. İstediğiniz herkes için bütçenize uygun olabilecek bu kolonya türlerinden birini alabilirsiniz. Lavanta kokusundan yasemin kokusuna, yeşil çay kokusundan ıhlamur kokusuna kadar en çok sevilen koku esansı türlerini kolonya kategorimiz içerisinde kolaylıkla bulabilirsiniz.

hediyelik kolonya

Endorfia’dan Kolonyaya Dair En Güzel Öneriler…

Kolonyanın ilk olarak ne zaman üretildiğinden içeriğinde bulunan maddelere kadar en özel bilgileri sizler için verdik. Bu bilgilere ek olarak alabileceğiniz kolonya çeşitlerinin de önerisine bulunduk. Online mağazamızda burada önerisinde bulunduğumuz kolonyalardan çok daha fazlası var. Ayrıca birçok özel ve tasarımlı hediye türü, damakları şımartan lezzet seçenekleri de mağazamızda mevcuttur.

Kişiye özel hediyelerden kolonya koku türlerinde kadar her türlü hediyeye Online Endorfia mağazamızdan ulaşabilirsiniz. Endorfia mağazamız sizlere çok iyi gelecek. Aynı zamanda kendinize ve sevdiklerinize bir güzellik yapmak isterseniz özel kahveli tariflerimize göz atabilirsiniz. Tariflerimize “Hangi Tatlıları Lezzetlendirmek için kahve Kullanabilirsiniz?” içeriğimizden ulaşabilirsiniz.

Sağlıklı ve mutlu günler dileriz. Endorfia ile kalın!

CEVAP VER

Lütfen Yorumunuzu Yazınız
Lütfen adınızı buraya girin