Kolombiya Kahvesi Özellikleri Nelerdir? Nasıl Yapılır?

0
529
kolombiya kahvesi özellikleri nelerdir nasıl yapılır

Damakları şımartacak eşsiz bir kahve deneyimine hazır mısınız? Çünkü bugün sizler için, çok seveceğiniz şahane bir dünya kahvesi tarifiyle geldik. Özellikle de dünyaca ünlü kahvelerden biri olan Kolombiya kahvesini çok beğeneceksiniz. Aromatik tadı ve kokusu ile ağızlara layık olan Kolombiya kahvesi yenilenmiş stoklarımızda her an sizlerle buluşuyor olacak. O halde hazırsanız “Kolombiya kahvesi özellikleri nelerdir? Nasıl yapılır?” sorusunun yanıtına geçelim. Tabii ki detaylara geçmeden önce dilerseniz leziz Dünya Kahveleri çeşitlerine göz atabilirsiniz.

Dünya Kahveleri Pahalı Mıdır?

Dünyaca ünlü kahvelerin yolculuğuna tanık olacağınız Endorfia ile adeta bir lezzet şöleni yaşayacaksınız. Dünya kahveleri kategorisinden tadına doyamayacağınız kahve çeşitlerine ulaşabilir, farklı lezzet arayışınıza güç katabilirsiniz. Üstelik tüm dünya kahvesi çeşitleri en uygun ve avantajlı fiyatları ile sizleri mest edecek. Kısacası sizlere bütçe dostluğu yapacak kahve çeşitlerini keyifle alabilir, ekonomik bir alışveriş gerçekleştirebilirsiniz.

Kolombiya Kahvesi Nedir?

Kolombiya kahvesi ile ilgili tüm bilgiler burada yer alacak. Her şeyiyle Kolombiya kahvesini tanımaya hazır olun. Kültür yolculuğumuz başlasın o halde ve serüvenin zirvesine ulaşalım.

Ne yazık ki Kolombiya’nın en iyi kahvelerinin üretildiği zengin topraklar, yeraltında daimi bir dengesizliğin hüküm sürdüğü bölgelerdeki geçmiş volkan aktiviteleri sonucunda oluşmuştur. Ocak 1999’da Kolombiya’nın en geniş kahve etkinliklerinin tam ortasını vuran büyük deprem mucize eseri, ağaçlara az zarar vermiş, tarımın zararı %65 olmuş, çiftçiler zararlarını karşılamak için ürünün kalitesinden ödün vermemişlerdi.

Depremin sonucu ne olursa olsun Kolombiya halen Global istatistiklere göre dünyanın ikinci büyük kahve üreticisidir. En yakın rakibi Vietnam’ın robusta üretimi giderek artsa da ürünü Kolombiya’nın ürününün yarısından daha azdır. Peki, bu bilgilerin yanı sıra Kolombiya kahvesi özellikleri nelerdir?

Hangi Özelliklere Sahip?

Kolombiya kahvesinin taşıdığı birçok özellik vardır. Bu özellikler ile kahveyi daha yakından tanıyabilir, kahvenin nasıl demlendiği aşamasına geçmeden önce detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz. Ve ayrıca tazecik Hediyelik Çikolata türlerine de göz atabilirsiniz. Peki, bu kahvenin özellikleri neler mi? İşte detaylar…

  • Kolombiya kahvesi, 940 bin hektarlık alana yayılmış, yetişme yüksekliği de 1200-1900 metre de değişmektedir.
  • Kolombiya’nın kuzey bölümünde de kahve çekirdekleri yetişir ve bu kahve çekirdekleri çikolata ve fındık aromalıdır.  Ayrıca daha düşük bir asiditeye sahiptir.
  • Kolombiya’nın merkez bölümünde yetişen kahve çekirdekleri ise meyve aromasına sahiptir.
  • Kahve çekirdeklerinin farklı alanlarda yetişiyor olması da farklı aromalara sahip çekirdeklerin ortaya çıkmasına imkân tanımaktadır.
  • Genellikle Kolombiya’da yetişen kahve çekirdekleri büyük bir oranda Arabica kahve çekirdekleridir. Bu çekirdekler ise herkes tarafından bilinen, dünyanın en kaliteli çekirdekleri arasında yer almaktadır.
french press ile demlenebilen kahveler

French Press ile Demlenebilen Kahveler

French press, kahve demleme yöntemleri arasında en popüler ve bir o kadar da yaygın olarak kullanılan bir yöntemdir. Bu ekipman sayesinde kahvelerinizi 5 dakika içinde hazırlayabilirsiniz. Ayrıca Kolombiya kahvesi de french press ile demlenebilen ve lezzetini saatlerce koruyabilen bir kahvedir.

Kahvenin tarifini not ettikten sonra geriye yapmanız gereken tek bir şey kalıyor. O da Endorfia Kolombiya Supremo Medellin Hediyelik Dünya Kahvesi – 100 gr siparişini vermek ve kahveyi demleme aşamasına geçmektir.

Zira kahveniz elinize ulaştıktan sonra french press kullanabilir, vazgeçilmez kahve tatlarınızdan biri olacak Kolombiya kahvesini demlemeye başlayabilirsiniz. Her şey hazırsa French Press Termos ile Kolombiya kahvesinin demleme aşamalarına geçelim. Çok seveceğiniz tarifin aşamaları sizlerle…

Kolombiya Kahvesi Nasıl Yapılır?

Kolombiya kahvesinin çekirdekleri kalındır. Bu nedenle doğru bir öğütme işleminden geçmiş olması kahve demleme öncesindeki ilk aşamadır. Ve bu aşama da oldukça önemlidir.  Genellikle kahvenin çekirdek hali, demleme için önerilmemektedir. Çünkü çekirdek haliyle kahve özünü tam olarak bırakmaz.

  • French press yardımı ile kahve demlemek için öncelikle su ısıtıcısında suyu kaynatmalısınız. Saf içme suyu kullanarak demleme yaptığınızda daha leziz bir aroma elde edebilirsiniz.
  • İkinci adım ise french press ekipmanını sıcak su ile çalkalamalısınız. Böylece kahveniz demleme sürecinde sıcaklığını muhafaza eder.
  • French press’i sıcak su ile çalkalama işleminden sonra pres içerisine bir çorba kaşığı Kolombiya kahvesi eklemeniz gerekir.
  • Kahveyi french press içerisine ekledikten sonra kaynattığınız sıcak suyu yavaş yavaş kahvenin üzerine dökmelisiniz. Burada önemli olan suyu olabildiğince yavaş eklemektir.
  • Tüm bu adımlardan sonra french press’in kapağını kapatabilir ve kahvenizi 8-10 dakika süresince demlemeye bırakmalısınız.
  • Kahveniz bu adımdan sonra usul usul demlenerek size harika bir lezzet şöleni yaşatacaktır. Ve kahveniz artık hazır. Afiyet olsun…
hediyelik çikolata

Endorfia’dan Ağızlara Layık Öneriler

Endorfia olarak Kolombiya kahvesiyle keyif dolu anlar yaşamanızı öneriyoruz. İster Kolombiya kahvesi isterseniz de diğer tüm dünya kahveleri çeşitleriyle tanışabilir, farklı lezzetlerin bırakacağı lezzetin izlerini uzun sürdürebilirsiniz.

Bunun yanı sıra kahvelerinizin yanına eşlik edecek çikolatalar, drajeler, makaronlar, lokumlar vb. gibi ikramlıklarla damaklarınızı tatlandırabilirsiniz. Aynı zamanda ilginizi çekeceğini düşündüğümüz “Kahve Çekirdeği Nasıl Öğütülür?” yazısını da incelemenizi öneririz. Keyifli günler diliyor, kahve tadında müthiş bir gün olsun diyoruz.

CEVAP VER

Lütfen Yorumunuzu Yazınız
Lütfen adınızı buraya girin