Kolombiya Kahvesi Nasıl Demlenir

0
434
kolombiya kahvesi nasıl demlenir

Kahve kültürüne farklı bir lezzet anlayışı katan ve yediden yetmişe herkesin damaklarında iz bırakmayı başaran dünya kahvelerini çok seveceksiniz. Guatemala kahvesinden Kenya kahvesine, Costa Rica kahvesinden eşsiz kokusu ve tadı ile mest eden Kolombiya kahvesine kadar en sevilen kahveler mağazamızın kahve bölümünde sizlerle bütünleşmeyi bekliyor. Özellikle de bu yazımızda tadına aşık olacağınız Kolombiya kahvesi nasıl demlenir sorunuza yanıt verdik. Çok seveceğiniz bu kahve deneyimine geçmeden önce Dünya Kahveleri bölümünü ziyaret edebilir, ihtiyacınız olan kahveleri alabilirsiniz.

Hangi Hediyelik Dünya Kahveleri Var?

Kahve tutkunları başta olmak üzere kahvenin her türlü çeşidiyle keyiflenen ve içtikçe enerji depolayan herkes için harika bir kategorimiz var ve bu kategorimiz dünya kahveleriyle şekilleniyor. Değişik tatlarla tanışmak istediğiniz an aklınıza ilk gelen bu dünya kahveleri içeriklerinde şahane parçacıklar bulunuyor. Peki, bu kahveler neler?

Endorfia Kenya AA Plus Hediyelik Dünya Kahvesi; misket limonu, mango ve limon ile harmanlanan enfes kahve türü.

Endorfia Guatemala Hediyelik Dünya Kahvesi; elma, bal, çikolata ve kirazın enfes birleşimi bu kahve türünde saklı.

Endorfia Ethiopya Sidamo Gr.4 Hediyelik Dünya Kahvesi; olgun kırmızı meyveler, böğürtlen, ahududu ve çikolata karışımını tadacağınız Ethiopya kahvesine bayılacaksınız.

Endorfia Costa Rica Tarrazu Hediyelik Dünya Kahvesi; yaban mersini, kuru üzüm, karemel ile ortaya çıkan şahane bir lezzet.

Endorfia Colombia Supremo Medellin Hediyelik Dünya Kahvesi; ceviz, yaban mersini, şeftali ve kakao ile bütünleşen aromatik tadı ve yumuşacık içimiyle iz bırakıyor.

Kolombiya Kahvesi Nedir?

Kolombiya kahvesi ile ilgili tüm bilgiler burada yer alacak. Her şeyiyle Kolombiya kahvesini tanımaya hazır olun. Kültür yolculuğumuz başlasın o halde ve serüvenin zirvesine ulaşalım.

Ne yazık ki Kolombiya’nın en iyi kahvelerinin üretildiği zengin topraklar, yeraltında daimi bir dengesizliğin hüküm sürdüğü bölgelerdeki geçmiş volkan aktiviteleri sonucunda oluşmuştur. Ocak 1999’da Kolombiya’nın en geniş kahve etkinliklerinin tam ortasını vuran büyük deprem mucize eseri, ağaçlara az zarar vermiş, tarımın zararı %65 olmuş, çiftçiler zararlarını karşılamak için ürünün kalitesinden ödün vermemişlerdi.

Depremin sonucu ne olursa olsun Kolombiya halen Global istatistiklere göre dünyanın ikinci büyük kahve üreticisidir. En yakın rakibi Vietnam’ın Robusta üretimi giderek artsa da ürünü Kolombiya’nın ürününün yarısından daha azdır. O halde şimdide de Kolombiya kahvesi French Press Termos Setleri ile nasıl demlenir aşamasına geçelim.

Kolombiya Kahvesi Nasıl Demlenir?

Kolombiya kahvesinin çekirdekleri kalındır. Bu nedenle doğru bir öğütülme işleminden geçmiş olması kahve demleme öncesindeki ilk aşama ve hatta en önemli aşamadır.  Kahvenin çekirdek hali pişirilme için önerilmemektedir. Çünkü çekirdek olarak kahve özünü tam olarak bırakmaz bu nedenle çekilmiş kahve her zaman daha idealdir. Böylelikle lezzetine doyum olmayacak bir kahve içebilirsiniz. Peki, French Press Setleri ile Kolombiya kahvesi nasıl demlenir? İşte adımlar…

  • French press yardımı ile kahve demlemek için öncelikle su ısıtıcısında suyu kaynatmalısınız. Saf içme suyu kullanarak demleme yaptığınızda daha leziz bir aroma elde edebilirsiniz.
  • İkinci adım ise french press ekipmanını sıcak su ile çalkalamalısınız. Böylece kahveniz demleme sürecinde sıcaklığını muhafaza eder.
  • French press’i sıcak su ile çalkalama işleminden sonra pres içerisine bir çorba kaşığı Kolombiya kahvesi eklemeniz gerekir.
  • Kahveyi french press içerisine ekledikten sonra kaynattığınız sıcak suyu yavaş yavaş kahvenin üzerine dökmelisiniz. Burada önemli olan suyu olabildiğince yavaş eklemektir.
  • Tüm bu adımlardan sonra french press’in kapağını kapatabilir ve kahvenizi 8-10 dakika süresince demlemeye bırakmalısınız.
  • Kahveniz bu adımdan sonra usul usul demlenerek size harika bir lezzet şöleni yaşatacaktır. Ve kahveniz artık hazır. Afiyet olsun…
kolombiya kahvesi nasıl demlenir

Kolombiya Kahve Özellikleri Nelerdir?

Endorfia Kolombiya Supremo Medellin Hediyelik Dünya Kahvesi – 100 gr alarak sizler de kendi dünya kahvenizi keyifle ve büyük bir aşkla demleyebilir, içimine doyum olmaz tadıyla güne daha dinç ve verimli bir şekilde devam edebilirsiniz. Zira eşsiz bir lezzet sunan Kolombiya kahvesinin özellikleri de en az kahve kadar değerli ve özeldir. Peki, bu özellikler neler?

  • Volkanik araziler bakımından zengin olan Kolombiya, oldukça verimli topraklarda yetişmektedir. Bu da kaliteli kahve çekirdeklerinin yetişmesine olanak tanır.
  • Kolombiya kahvesi, 940 bin hektarlık alana yayılmış, yetişme yüksekliği de 1200-1900 metre de değişmektedir.
  • Genellikle Kolombiya’da yetişen kahve çekirdekleri büyük bir oranda Arabica kahve çekirdekleridir. Bu çekirdekler ise herkes tarafından bilinen, dünyanın en kaliteli çekirdekleri arasında yer almaktadır.
  • Kahve çekirdeklerinin farklı alanlarda yetişiyor olması da farklı aromalara sahip çekirdeklerin ortaya çıkmasına imkân tanımaktadır.
  • Kolombiya’nın kuzey bölümünde de kahve çekirdekleri yetişir ve bu kahve çekirdekleri çikolata ve fındık aromalıdır.  Ayrıca daha düşük bir asiditeye sahiptir.
  • Kolombiya’nın merkez bölümünde yetişen kahve çekirdekleri ise meyve aromasına sahiptir.
hediyelik çikolata

Endorfia’dan Kahveye Eşlik Edecek İkramlık Önerileri

Endorfia olarak çok seveceğiniz Kolombiya kahvesine dair bilmek istediklerinizi keyifle derledik. Bu kahveleri içerken daha büyük bir lezzet şöleni yaşamanız da mümkün. Üstelik sadece ağızları tatlandıracak leziz hediyelik çikolata türleriyle… Bu kategori üzerinden birbirinden şahane çikolatalar alabilir, kahvenize güç katabilirsiniz. Ayrıca ilginizi çekebilecek bir kahve tarifi için de “Çikolatalı Filtre Kahve Nasıl Yapılır” yazısına göz atabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen Yorumunuzu Yazınız
Lütfen adınızı buraya girin