Kenya Kahvesi Nasıl Yapılır?

0
430
kenya kahvesi nasıl yapılır

Kahve kültürünün en sevilen yanlarından biri de farklı lezzet arayışlarıdır. Zira bu arayışla birlikte geçmişten günümüze birden çok kahve çeşidi ortaya çıkmıştır. Türk kahvesinden filtre kahvesine, kafeinsiz kahveden dünya kahvelerine kadar pek çok kahve vardır. En eski ve hatta en çok sevilen kahvenin de Türk kahvesi olduğu herkes tarafından bilinir.

Ancak öyle kahveler vardır ki bulunduğu andan itibaren damaklarda iz bırakmış ve çok sevilmiştir. Dünya Kahveleri… Evet, dünya kahveleri oldukça farklı ve bir o kadar da leziz kahvelerdir. Bu kahvelerden biri olan Kenya kahvesi de popülerliği ile mest eder. Bu yazımızda da Kenya kahvesine dair detayları paylaşıyor olacağız. Şimdi elinize kahvenizi alın ve yudumlarken içeriği keyifle okumaya devam edin.  

Kenya Kahvesi Nedir?

Kenya kahvesi, niceliğine oranla niteliği çok fazla olan, yüksek bölgelerde yetişen ıslak işlemden geçmiş bir kahve türüdür. Ayrıca oldukça büyük bir öneme sahip olan dünya ürünlerinden biridir. Dar olan lezzet yelpazesi kaliteli ve tutarlıdır, bunun sebebi belki de Kenya Kahve Heyeti(Nairobi) tarafından sıkı sıkıya denetlenen Kenya Kahve Endüstrisidir.

Bu heyet yeşil çekirdek torbalarının her birinin sınıflandırılmasında etkilidir, zaman zaman House Blend etkieti altında farklı ekim alanlarından gelen karışımları dahi denetler. “AA” olarak etiketlenmiş kahve torbaları en üst kalitedir ve Gurme kahve ticaretinde aranan ürünlerdir.

Kenya kahvesi keskin, meyvemsi ve hatta bazen yüksek asit oranına bağlı limonumsu ya da narenciyemsi lezzetleriyle ve çekirdeklerin uyumlu görünümleriyle(küçük, yuvarlak ve koyu yeşil-mavi) fark edilir, bunlar “AA” etiketliler, en fazla ihraç edilen “AB” etiketler ya da meşhur ve pahalı Kenya peaberry’leridir

Kenya Kahvesi Nasıl Yapılır?

Farklı bir lezzet türü olan Kenya kahvesinin hazırlanışı oldukça pratik ve kolaydır. Kahveyi yapmadan önce ihtiyacınız olan Endorfia Kenya AA Plus Hediyelik Dünya Kahvesi stokları yenilendi. Kahvenizi alabilir, yapılış aşamalarına geçebilirsiniz. “Peki, Kenya kahvesi nasıl yapılır?” sırasıyla adım adım bakalım.

Malzemeler;

  • Öğütülmüş AA Kenya kahvesi
  • Saf ve arındırılmış su
  • French Press veya termos

Yapılışı;

  • 1 yemek kaşığı Kenya kahvesini French Press Termos içerisine ekledikten sonra, üzerine saf suyu ekleyin ve kahve ile iyice harmanlanmasına özen gösterin
  • Suyun kaynamamış olması önemlidir
  • Kenya kahvesinin lezzetini derinlemesine hissetmek için 4-5 dakika demlemeye bırakmanız  kahveyi keyifle içmenize olanak tanıyacaktır
  • Daha sonra ise French termos veya French Press pistonunu aşağıya doğru bastırarak topaklaşmış ya da tam erimemiş kave parçacıklarından kurtulabilirsiniz
  • Dilerseniz Kenya kahvesini sade olarak tüketebilir dilerseniz de süt ekleyerek tüketebilirsiniz
  • Kahveniz bu aşamalardan sonra artık hazır, afiyet olsun…
french press termos setleri neden özeldir

French Press Termos Setleri Neden Özeldir?

French press termos setleri, kahvenizi anbean sıcak ve taze olarak tüketmenize olanak tanır. İçtikçe lezzetine doyamayacağınız enfes dünya kahveleri de bu termos içerisinde saatlerce sıcak olarak muhafaza edilebilir. Damak zevkinize en uygun kahve hangisi ise bu french press termosa o kahveyi koyun deriz. Üstelik sadece kahve de değil, bitki çaylarını dahi french press termoslar da demleyebilirsiniz.

İster kahve ister bitki çayı, her ikisi de bu termos ile şahane… Peki, senin tercihin hangisi? Kahve mi yoksa bitki çayı mı? Hangi içeceğin adı sizi heyecanlandırıyorsa o lezzeti bu termos ile deneyebilirsiniz. Zira denedikten sonra vazgeçemeyeceğiniz favori özel setiniz french press termosları ve setleri olacak. Dilerseniz french press ile demleyeceğiniz kahvelerin yanına ağızlara layık Hediyelik Çikolata türlerinden alarak, kahve aşkınızı taçlandırabilirsiniz.

Kenya Kahvesi Özellikleri Nelerdir?

Dünyada derin bir yankı uyandırmış olan Kenya kahvesi, fazlasıyla tüketilen ve günümüzde de yerini değiştirmeden üst safhalarda yer alan bir içecek olarak yoluna devam etmektedir. Özellikle Türkiye’de de derin bir yere sahip olmuş ve insanların damaklarına özgü olan harika bir lezzet olarak da bilinmektedir.

Kenya kahvesi dünyada 16.sırada yerini almaya devam ederken üretimini de her geçen gün arttırmaktadır. Yaklaşık 100 milyon ton kadar üretim yıllık olarak yapılmaktadır ve ihracatı da fazlasıyla gelişmiştir. Hem küçük üreticiler hem de büyük üreticiler tarafından üretimi gerçekleştirilen bir kahve türüdür.

Kenya kahvesinin sahip olduğu önem derecesi her zaman üst düzeyde yer alsa da bazen üretimi sonrasında satışa geçmesi durumunda satıştaki yani ekonomideki yeri değişiklik gösterebilir. Yani talep durumuna göre fiyatlarında yükselişler görülebilmektedir. Ancak bu tamamen kendine has taşıdığı özgünlüğünden ve kalitesinden gelmektedir.

premium hediyelik kahve

Endorfia’dan Kahve Severlere Öneriler

Kenya kahvesiyle damaklarınızı şımartmak çok hoşunuza gidecek. Özellikle de içtikçe tadını çok seveceğiniz bu kahve, lezzetleriniz arasında birinci sınıf tatlardan biri olacak. Keyifle ve kolaylıkla demleyeceğiniz bu kahve için ihtiyacınız olan her şeyi mağazamızda kolaylıkla bulabilirsiniz. Bunun yanı sıra kahveye dair merakınız ve aşkınız için daha pek çok içeriğimiz mevcut. Dilerseniz ilginizi çekebileceğini düşündüğümüz “Kolombiya Kahvesi Nasıl Demlenir” yazısına da göz atabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen Yorumunuzu Yazınız
Lütfen adınızı buraya girin