Kenya Kahvesi Nasıl Yapılır

0
454
kenya kahvesi nasıl yapılır

Kenya kahvesiyle tanışmak ister misiniz? Dünyaca ünlü olan birbirinden leziz dünya kahvelerini sizler için hazırladık ve kategorilerimize ekledik. Kahve tadımcıları tarafından tam not almayı başaran bu dünya kahveleri birinci sınıf lezzet olarak nitelendirildi.

Bütün dünya kahveleri bir yana içtikçe tadına doyamayacağınız Kenya kahvesi sizlerin de vazgeçilmezi olacak. Tüm bu tatlara tanık olmak için Dünya Kahveleri bölüme göz atabilirsiniz. Elinize kahvenizi aldıysanız Kenya kahvesi nasıl yapılır sorunuzun yanıtına geçebiliriz.

Hangi Dünya Kahveleri Setini Tercih Etmeliyiz?

Kahve tutkunları başta olmak üzere kahvenin her türlü çeşidiyle keyiflenen ve içtikçe enerji depolayan herkes için harika bir kahveler dünya kahveleriyle şekilleniyor. Bu kahvelerin her biri farklı hediye ve özel tasarımlı ürünlerle aynı setler içerisinde yer alıyor.

Endorfia Kenya AA Plus Hediyelik Dünya Kahvesi; misket limonu, mango ve limon ile harmanlanan enfes kahve türü.

Endorfia Guatemala Hediyelik Dünya Kahvesi; elma, bal, çikolata ve kirazın enfes birleşimi bu kahve türünde saklı.

Endorfia Ethiopya Sidamo Gr.4 Hediyelik Dünya Kahvesi; olgun kırmızı meyveler, böğürtlen, ahududu ve çikolata karışımını tadacağınız Ethiopya kahvesine bayılacaksınız.

Endorfia Costa Rica Tarrazu Hediyelik Dünya Kahvesi;yaban mersini, kuru üzüm, karemel ile ortaya çıkan şahane bir lezzet.

Endorfia Colombia Supremo Medellin Hediyelik Dünya Kahvesi; ceviz, yaban mersini, şeftali ve kakao ile bütünleşen aromatik tadı ve yumuşacık içimiyle iz bırakıyor.

Kenya Kahvesi Ne Demek?

Kenya kahvesi, niceliğine oranla niteliği çok fazla olan, yüksek bölgelerde yetişen ıslak işlemden geçmiş bir kahve türüdür. Ayrıca oldukça büyük bir öneme sahip olan dünya ürünlerinden biridir. Dar olan lezzet yelpazesi kaliteli ve tutarlıdır, bunun sebebi belki de Kenya Kahve Heyeti(Nairobi) tarafından sıkı sıkıya denetlenen Kenya Kahve Endüstrisidir.

Bu heyet yeşil çekirdek torbalarının her birinin sınıflandırılmasında etkilidir, zaman zaman House Blend etkieti altında farklı ekim alanlarından gelen karışımları dahi denetler. “AA” olarak etiketlenmiş kahve torbaları en üst kalitedir ve Gurme kahve ticaretinde aranan ürünlerdir.

Kenya kahvesikeskin, meyvemsi ve hatta bazen yüksek asit oranına bağlı limonumsu ya da narenciyemsi lezzetleriyle ve çekirdeklerin uyumlu görünümleriyle(küçük, yuvarlak ve koyu yeşil-mavi) fark edilir, bunlar “AA” etiketliler, en fazla ihraç edilen “AB” etiketler ya da meşhur ve pahalı Kenya peaberry’leridir.

Mesela sizler de bu kahvenin tadına tanık olabilir ve aslında Kenya kahvesinin nasıl bir lezzet olduğunu deneyimleyebilirsiniz. Bunun için çok seveceğiniz Endorfia Kenya AA Plus Hediyelik Dünya Kahvesi çeşidini alabilirsiniz. Eminiz ki bundan sonra sizlerin de en sevdiği dünya kahvesi bu olacak. Leziz Kenya kahvesi ve diğer tüm kahve türleri şimdi yenilenmiş stoklarında sizleri bekliyor…

kenya kahvesinin yapılış adımları

Kenya Kahvesinin Yapılış Adımları

Farklı bir lezzet türü olan Kenya kahvesinin hazırlanışı oldukça pratik ve kolaydır. “Peki, Kenya kahvesi nasıl demlenir?” sırasıyla adım adım bakalım.

Malzemeler;
  • Öğütülmüş AA Kenya kahvesi
  • Saf ve arındırılmış su
  • French Press veya termos
Yapılışı;
  • 1 yemek kaşığı Kenya kahvesini French Press Termos içerisine ekledikten sonra, üzerine saf suyu ekleyin ve kahve ile iyice harmanlanmasına özen gösterin,
  • Suyun kaynamamış olması önemlidir,
  • Kenya kahvesinin lezzetini derinlemesine hissetmek için 4-5 dakika demlemeye bırakmanız  kahveyi keyifle içmenize ön ayak olacaktır,
  • Daha sonra ise French termos veya French Press pistonunu aşağıya doğru bastırarak topaklaşmış ya da tam erimemiş kave parçacıklarından kurtulabilirsiniz,
  • Dilerseniz Kenya kahvesini sade olarak tüketebilir dilerseniz de süt ekleyerek tüketebilirsiniz.

Kahvenin Yanında Ne Yenir?

Kenya kahvesi dünyada 16.sırada yerini almaya devam ederken üretimini de her geçen gün arttırmaktadır. Yaklaşık 100 milyon ton kadar üretim yıllık olarak yapılmaktadır ve ihracatı da fazlasıyla gelişmiştir. Hem küçük üreticiler hem de büyük üreticiler tarafından üretimi gerçekleştirilen bir kahve türüdür.

Dünyada derin bir yankı uyandırmış olan Kenya kahvesi, fazlasıyla tüketilen ve günümüzde de yerini değiştirmeden üst safhalarda yer alan bir içecek olarak yoluna devam etmektedir. Özellikle Türkiye’de de derin bir yere sahip olmuş ve insanların damaklarına özgü olan harika bir lezzet olarak da bilinmektedir. Sizler de Kenya kahvesinin yanına ağızlara layık Hediyelik Çikolata çeşitlerinden birini alabilir, bu iki lezzeti aynı anda tatmanın keyfine varabilirsiniz.

hediyelik çikolata

Endorfia’dan Kahve Severlere Öneriler

Türk kahvesine aşık olanlar, filtre kahvenin sert ve aromatik içiminden haz duyanlar ve dünya kahveleriyle tanışmanın mutluluğunu yaşayanlar… Kahveyi çok mu seviyorsunuz? O zaman dilediğiniz birden çok kahve çeşidi arasından istediğinizi seçerek farklı birçok kahve lezzetiyle buluşabilirsiniz. İster çekirdek kahve ister kafeinsiz(decaf) kahve isterseniz de dünya kahveleri…

Her biri sizler için özel olarak üretiliyor. Üstelik şimdi hepsinin stokları yenilendi ve beğeninize sunulmak için sizleri bekliyor. Bunun yanı sıra kahve lezzetleriniz arasına ekleyeceğiniz vazgeçilmez kahveler için birden çok önerimizin daha bulunduğu “Dünya Kahve Çeşitleri Nelerdir” yazısını da inceleyebilirsiniz.

Bol keyifli kahve içimleriniz olsun, Endorfia’lı günler dileriz…

CEVAP VER

Lütfen Yorumunuzu Yazınız
Lütfen adınızı buraya girin