Kahve Terimleri Sözlüğü

0
649

Kahve ile İlgili Terimleri Biliyor Musunuz?

Kahve Terimleri Sözlüğünde kahve ile ilgili birçok kavramı bulmanız mümkün olmaktadır. Kahve tutkunları ve kahve severler için cazip gelen kahve terimleri sözlüğü sayesinde merak ettiğiniz terimleri bulabilirsiniz. Özellikle de oldukça sevilen ve tercih edilen kahve için önemli olan kavramlar konusunda kısa kısa bilgiler edinebilirsiniz.

Kahvenin yapımından kahvenin tüketimine kadar bilinmesi gereken bir sürü terimi bilmek ve aşamaları yapabilir olmak gerekiyor. Mesela basit bir kahve pişiriminde bile öncelikle ne gibi kahve türünün tercih edilmesi gerektiği ve kahve çekirdeklerinin öğütülmüş veya öğütülmemiş olması gibi birbirinden gerekli adımları bilmek önemlidir. İlerleyen kısımlarda kahve üretiminin ve satışının yapıldığı Endorfia Kahvelerine ait terimlerden de bahsedilecektir.

Enfes İçecekler ve Terimler

Kahve Çekirdeği: Kahve bitkisinin önemli bölümünü oluşturan kısımdır. Genel olarak 2’ye ayrılır. Çoğu insan tarafından bilinebilir çünkü, dünyaca sevilen kahve türlerindendir. 2’ye ayrılan kısım; Arabica ve robustadır. Kahvenin %60’ını Arabica denilen kısım %40’ını da robusta denilen kısım oluşturmaktadır.

Kahve: Coffea bitkisi rubiacceae familyasındandır.Kahve, yengeç ve oğlak dönenceleri arasındaki tropikal kuşakta yer almaktadır.

Espresso: Sıcak ve kaliteli koyu bir kahve ile meydana gelen içecektir. Yani şöyle ki, espresso için sıcak suyun ve iyi kalite koyu kavrulmuş kahvenin basınç uygulanarak nüfuz ettirilmesidir.

Cappuccino: Espresso içerisine, sıcak süt ve bol süt köpüğü katılarak yapılan bir içecektir.

Filtre Kahve: Evde veya özel olarak satılan öğütülmüş kahve çekirdeklerinin sıcak su yardımı ile kaynatılması ile yapılan bir içecektir.

Latte: Espresso ve süt karışımı ile elde edilen enfes bir lezzettir.

Americano: Espresso ve sıcak su karışımı ile yapılan bir içecektir.

Macchiato: Espresso ile süt köpüğünün karıştırılması ile ortaya çıkan nefis bir içecektir.

Yetiştirilen ve İşlenen İçecekler

Robusta: Büyük bir kahve çeşididir, tadı bitter gibidir. Arabica kahvesine göre fazlaca kafein içerir.

Arabica: Dünyaca ünlü olan ve üretimin neredeyse %70’ini oluşturan bir kahve türüdür.3-5 sene aralığında tamamen bir bitki haline gelir.

Blend/Harman: Coğrafi bölge olarak farklı bir yere sahip olan kahve çeşididir.

Cupping: Tadımlık olan bir içecek yöntemidir. Kalın çekilmiş kahve çekirdeklerinin sıcak su ile harmanlanması ve tadılmasıdır.

Endorfia Kişiye Özel Premium Kahve Terimleri Sözlüğü

Kolonyalı Setler; bu set içerisinde çikolata ve kolonyanın bir arada olduğu premium setler, lokum ve kolonyanın bir arada olduğu premium setler gibi birbirinden güzel setler bulunmaktadır.%50’ye varan indirim seçenekleri mevcuttur.

Kahveli Setler; lokum ve çikolata çeşitlerinin farkına varacağınız ve tadına doyum olmayacak diğer premium setleri bu kategoride bulabilirsiniz. %22’ye varan indirim fırsatı ve renklerle ilgili seçenekler mevcuttur. Kutu rengi ve kahve türüne kendiniz karar verebilirsiniz.

Protokol Setler; bu kısımda da çikolata çeşitlerine ve kolonya ile zenginleştirilmiş setlere ulaşabilirsiniz. Özellikle de %50’ye varan ürün kampanya fırsatları ile kaliteyi oldukça ucuza satın alabilirsiniz.

Kolonya; birçok kolonya çeşidinin bulunduğu ve özellikle de şu zor günlerde en çok ihtiyacımız olan kolonyalara kolaylıkla ulaşabilirsiniz. %50 indirim şansıyla da ürünü daha uygun fiyatlara alabilirsiniz.

Kişiye Özel Peluşlu Setler Sözlüğü

Sevimli Koala Seti; sevimli ürünlerin yer aldığı bu set sevdiklerinizi şımartmaya yeter de artar. Hem de ürün içerisinde yer alan çikolatalar ile birlikte de bu seti mutlulukla tedarik edebilirsiniz.

Anneler Günü Yastığı; %7, %9, %14 ve %15 aralığında değişen özel indirim fırsatlarından yararlanma şansını sizler için sunduk. Hem yastığın güzelliği ve şıklığı hem de enfes çikolatalar bir arada.

Beyaz Kalpli Ayıcık; %20’ye varan ürün kampanya indirimleri ile bu muhteşem hediyeleri hemen alabilir ve sevdiklerinizin hediyelerini şimdiden hazırda tutabilirsiniz. Nefis çikolatalar ile de tatlı yiyip tatlı konuşabilirsiniz.

Kırmızı Kalpli Ayıcık; kırmızı renge sahip olan bu muhteşem set sevginin rengini yansıtıyor. Sevdiklerinizi fazlasıyla memnun edecek ve jest yaparak sevindirebileceğiniz bir settir.

Kişiye Özel Hediye Seçenekleri Kategori Sözlüğü

Çok Satanlar Kategorisi; en sevilen ve en çok tercih edilen ürünlerin sizler için sıralandığı kategoridir. Bu kategori sayesinde fikir edinebilirsiniz.

Çikolata Kategorisi; madlen çikolata, krokan çikolata, special çikolata ve özel günler için hazırlanmış çikolatalar.

Lokum Kategorisi; sade lokum, duble fıstıklı çifte kavrulmuş lokum, gül yapraklı güllü lokum, çikolata kaplı fıstıklı lokum bir arada bulunuyor.

Kahve Kategorisi; premium Türk kahvesi ve premium filtre kahve mevcuttur.

Premium Setler; kolonyalı setler, kahveli setler, kolonyalar ve protokol setlerin mevcut olduğu kategoridir.

Peluşlu Setler; beyaz kalpli ayıcık, kırmızı kalpli ayıcık, anneler günü yastığı ve sevimli koala setlerinin bulunduğu kategoridir.

Kişiye Özel Hediye Kahve Kategorisi Sözlüğü

Filtre Kahve Setleri; bu setin içerisinde filtre kahve termos bardaklar ve premium kahve lezzetleri bir arada yer alıyor.

Türk Kahvesi Setleri; kişiye özel çelik matara ile premium kahve bir arada yer alıyor.

Kalpli Çikolata Setleri; hem birbirinden lezzetli çikolatalar hem termos bardak çeşitleri hem de cüzdan, anahtarlık gibi daha birçok setin mevcut olduğu settir.

Gül yapraklık Güllü Lokum Setleri; enfes lokumlar, termoslar ve cüzdan gibi birbirinden güzel seçeneklerin yer aldığı settir.

Bisküvili Dragee Setleri; birbirinden lezzetli drageeler, powerbank ve termos seçeneklerinin yer aldığı harika bir settir.

Kahveli Dragee Setleri; nefis drageeler, çikolatalar, anahtarlıklar ve çelik mataralar bu setler içerisinde yer alıyor.

Böğürtlenli Dragee Setleri; tadına doyamayacağınız böğütlenli drageeler ile bir arada bulunan termos seçeneklerini denemenizi öneririm.

Kişiye Özel Premium Setler Sözlüğü

Kolonyalı setler; kolonya, çikolata ve lokum gibi birçok özelliğin bir arada bulunduğu harika bir settir.

Kahveli setler; lokum ve çikolataların tadına doyamayacağınız muhteşem ikili setlere buradan ulaşabilirsiniz.

Protokol Setler; yine muhteşem kolonya seçeneklerine ve çikolatalara buradan ulaşabilirsiniz.

Endorfia Dünya Kahveleri Sözlüğü

Endorfia Guatemala Hediyelik Dünya Kahvesi: Guatemala içerisinde bulunan elma, bal, çikolata ve kiraz lezzetleri ile tadından söz ettirmeye devam ediyor.

Endorfia Colombia Supremo Medellin Hediyelik Dünya Kahvesi: Şahane tadı ve içinde barındırdığı ceviz, yaban mersini, şeftali ve kakao enfes lezzetleri ile adeta sizi alıp uzak diyarlara götürüyor.

Endorfia Ethiopya Sidamo Gr.4 Hediyelik Dünya Kahvesi: Etiyopya kahvesi içinde barındırdığı olgun kırmızı meyveler, böğürtlen, ahududu ve çikolata nefis bileşenleri ile cezbediyor.

Endorfia Kenya AA Plus Hediyelik Dünya Kahvesi: Kenya kahvesi; limon, misket limonu ve mango tatlarının bir araya gelmesinden oluşmuştur.

Endorfia Costa Rica Tarazzu Hediyelik Dünya Kahvesi: Enfes yaban mersini, kuru üzüm ve karamel tadı ile esinti veren enfes bir içecektir.

CEVAP VER

Lütfen Yorumunuzu Yazınız
Lütfen adınızı buraya girin