Kahve Sunumları Nasıl Hazırlanır?

0
445
kahve sunumları nasıl hazırlanır

Kahve sunumları, en çok sevilen ve şıklığına önem veren hanımlar başta olmak üzere birçok kişi tarafından önemli bir yere sahip olan sunumlardır. Kahve fincanından kahveye güç katan birden çok sunuma kadar ilgi uyandıran kahve sunumları, farklı birçok şekilde yapılabilmektedir.

Haliyle kültürümüzün en özel parçalarından ve geleneklerinden biri olan kahve içme sanatı için kahve sunumları önemlidir. Bu nedenle bizler de “kahve sunumları nasıl hazırlanır?” sorunuza yanıt verdik. Detaylara geçmeden önce sunumun en etkili kısmı yani kahve çeşitleri için Premium Türk Kahvesi seçeneklerine göz atabilirsiniz. Zira her şeyden önce sunumun en özel yanı kahvenin tadı olacak.

Premium Türk Kahvesi Pahalı Mıdır?

Premium Türk kahvesi başta olmak üzere mağazamızda yer alan birbirinden leziz tüm kahveler en uygun fiyatları ile mağazamızda sizleri karşılıyor olacak. Özellikle de dünyaca ünlü kahve çeşitlerimizden damaklarda izler bırakan filtre kahvesi seçeneklerine kadar her türlü kahvemiz mevcuttur. Her birini gönül rahatlığıyla en uygun ve ekonomik fiyatlarla alabilirsiniz.

Kahve Sunumları Neden Özeldir?

Kahve sunumları, sade ve şık sunumlar olarak birçok farklı tarzda yapılabilmektedir. Gerek sosyal medya üzerinde gerekse de kahve yerlerinin birçoğunda kahve sunumları hazırlanır ve paylaşıma açık hale getirilir. Özellikle de birçok insanın instagram sayfalarını kahve sunumları ve yemek tarifleri için kullandıkları görülür. Girdiğiniz bir kafede bile bazen şık veya sade kahve sunumları ile karşılaşabilirsiniz.

Zira kahve sunumlarını özel yapan görüntü şenliğidir. Yani görüntü ne kadar güzel olursa kahveye olan ilgi çok daha fazla artar. Ayrıca kahveyi iştah kabartıcı bir hale getirir. Haliyle çok sevilen kahve kültürü daha da popülerleşir. Bunun yanı sıra evde konuklarınızı ağırlarken sizler de kendi kahve sunumlarınızı yaratabilir, konuklarınıza unutulmaz jestler yapabilirsiniz. Bu davranışlarınız ile misafirperverliğinizi ortaya koyacak ve verdiğiniz değerin paha biçilmez olduğunu hissettireceksiniz. O zaman kahve sunumları nasıl hazırlanır, bakalım…

kahve sunumları hazırlama adımları

Kahve Sunumları Hazırlama Adımları

Kahve sunumları birden çok çeşitte olabilmektedir. Ancak ilk ihtiyacınız olan şey elbette ki kahveyi sunacağınız fincanlar olmalıdır. Kahve fincanları, kahve sunumlarının vazgeçilmez parçalarıdır. Bu nedenle ilk önce gözleri kamaştıran sade ve şık kahve fincanlarına göz atabilirsiniz. Birbirinden kaliteli ve göz alıcı kahve fincanlarımız için dilerseniz Fincan Setleri kategorimizi inceleyebilirsiniz. Özel tasarım olan bu fincanlarımızı çok beğeneceksiniz.

Sade Bir Kahve Sunumu Yapmak İstiyorsanız…

Sade olsun ama şık bir sunum olsun diyenlerdenseniz sizleri minimal şık kahve sunumuna davet ediyoruz. Yaygın bir kullanım alanına sahip olan minimal kahve sunumunu çok beğeneceksiniz. Minimal bir kahve sunumu hazırlarken olabildiğince sade olmalısınız. Dilerseniz düz ve beyaz bir zemin tercih edebilir, sunumunuzu bu şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Bu özellikle sosyal medyada paylaşabileceğiniz en şık kahve sunumu görüntülerinden biri olacak.

Bunun yanı sıra evinize gelen konuklarınıza da şık ve sade bir kahve sunumu yapabilirsiniz. Beyaz bir tepsi ile fincanlarınızı taşıyabilir, misafirlerinize servis edebilirsiniz. Minimal kahve sunumunda amaç sade olmaktır. Haliyle yapacağınız bu sade sunumlar için dilerseniz beyaz fincan takımlarını da tercih edebilirsiniz. En özel ve şık kahve sunumlarınız ile konuklarınızı cezbetmek sizlerin elinde…

Renkli Bir Kahve Sunumuna Ne Dersiniz?

Ben renkli bir insanım veya renkli kahve sunumları yapmak tam da benim tarzım diyorsanız, renkli kahve sunumumuzdan faydalanabilirsiniz. Peki, renkli bir kahve sunumu nasıl yapılır? Çok basit… İlk yapacağınız şey rengarenk fincanlar eşliğinde enfes bir kahve sunmaktır. Ancak burada önemli bir detay devreye giriyor. Eğer fincanlarınız renkli olacaksa sunum yapacağınız kahve tepsisini biraz daha sade tutmanız gerekir.

Çünkü fincanların ön plana çıkması için tepsinin sade olması önemlidir. Ama tam tersi olsun istiyorsanız da tepsinizi olabildiğince renkli seçebilir, kahve fincanlarınızı biraz daha sade tercih edebilirsiniz. Her iki şekilde de renkli mi renkli bir kahve sunumu yapmayı başaracaksınız. Tabii ki kahvenin olmazsa olmazı nedir? Kahveye lezzet katacak Hediyelik Çikolata türleridir. Herhangi bir çikolata türünü alarak kahve sunumunuzu güçlendirebilirsiniz.

Vintage Şık Kahve Sunumu Mu?

Evet, vintage ile de şık bir kahve sunumu yapmanız mümkündür. Vintage, geçmişten günümüze taşınan belki de en değerli sunum türlerinden bir tanesidir. Vintage sunumu ile hem şık hem de göz alıcı bir sunum hazırlayabilirsiniz. Sadece belli başlı birkaç parça eşliğinde küçük nüanslara dikkat ederek en şık kahve sunumunu ortaya koyabilirsiniz.

Vintage kahve sunumlarını hazırlarken elinizde olması gereken en asil parçalar elbette ki vintage kahve fincanları olacaktır. Bu parçalar ile harika bir sunum yapabilirsiniz. Eğer elinizde vintage fincanlar yoksa annenizin dolabında da vintage görünümlü fincanlar bulabilirsiniz. Bu sunum hem konuklarınızı mest edecek hem de en özel misafirperverliğinizi ortaya koyacak.

hediyelik çikolata

Endorfia’dan Kahve Severlere Önerileri

Endorfia olarak kahve sunumlarınıza şıklık katacak fincan setlerini özenle hazırladık. Özel tasarımlarına hayran kalacağınız tüm setlerimize mağazamız üzerinden ulaşabilirsiniz. Bu kadar mı? Tabii ki hayır… Kahve sunumlarınızı zengin kılacak leziz mi leziz çikolataları, makoronları ve lokumları da hazırladık. Üstelik kahve sunumunu etkili kılacak enfes kahve türlerini de derledik. İhtiyacınız olan her şeyi mağazamızdan alabilirsiniz. Bunun yanı sıra lezzetine doyum olmaz kahveler yapmak için “Çikolatalı Türk Kahvesi Nasıl Yapılır?” yazısını da inceleyebilirsiniz. Çikolatalı kahve tadında şahane bir gün dileriz…

CEVAP VER

Lütfen Yorumunuzu Yazınız
Lütfen adınızı buraya girin