Kahve Nasıl Öğütülmeli?

0
489
kahve nasıl öğütülmeli

Ağızlara layık bir kahve demleme keyfini doyasıya yaşamak ve içtikçe tadına doyum olmaz kahvelerle buluşmak için doğru adrestesiniz. Birbirinden efsane kahve türleri ile aradığınız o lezzeti yakalayabilir, dünyaca ünlü kahvelere de tanık olabilirsiniz. Kahvenin en temelindeki öğütülme işleminden ortaya çıkardığı tada kadar her aşamayı çok seveceksiniz. Bu aşamalara geçmeden önce dilerseniz farklı lezzet arayışınıza iyi gelecek Dünya Kahveleri bölümüne bakabilirsiniz.

Hangi Dünya Kahveleri Setleri Var?

Kahve tutkunları başta olmak üzere kahvenin her türlü çeşidiyle keyiflenen ve içtikçe enerji depolayan herkes için harika bir kahveler dünya kahveleriyle şekilleniyor. Bu kahvelerin her biri farklı hediye ve özel tasarımlı ürünlerle aynı setler içerisinde yer alıyor. Sizler de farklı lezzetlere imza atmak istiyorsanız bu kahvelerden birini tercih edebilirsiniz. Peki, hangi dünya kahveleri var?

Endorfia Kenya AA Plus Hediyelik Dünya Kahvesi; misket limonu, mango ve limon ile harmanlanan enfes kahve türü.

Endorfia Guatemala Hediyelik Dünya Kahvesi; elma, bal, çikolata ve kirazın enfes birleşimi bu kahve türünde saklı.

Endorfia Ethiopya Sidamo Gr.4 Hediyelik Dünya Kahvesi; olgun kırmızı meyveler, böğürtlen, ahududu ve çikolata karışımını tadacağınız Ethiopya kahvesine bayılacaksınız.

Endorfia Costa Rica Tarrazu Hediyelik Dünya Kahvesi;yaban mersini, kuru üzüm, karemel ile ortaya çıkan şahane bir lezzet.

Endorfia Colombia Supremo Medellin Hediyelik Dünya Kahvesi; ceviz, yaban mersini, şeftali ve kakao ile bütünleşen aromatik tadı ve yumuşacık içimiyle iz bırakıyor.

Dünya kahveleriyle tanışmak hoşunuza gittiyse şimdi de kahve nasıl öğütülmeli sorunuzun yanıtına gelelim.

Kahve Nasıl Öğütülür?

Damak lezzetinize hitap edecek bir kahve lezzeti yakalamak istiyorsanız kahveyi doğru boyutta ve homojen bir şekilde öğütmeniz gerekiyor. Bu noktada öğütme işlemini yapmanıza olanak tanıyacak birden çok öğütme şekli vardır. Bu öğütme türlerinden birini kullanarak istediğiniz o şahane tadı yakalayabilirsiniz.

El Değirmenleri ile Kahve Öğütme

Yüzyıllar boyunca evlerde kullanılan kahve, yalnızca küçük bir miktar kahve çekirdeği alabilen kutu şeklindeki bir öğütücüyle çekilerek hazırlandı. Şu an hala bulunabilen bu öğütücülerden kullanmış olan birisi çok fazla muhafaza kapasitesinin gerekmediğini hemen fark eder; kahveyi çekmek öylesine uzun zaman alır ki daha bu küçük kutuyu çekirdekleri doldurmadan hazır kahvenizi içip bitirmiş olursunuz.

Öğütme işlemi “iri taneli” , “orta” ve hatta “ince” parçacıklar elde edilecek derecelere ayarlanabilir, ancak espresso için gerekli incelik elde edilemez. Bu öğütücüler pahalı değildir, ancak öğütme işlemi çok fazla zaman alır.

El Değirmeninin Kullanımı

  1. Kapak üstündeki bölme açılır ve çekirdekler buradan içeri dökülür.
  2. Aşağıda bulunan çekmecesine dökülen kahve parçacıkları, iri taneli, orta ya da ince taneli gibi uyumlu boyutlarda olmalıdır.
türk kahvesi öğütücüleri

Türk Kahvesi Öğütücüleri

Uzun ve ağır bakır ya da pirinç değirmenler bugün hala Türkiye’de ve diğer Ortadoğu ülkelerinde evde öğütme yaparken kullanılmaktadır. Aletin kubbe şeklindeki başlığı kaldırıldığında çekirdeklerin konulacağı yer açığa çıkar. Kapağın üzerindeki kol, değirmenin vidasını bir tur döndürür ve öğütme işleminin ayarlanmasını sağlar, silindirin alt kısım ve öğütülmüş kahvenin geçtiği aralık görünebilir.

Öğütme işleminin sonunda –öğütülmüş parçacıklar “son derece ince” kategorisine konulabilirler- öğütülmüş kahve silindirin alt kısmında birikir. Ortadoğu kahvesi pudra kıvamında, yani başka bir öğütücünün ulaşamayacağı bir incelikte öğütülmelidir Otantik Ortadoğu kahvesinin servisindeki zorluk kahvenin öğütülmesi değil, doğru derecede kavrulmuş doğru Kahve karışımını bulmaktır (ticari bir marka satın almak daha kolaydır; örneğin Lefkoşa’dan ithal edilen People’s ya da İstanbul’dan ithal edilen kurukahveci gibi.)

Türk El Değirmeninin Kullanımı

1.Kolu ve kubbe şeklindeki kapağı kaldırın ve bütün çekirdekleri üstteki silindire yerleştirin. Vidanın dönüşünü ayarlayıp, çekirdeklerin öğütülmesi için kolu kullanın.

2.Arzu edilen öğütme yoğunluğuna ulaştığınızda kubbe başlığı ve kolu çıkartın. Alttaki silindirden öğütülmüş kahveyi alın.

Elektrikli Öğütücüler

Evde kullanım için tasarlanan çok çeşitli elektrikli kahve öğütücüsü bulunur. Çoğunda da öğütülmüş kahvenin döküldüğü bir hazne vardır ve bu hazne daima bir iki günlük kahvenin muhafazası için tasarlanır. Ev öğütücüleri için iki genel tasarım vardır; pervane tarzında bir bıçakla çekirdekleri kesen tasarım ve çekirdekleri iki metal diskin arasına sıkıştırarak gerçekten öğüten tasarım.

Bu öğütme yöntemlerini kullanmak için Çekirdek Kahve alabilir, öğütme işlemini yaparak ağızlara layık o enfes tada ulaşabilirsiniz.

Kahvenin Lezzetini Uzun Sürdüren Ekipman?

Kahvenizi öğüttünüz, öğüttükten sonra istediğiniz o kıvamı yakaladınız ancak kahveyi demleme yöntemine mi ihtiyacınız var? O halde sizlere harika bir ekipmandan bahsedelim. Kahvenizi hem usul usul demleyecek hem de demlediğiniz kahveyi sıcak ve taze tutacak bir ekipman bu. Tabii ki French Press Termos çeşitlerinden söz ediyoruz. Bu press türlerinden birini alarak sizler de uzun soluklu kahveler içebilirsiniz.

premium hediyelik kahve

Endorfia’dan Kahve Tutkunlarına Öneriler

Endorfia olarak seveceğiniz birden çok kahve çeşidimiz var. Türk kahvesinden filtre kahveye, dünya kahvelerinden decaf (kafeinsiz) kahvelere kadar pek çok kahve türü bulunuyor Bu kahveler ile damak tadınıza güç katabilirsiniz. Aynı zamanda sütlü kahvelerle de bütünleşebilir, o tadı da sevebilirsiniz. Bunun için “Sütlü Kahve Nasıl Yapılır” yazısına göz atabilir, tarifi öğrenebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen Yorumunuzu Yazınız
Lütfen adınızı buraya girin