Kahve Mevsimi Nasıl Olmalı

0
430
kahve mevsimi nasıl olmalı

Birileri kahve mi dedi? O zaman hoş geldiniz demek isteriz. Çünkü bugün sizlere kahve tadında enfes bir içerik hazırladık. Buram buram kokan kahvelerin hayaliyle bile en az bir fincan kahve içmiş kadar olacaksınız. Hatta eminiz ki bu içeriği okumadan önce kahvenizi hazırlayıp geleceksiniz.

Eğer hazırsanız ve kahveniz demlendiyse mis kokusuyla mest olabilirsiniz. Aynı zamanda da tadıyla kendinizi başka dünyalarda bulabilirsiniz. Tabii ki bu sırada içeriği okumayı unutmayın sakın. Zira bu içerikle birlikte kahve aşkınız bir başka depreşecek. Unutmadan söylemek istediğimiz bir şey var. Premium Filtre Kahve paketleri yenilendi. Güncel stoklarına göz atmayı ihmal etmeyin.

Kahve Mevsimi Nedir?

Kahve mevsimi, hangi kahvenin hangi mevsimlerde tüketilebileceği konusunda fikir veren bir tür zamanlamadır. Yani kış aylarında veya yaz aylarında ne tür kahveler daha çok hangi oranla tüketiliyor sorusu kahve mevsimi cevabını oluşturmaktadır.

Zira tüm leziz kahveler her türlü zamanda ve mevsimde tüketilebilmektedir. Bazı kahveler kış aylarında daha çok tüketilir. Aynı şekilde yaz aylarında da daha çok tüketilen kahve türleri de vardır.

Bizler de hazır kış mevsimindeyken sizler için özel kış mevsimi kahvelerinden bahsettik. Bunlar neler mi? İşte detaylar…

Kahvenin Mevsimi Olur Mu?

Şu an bu içeriği okumaya başlamadan önce muhtemelen aklınıza ilk gelen soru “kahvenin mevsimi mi olurmuş?” sorusudur. Gelmediyse de bu cümleyi okuduktan sonra gerçekten de düşünmüşsünüzdür.

Peki, kahvenin mevsimi olur mu? Bizce kahve tüm mevsimlerin kahramanı… Ancak tabii ki kahvelerin işlenişi, kokusu verdiği tat vb. gibi özelliklerine göre belli mevsimlerde çok daha özenle ve aşkla içilen türleri de illa ki vardır.

Mesela sağlık açısından olumlu dokunuşlar yapan bazı kahve türlerinin özellikle kış mevsiminde tüketilmesi öneriliyor. Peki, kış mevsimi kahveleri neler?

Kış Mevsiminde Tüketilen Kahveler

En çok kış mevsiminde yoğun ilgi gören kahvelerin bazı türleri tam tamına kış mevsimiyle bütünleşmiş diyebiliriz. Sizler için örneklerini derlediğimiz kış kahveleri şu şekildedir:

Ethiopia Sahama Kahvesi

Enerjinize güç katan ve gün boyu zinde kalmanızı sağlayan en özel kahvelerden biri Ethiopia kahvesi olacak. Bu kahve, size güç verecek. Üstelik kış aylarının da vazgeçilmez kahve türlerinden biri olacak.

Her mevsim tadıyla mest eden ve tadından ödün vermeyen bu kahve ile kış aylarınızı renklendirebilirsiniz. Sevdiklerinizle karşılıklı olarak sohbet ederken her anınıza sıcak dokunuşlar yapabilirsiniz.

Her türlü çeşidiyle ağızlara layık olan Ethiopia kahvesi için mağazamızın dünya kahveleri bölümüne göz atabilirsiniz. Özellikle de Endorfia Etiyopya Sidamo Gr.4 Hediyelik Dünya Kahvesi – 100 gr damaklarınızı şenlendirmeniz için ideal bir seçenek olacak.

menengiç kahvesi

Menengiç Kahvesi

Soğuk havalarda içebileceğiniz bir fincan kahveye ne dersiniz? Evet, menengiç kahvesi tam da kış mevsimi için ideal bir seçenek olacak. İçtikçe tadına doyamayacağınız bu kahveyi kış mevsimleri başta olmak üzere her an, her yerde tüketebilirsiniz. Eminiz ki bu kahve sizlere çok iyi gelecek. Özellikle de içeriğinde bulunan E ve B grubu vitaminler sayesinde sağlığınıza da olumlu dokunuşlar yapacak.

Peru Chanchamayo Kahvesi

Üşüdüğünüz an aklınıza ilk olarak bu kahve gelecek. Tamamen içinizi ısıtacak ve tadıyla damaklarınızda izler bırakacak bir kahveden bahsediyoruz. Hem tadı hem de sağlığa olumlu etkileri ile bilinen Peru kahvesi vazgeçilmeziniz olacak. Üstelik sizleri gün boyu zinde tutacak bir kahve olacak. Ayrıca bu kahve, vazgeçilmez kahve lezzetleriniz arasında yer alacak.

Costa Rica Tarrazu

Orta Amerika ülkelerinin en sevilen ve popüler kahvelerinden biri olan Costa Rica, tatlı bir kahve türüdür. Ayrıca hafif asit içerir ve çiçeksi aromasıyla kış mevsiminde adeta içinizi ısıtır. Costa Rica tadıyla ferahlatır ve kokusuyla büyüler. Kısacası bu kahve, kısa sürede size kendini sevdirir. Bu kahve lezzetlerinden biri olmayı başaran kahve çeşidimiz hangisi mi? Tabii ki Costa Rica Tarruzu kahvesidir.

Dilediğiniz zaman farklı lezzet arayışınıza iyi gelecek ve kış ayları başta olmak üzere tüm kahve mevsiminde içebileceğiniz bir kahvemiz var. Endorfia Kosta Rika Tarrazu Hediyelik Dünya Kahvesi – 100 gr kahvesini alabilirsiniz. Ve damaklarınızı da keyifle şenlendirebilirsiniz.

Kahve Mevsimi için Dünya Kahveleri…

Kahve mevsimi için dünya kahvelerine ne dersiniz? Sizce de farklı lezzetlerle tanışmanızın zamanı gelmedi mi? bizce çoktan geldi. O zaman şimdi yapmanız gereken tek şey bir sonraki kahve keyfinizi dünya kahvelerinden yana kullanmak. Bunun için ağızlara layık, aromatik tadı ve yumuşak içimleri ile çok sevilen Dünya Kahveleri kategorisini ziyaret edebilirsiniz.

premium hediyelik kahve

Endorfia’dan Kahve Mevsimine Özel Öneriler

Kahve ne zaman içilir? Tabii ki kahve, her an her yerde içilir. Kafein oranı ile dinç tutan ve içeriğindeki zengin etken maddelerle sağlığa güç katan kahveleri günün her saatinde tüketmeniz mümkün. Ancak unutmayın ki her şeyin fazlası zarar olduğu gibi kahve tüketiminin de fazlası zarardır. Bu nedenle gün içinde 2-3 fincan kahve ideal olacaktır.

Bunun yanı sıra damaklarınıza özgü olacak bir başka kahve lezzeti için “Kolombiya Kahvesi Özellikleri Nelerdir? Nasıl Yapılır?” yazısını da incelemenizi öneririz. Bol kahveli ve aşk dolu günler dileriz.

CEVAP VER

Lütfen Yorumunuzu Yazınız
Lütfen adınızı buraya girin