Kahve Falı Nasıl Bakılır? Kahve Falı Yorumları

0
455
kahve falı nasıl bakılır kahve falı yorumları

Türk kahvesi severler başta olmak üzere kahve içip de fincanını çevirmeyen belki de çok az kişi vardır. Kahve keyfi kadar kahve falı da çok ilgi uyandıran faaliyetlerden bir tanesi… Zira ne demiş eskiler “fala inanma, falsız da kalma.” Haliyle fal baktırmak eğlenceli bir rivayettir. Bu nedenle de çoğu kişi kahvesini içtikten sonra mutlaka fincanını çevirir.

Bazı kişilere göre fal gerçektir, bazı kişilere göre de sadece bir yorumdur. Bu yorumlar da kişiden kişiye değişiklik gösterir. Bizler de bugünkü içeriğimizde sizlere klasik olarak “kahve falı nasıl bakılır? Kahve falı yorumları” konusundan bahsettik. Detaylara geçmeden önce lezzetini çok seveceğiniz Premium Türk Kahvesi seçeneklerine bakmanızı öneririz.

Premium Türk Kahvesi Pahalı Mıdır?

Sevdiklerinizle karşılıklı olarak içmek istediğiniz ve armağan etmek üzere almak istediğiniz Premium Türk kahveleri damaklarınızı fazlasıyla şımartacak. Her hafta yeniden çekilen, öğütülen ve özenle paketlenen Premium Türk kahvelerini en uygun fiyatlarıyla yenilenen stoklarda bulabilirsiniz. Tekli ve setli olarak satışa sunulan tüm kahve türleri oldukça uygun fiyatlıdır. Bu sayede enfes bir Türk kahvesi lezzetine tanıklık edebilirsiniz.

Kahve Falı Ne Demek?

Kahve falı, Türk kahvesi içildikten sonra kahve fincanının ters çevrilerek birkaç dakika bekletilmesi ve kuruduktan sonra da yorumlanması demektir. Bir yorum türü olan kahve falı, çeşitli kişiler tarafından bakılabilen ve eğlence üzerine yapılan bir yorumlama türüdür. Oldukça merak uyandıran bir yorumlama türü olan kahve falına bakmak için ilk yapılması gereken iyi bir Türk kahvesi pişirmektir.

Zira Türk kahvesinin iyi pişirilmesi telvelerin su içerisinde en iyi şekilde harmanlanmasını sağlar. Bu da kahve tortularının en iyi şekilde fincanın dibinde kalmasını ve fal çevirirken de bu telve yoğunluğunun en iyi hatlarla çizilmesine olanak tanır. Bu nedenle unutmayınız ki Türk kahvesi pişirirken ilk önem vereceğiniz şey kahveyi pişirme adımları ve aşamaları olacaktır.

Kahve Falı Nasıl Bakılır?

Kahve falına nasıl bakılacağına geçmeden önce damaklarınızda izler bırakacak olan Dünya Kahveleri seçeneklerine de bakabilirsiniz. Dünyaca ünlü olan ve herkesin birinci sınıf lezzet olarak nitelendirdiği kahve çeşitlerini bu kategoride bulabilirsiniz. Hem farklı lezzet arayışınıza iyi gelecek hem de içtikçe tadına doyum olmaz bir keyif yaşatacak olan bu dünya kahveleri sizlerin de favori kahveleri olacak. O halde şimdi de kahve falının nasıl bakıldığına değinelim.

Kahve falına bakmak için ilk önce Türk kahvesi içilir ve fincan alt tabağa kapatılır. Fincan soğuduktan sonra fal bakacak olan kişi kendi sezgilerine güvenerek fincanda çizilenleri yorumlar. Fincanda yer alan şekiller her fal bakan kişiye göre değişiklik gösterebilir. Aynı zamanda kahve falı hem geçmişi hem de geleceği haber veren bir fal olarak da bilinir. Kısacası sezgisi güçlü kişiler tarafından yorumlanan bir fal türüdür.

Kahvenin Sağlığa Yararları Neler?

Kahvenin sağlık açısından birden çok yararı vardır. Türk kahvesinden Premium Filtre Kahve seçeneklerine, kafeinsiz kahvelerden dünya kahvelerine kadar pek çok kahve türü vardır ve hepsi de sağlığa güzel dokunuşlar yapar. Günlük tüketim oranına dikkat ettiğiniz sürece kahve içimleriniz sizlere iyi gelecek. O halde kahvenin yararlarından da bahsedelim. Bu yararlar şu şekildedir:

  • Kanser hücrelerinin oluşumunu engelliyor,
  • Kolesterollü kişiler içinde müjde diyorum, çünkü kahve kolesterolü düşürüyor,
  • Ağrı kesiciden yarım saat sonra veya yarım saat önce tüketilen kahve, ağrı kesicinin etkisini artırarak ağrıdan çok daha erken kurtulmanıza imkân sağlıyor,
  • Şeker hastası olanlar içinde erken bir uyarıcılık görevini üsteleniyor,
  • Kanser türlerinden en çok rastlanılan göğüs kanserlerinin riskini azaltıyor,
  • Kahve, düşüncenin gücüne güç katıyor, bilimsel araştırmalarda da yer alan ve kişinin başarısını olumlu yönde etkileyen mucizevi bir tat olduğu biliniyor,
  • Enerji veren bir etkiye sahip bu sayede metabolizmaya katkı sağlıyor ve kilo vermeye yardımcı oluyor,
  • Bağırsakların canlanmasını ve böylelikle hareketlenmesini sağlıyor, fakat çok da abartmadan içmek gerekiyor,
  • Safra taşı oluşumu riskini ortadan kaldıracak bir etkiye de sahip(2-3 fincan tüketimi yeterli olacaktır),
  • Nefes açıcı görevini de üstleniyor,
  • Menopozla ilgili sorunların önlenmesinde de büyük etkiye sahip,

Kahveyle fal bakmayı severler oldukça haklı. Birden çok çizilen desen kahvenin yorumunu güçlendiriyor. Yani belli başlı kahve figürlerine göre kahve yorumu yapmak kolaylaşabiliyor. Bu noktada sizlerin merakına iyi gelecek ve kahve falı bakmak istediğinizde keyifle yorumlama şansından yararlanacaksınız. Peki, kahve falı yorumları neler?

Kahve Falı Yorumları Neler?

Kahve falı yorumları, fincanda çizilen modellere göre farklı tabirlerle yorumlanır. Çoğu yorumculara göre kahve falında en çok çıkan figürler; harfler, yollar, hayvanlar, sayılar vb.dir. Her bir figür farklı anlamlar taşır. Mesela fincanda çıkan “A” harfi bazılarına göre aydınlık demekken bazılarına göre alınganlık demektir. Aynı şekilde fincanda “uğur böceği” gelecek uğurlu ve şanslı bir dönem anlamını taşır.

Bunun yanı sıra fincanda çıkan “yol” çizgileri ise başlangıca, yeni bir yola çıkmaya veya uzun dönemeçli bir yol ise koşulların oluşması için zaman alıcı bir sürece gireceğiniz anlamını taşır. Ancak tüm bu yorumlar ve çok daha fazlası fal bakan kişinin gördüklerine ve yorumladıklarına göre değişir. Haliyle sizler de fal bakmak istediğinizde kendi yorumunuzu katabilirsiniz.

hediyelik çikolata

Endorfia’dan Kahveye Yakışır Çikolatalar

Endorfia’nın en sevilen lezzetlerinden biri olan çikolatalar ile damaklarınıza jest yapmaya ne dersiniz? Birbirinden leziz çikolataların bulunduğu hediyelik çikolata kategorisine göz atabilir, damaklarınızı şenlendirebilirsiniz. Eminiz ki bu enfes çikolatalara sizler de hayran kalacaksınız. Ayrıca damaklarınızda izler bırakacak “Damla Sakızlı Türk Kahvesi Nedir? Özellikleri Nelerdir? Nasıl Yapılır?” yazısını da incelemenizi öneririz. Damla sakızlı kahve tadında keyif dolu bir gün dileriz…

CEVAP VER

Lütfen Yorumunuzu Yazınız
Lütfen adınızı buraya girin