Kafeinsiz Kahve Nedir? Nasıl Yapılır?

0
466

Kafeinsiz kahve arayanlar burada mı? Sizler için öyle güzel kahve çeşitleri hazırladık ki bunların arasına çok sevdiğiniz kafeinsiz kahveleri de ekledik. Kafeinsiz filtre kahveler ile tadına doyum olmaz lezzetlere tanık olacaksınız. Özellikle de kafeinin etkilerinden uzak durmak isteyenler için harika bir fırsat. Mağazamızın kahve bölümü üzerinden kolaylıkla bulabileceğiniz kafeinsiz kahveleri Premium Filtre Kahve kategorisinden alabilirsiniz.

Premium Filtre Kahve Pahalı Mıdır?

Son zamanlarda artan kahve fiyatları ister istemez herkesi çelişkiye düşürebiliyor. Bu konuda düşünmek de haklısınız. Zira fiyatlar bu kadar artmışken insanlar çok da pahalı hediyeler alamıyor. Ancak artan fiyatlar ne olursa olsun bizler Endorfia olarak en uygun fiyatlarla satışlarımızı devam ettiriyoruz. Buna elbette ki tüm kahve çeşitleri dahil.

Evet, doğru okudunuz. Canınız kafeinsiz kahve çektiğinde hiç tereddüt etmeden mağazamıza göz atabilir, kahveleri en uygun fiyatları ile almanın keyfini yaşayabilirsiniz. Üstelik şimdi kafeinsiz kahve başta olmak üzere tüm kahveler yenilenmiş stoklarında sizleri bekliyor. Sevdiklerinizi ziyarete giderken de yanınızda bu kahveleri hediye olarak götürebilir, kırk yıllık kahve hatırını keyifle yaşayabilirsiniz.

Kafeinsiz Kahve Ne Demek?

Kafeinsiz kahve, 20. yüzyılın başlarından beri üretiliyor olsa de en azından 1980’lerin başına değin lezzetinin pek de yerinde olmadığını söylemek yanlış olmaz. 80’lerin ortalarına doğru, özellikle kafeinin sağlığa verdiği zararla ilgili korkuların da yayılmasıyla kafeinsiz kahveye karşı eşi benzeri görülmemiş bir ilgi doğdu. Hemen ardından da kafeinsiz ürününü sundu. Kafeinden arındırma yöntemi az da olsa değiştiriliyordu.

Coffex SA tarafından 1979 yılında patenti alınan İsviçre Suyla İşleme yönteminin geniş bir alana yayılması uzun zaman aldı, çoğu şirket kafeinsiz kahveleri için hala suyla işlemden geçmemiş kahve çekirdeği üretiliyordu. Peki, öyleyse kafeinsiz kahve neden lezzet kazandı? Cevap basit; çünkü ansızın bir kafeinsiz kahve pazarı oluşmuştu. Yıllar boyunca yalnızca sağlıklarına düşkün kişiler kafeinsiz kahve içmişlerdi ve kahve şirketleri böyle dar bir kitleye hitap eden bir ürün için kaliteli çekirdek üretmekle ilgilenmemişlerdi.

1987 yılında kafeinsiz kahve satışları bütün Amerika Bileşik Devletleri kahve pazarının dörtte birini ele geçirince, kahve şirketleri de bu olağanüstü talebi nakde çevirebilmek adına kafeinsiz kahve için daha kaliteli kahve çekirdekleri üretmeye başladılar ve pazar büyüdükçe kahvenin lezzeti de gelişti.

kahveyi kafeinden arındırma aşamaları neler

Kahveyi Kafeinden Arındırma Aşamaları Neler?

Çoğu kişi “normal” bir kahveyle “kafeinden arındırılmış” bir kahveyi ayırmak da son derece zorlanır. Uluslararası Kahve Organizasyonu tarafından haftalarca yürütülen zorlu bir tadım projesinde çalışan deneyimli tadımcılar, aynı fidanlığın, aynı hasadının aynı çekirdeklerinden yapılan üç fincan kahveyi tattılar: bir fincanda kimyasal çözücüyle kafeinden arındırılmış kahve, diğerinde suyla kafeinden arındırılmış kahve, sonuncusundaysa kafeini alınmamış kahve vardı.

Uzun süren testlerde yalnızca tek tip kahve çekirdeği değil, Kenya Kolombiya ve Brezilya kahve çekirdekleri de kullanıldı. Sonuçlar tadımcıların hangi fincanda kafeinden arındırılmış kahve olduğunu söyleyemediklerini ortaya çıkarttı ve dahası, tadımcılar bir farklılık sezdiklerini söylediklerinde hangi kahveyi tercih edecekleri soruldu ve genellikle kimyasal olarak kafeinden arındırılmış kahveyi, kafein içeren kahveye yeğ tuttukları gözlendi.

Kafeinin etkileriyle ilgili endişe duyan herkes, bugün piyasada çok kafeinsiz kahve bulunduğunu ve özellikle spesiyal kahve dükkanlarından temin edebildiklerini bilmelidir. Etiketi kapatın, kutuyu saklayın ve kahvenin verdiği zevkleri, bir fincan kaliteli kahve lüksünü deneyerek keşfedin. Üstelik lezzetine doyamayacağınız kahvelerin yanına birde tadına doyum olmaz Hediyelik Çikolata çeşitlerinden birini alabilirsiniz.

Kafeinsiz Kahve Nasıl Yapılır?

Kafeinsiz filtre kahveleri çok sevdiğinizi biliyoruz. Bu yüzden de sizlere fazlasıyla pratik gelecek demleme yöntemleri vermek istiyoruz. Özellikle de son zamanların en çok revaçta olan yönteminden bahsetmek istedik. Bu yöntem sizlerin de duymuş olacağı bir yöntemdir. Tabii ki Frenhc Press Termos ile demleme yöntemi. Bu yöntem ile kahvelerinizi sıcak tutabilir ve taze olarak istediğiniz zaman içebilirsiniz. Peki, french press ile kafeinsiz kahve nasıl demlenir? İşte adımlar…

  • Kullanmak istediğiniz kahve türünü hazırlayın (filtre kahve çeşitleri önerilir)
  • Suyu tam olarak kaynamadan ılık bir şekilde termos içerisindeki kahvenin üzerine ilave edin
  • Termosun kapağını kapatın ancak filtre çubuğunu bastırmayın
  • Kafeinsiz filtre kahvesini 10 dakika demlemeye bırakın
  • Kafeinsiz filtre kahveyi demlendikten sonra filtre çubuğunu bastırarak kahvenin tortularını termosun dibine doğru bastırın
  • Kahveniz bu aşamalardan sonra artık içmeye hazır

Afiyetler olsun…

Endorfia’dan Sevdiklerinize Özel Hediye Önerileri

Bu zamanda en özel hediyelerden biri de kahve oluyor. Malum artan fiyat artışı ile kahve de oldukça değerlendi. Bu nedenle de misafir ağırlarken ya da misafirliğe giderken bulundurmanız gereken en güzel hediye kahvedir. İster Türk kahvesi ister kafeinsiz kahve olsun her biri fazlasıyla özel. Sizler de sevdikleriniz için özel mi özel kahvelerden birini alabilir, onları mutlu edebilirsiniz.

Aynı zamanda da kahveye ek olarak daha farklı hediye önerileri için “Manevi Değeri Yüksek Hediyeler” yazısına göz atabilirsiniz. Bol keyifli alışverişler dileriz…

CEVAP VER

Lütfen Yorumunuzu Yazınız
Lütfen adınızı buraya girin