Kafeinin Faydaları ve Zararları

0
431
kafeinin yararları ve zararları

Kahvesiz olmaz diyenler ve kafeinin mevcut olduğu içecekleri sevenler burada mısınız? Bu yazımızda aklınıza takılan sorulara yanıt verdik. Kafeini çok seviyorsanız veya aksine kafeinsiz de olur diyorsanız bu yazımızı keyifle okuyabilirsiniz. Özellikle de kafeinin faydaları ve zararları konusunda tüm merak ettiklerinize yanıt alabileceksiniz. Dilerseniz öncesinde yeni ve özgün tatlara sahip olan Dünya Kahveleri kategorisine göz atabilirsiniz.

Dünya Kahveleri Pahalı Mıdır?

Endorfia mağazalarında yer alan kahveler, dünya kahveleri, Premium setler, kolonya setleri, peluşlu setler ve daha birçok ürün özel olarak satışa sunuluyor. Kalitesinden ödün vermeyen bütün tasarımlar zaman zaman kampanyalar ve avantajlı fiyatlarla müşterisinin beğenisine çıkıyor. Yapacağınız her alışverişte en uygun fiyatları ödeyeceğiniz mağazamızdan dilediğiniz her ürünü alabilirsiniz.

Kendinizi içmekten alıkoyamayacağınız dünya kahvelerini en uygun fiyatlarla satın alabilirsiniz. İster tekli dünya kahve paketlerini isterseniz de dünya kahveleriyle hediye kutusu haline getirilmiş setleri tercih edin. Hangi setten yana durursanız durun bu setleri en kaliteli halleriyle cüzi miktarlarla alma şansına sahipsiniz. Endorfia’nın en seçkin ürünleri arasında var olan dünya kahveleri mağazanın en güzel köşesinde sizleri bekliyor.

Kafein Ne Demek?

Kafein, 1819 yılında Friedrich Ferdinand Runge adı verilen Alman kimyager tarafından bulunmuştur. Kahve başta olmak üzere çay, kakao gibi yaprak veya meyve halinde olan besinlerin içerisinde doğal olarak bulunmaktadır. Bu besinler arasında en çok da kahve içerisinde kafein yer almaktadır. Bu yüzden de kahve ile adeta özdeşleşmiştir.

Beyindeki nöronlar uykuda olmadığımız zamanlarda çalışır. Bu süre zarfında ise adenozin adlı reseptörlere bağlı bir madde meydana çıkar ve reseptörler sayesinde adenozin seviyesi vücudumuz tarafından sürekli olarak takip edilir. Uykumuzu alamadığımız durumlarda adenozin seviyesi yükselir ve yorgunluk hissi ortaya çıkar. Kafein ise adenozinle aynı işlevi görür, haliyle çoğu kişi tarafından da bu nedenle tercih edilir.

Ancak kafein sevenler kadar sevmeyenler de vardır. Bu gibi durumlarda kafein sevmeyenleri mutlu edecek kahve seçeneklerimizde var. Dilerseniz Decaf (Kafeinsiz) Filtre Kahve alarak kafeinsiz kahve içme lezzetini yaşayabilirsiniz.

kafeinin sağlığa faydaları neler

Kafeinin Sağlığa Faydaları Neler?

Kafeinin doğru miktarda tüketilmesi sağlık açısından oldukça fazla yarar sunmaktadır. Bu yararlar ise şu şekildedir:

  • Yorucu ve uyku dolu bir mesai sonunda kendinizi halsiz hissedebilirsiniz. Bu gibi durumlarda yorgunluk derecenizi önemli ölçüde azaltacak olan şey kafeindir. İçeceğiniz bir fincan kahve ile güne daha dinç devam edebilirsiniz.
  • Birçok bilimsel araştırma kafeinin Alzheimer hastalığını azalttığı kanıtlanmıştır.
  • Kafein alımı ile odaklanmanızı maksimum seviyeye çıkarabilirsiniz.
  • Sınav dönemleri, yorucu işler vb. gibi durumlarda daha dinç olmanızı sağlayacak olan kafein işe gücünüze güç katabilirsiniz. Özellikle de bir fincan kahve ile tadına doyum olmaz bir lezzete tanıklık edebilirsiniz.
  • Daha kolay ezberlemenize ve okuduğunuzu daha iyi anlamanıza yardımcı olur.
  • Spor vb. gibi antrenmanlar sonrasında bir miktar kafein tüketilmesi yorgunluğu engeller ve performans kalitenizi artırır.

Sizler de her an her yerde içebileceğiniz sıcak ve taze kahveler için French Press Termos alabilirsiniz. Böylece gittiğiniz her yere bu termos ile leziz kahveyi taşıyabilirsiniz. Peki,  kafeinim sağlığa zararları var mı?

Kafeinin Zararları Nelerdir?

Kafeinin sağlığa olumlu etkisi olduğu kadar elbette ki bazı zararları da bulunuyor. Bu zararların geneli ise çok fazla kafein tüketimi ile ortaya çıkmaktadır. Bunlar ise şu şekildedir:

  • Uykusuzluğa bağlı olarak ortaya çıkan sinirlenme
  • Mide bulantısı
  • Nabzın aşırı yükselmesine bağlı ortaya çıkan el titremesi
  • Vücudun aşırı ısınması

Vücudunuzun ihtiyaç duyduğu oranda kafein tükettiğiniz takdirde bu zararlarla karşılaşmanız düşük seviye de olacaktır.

French Press Termos Neden Tercih Edilmelidir?

French press termos neden tercih edilmelidir diyorsanız kahve ve bitki çaylarının enfes lezzetine konuk olmaya hazır olun. Çünkü kahve veya bitki çayı demleme konusunda size fazlasıyla kolaylık sağlayacak olan bu termos sayesinde artık kahveniz ve çaylarınız bir başka lezzetli olacak. Üstelik kolay demleme ve hazırlama yöntemi sonrasında kahvenizi 4-6 saat aralığında sıcak tutmanıza olanak tanıyan bu french press termos sayesinde gideceğiniz her yerde sıcak ve taze kahveler içebilirsiniz.

Aynı zamanda da doğa yürüyüşlerine çıktığınızda ya da uzak bir yere seyahat etmeniz gerektiğinde sizlere eşlik edecek olan bu set sayesinde bulunduğunuz her yerde leziz kahveler içme şansına sahip olacaksınız. Üstelik kendiniz için alacağınız bu özel tasarımlı french press termosları sevdiklerinize doğum günleri dahil olmak üzere her özel günde ideal bir hediye olarak uzatabilecek ve onlara bu hediye ile kucak dolusu anlar yaşatabileceksiniz.

premium hediyelik kahve

Endorfia’dan Kahve Tutkunlarına Öneriler

Endorfia olarak kahve tutkunlarına birden çok öneri sunduk. Ancak burada sunduğumuz önerilerin çok daha fazlası mağazamızın renkli köşelerinde sizleri bekliyor. Kahveler, çikolatalar, özel setler, drajeler… Çok daha fazlası mağazamızda mevcuttur. Aynı zamanda merak ettiğiniz çok daha fazla bilgi yer alıyor. Hatta dilerseniz “Kahve Nasıl Öğütülmeli?” yazısına göz atabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen Yorumunuzu Yazınız
Lütfen adınızı buraya girin