Hangi Kahveler Sağlıklıdır?

0
327
hangi kahve sağlıklıdır

Türk kültürünün vazgeçilmez içeceklerinden biri kahvedir ve şüphesiz ki kırmızı çizgimizdir. Özellikle de damak tadına verdiğimiz önemin ilk sıralarında kahve yer alıyor. Sağlığa sunduğu katkılarıyla da bilinen kahve lezzetinden ödün vermeyen tadı ile her zaman en sevilen sıcak içecek olmayı başarıyor.

Zira bu denli sevdiğimiz kahve üzerine detaylı bilgiler vermek de biz Endorfia’a keyif veriyor. Bu içeriğimizi de aşkla ele aldık. Ve uzun süre tadı damaklarımızda kalan bu lezzetin yararlarından bahsetmek istedik. Bu yüzden de hangi kahveler sağlıklıdır sorusuna yanıt verdik.

Ve tabii ki kahveye dair bilgileri okurken ne yapmalıyız? Elimize mis kokan Premium Türk Kahvesi almalıyız ve keyifle yudumlamalıyız. Böylece adeta kahve tadında bir yazıya tanık olacaksınız. Afiyet olsun diyoruz ve başlıyoruz.

Neden Premium Türk Kahvesi?

İçeriğimizin detaylarına değinmeden önce lezzeti şahane kokusu efsane Premium Türk kahvesinden söz etmek istiyoruz. Bu kahvenin stoklarını daha yeni güncelledik. Çünkü her gün bir öncekinden daha yoğun talep görüyor.

Ne de olsa bizler için tüm kahveler bir yana Türk kahvesi bir yana. Bu kahve ile tanıdık bizler kahve kültürünü. Dolayısıyla her anımızda Türk kahvesine yer vermemiz oldukça normaldir. Ve kahve olsun da günümüz şenlensin diye sizlere de bu tazecik kahvemizi öneriyoruz. Ve şimdiden keyifli alışverişler diliyoruz.

Kahve Sağlık Açısından Yararlı Mıdır?

Kahvenin sağlık açısından bilinen yararları, zararlarından çok daha fazladır. Ancak elbette ki her tüketilen şeyin fazlası nasıl ki zararlı ise kahve tüketim oranının aşılması da bazı zararları yanında getirebilmektedir.

Bunun dışında kahvenin herhangi bir olumsuz etkisi yoktur. Ve yapılan birçok araştırmada kahvenin insan sağlığına pek çok katkısı ortaya çıkmıştır. Peki, kahvenin sağlığa yararları neler?

kahve ve sağlık analizleri

Kahve ve Sağlık Analizleri

  • Kolesterollü kişiler içinde müjde diyorum, çünkü kahve kolesterolü düşürüyor.
  • Şeker hastası olanlar içinde erken bir uyarıcılık görevini üsteleniyor.
  • Kanser türlerinden en çok rastlanılan göğüs kanserlerinin riskini azaltıyor.
  • Kahve, düşüncenin gücüne güç katıyor, bilimsel araştırmalarda da yer alan ve kişinin başarısını olumlu yönde etkileyen mucizevi bir tat olduğu biliniyor,
  • Enerji veren bir etkiye sahip bu sayede metabolizmaya katkı sağlıyor ve kilo vermeye yardımcı oluyor.
  • Bağırsakların canlanmasını ve böylelikle hareketlenmesini sağlıyor, fakat çok da abartmadan içmek gerekiyor.
  • Safra taşı oluşumu riskini ortadan kaldıracak bir etkiye de sahip(2-3 fincan tüketimi yeterli olacaktır).
  • Nefes açıcı görev üstleniyor.
  • Menopozla ilgili sorunların önlenmesinde de büyük etkiye sahip.
  • Şiddeti artmamış olan baş ağrılarını ortadan kaldırır.
  • Beyni uyarıcı etkiye sahip olduğu için dikkat toparlayıcı görevi görür.
  • İdrar atılımını kolaylaştırır.
  • Uyumak istemeyenler için harika bir görevi üstleniyor, uyku kaçırıcı bir etkisi vardır.

Bunlara ek olarak kahvenin daha sayısız yararı bulunmaktadır. Bunları bilmek sizlere eminiz ki huzur vermiştir. Ve söylemeden es geçemeyeceğimiz bir şey var: Son zamanların en popüler kahve çeşitlerinden biri Dünya Kahveleri oldu. Bu özgün lezzetleri de deneyebilirsiniz.

Sağlık Açısından Hangi Kahveler Tercih Edilmelidir?

Hangi kahvelerin sağlıklı olduğuna dair birkaç kahve önerimiz tabii ki var. Ve bu önerilerin başında Türk kahvesi gelir. Ve Türk kahvesini de sırasıyla filtre kahve ve dünya kahveleri takip etmektedir.

Özellikle filtre kahve kalori oranı diğer kahvelere göre çok daha düşük olan bir kahvedir. Haliyle diyetteyken veya kilo problemleri yaşarken bu düşük kalorili Premium Filtre Kahve çeşitlerinden birini tercih edebilirsiniz. Zira filtre kahveleri tükettikçe sağlığınızda fark edeceğiniz olumlu değişimlere kendiniz de tanık olacaksınız.

Kahve Nasıl Sağlıklı Olur?

Evet, birçok kahve türü vardır. Ve sağlık için faydalı olan en önemli kahvelerden de bahsettik. Peki, kahve demlerken nelere dikkat etmemiz gerektiğini bilmemiz gerekmez mi? Sizin de dediğiniz gibi, gerekir. Mesela kahve az mı pişirilmelidir yoksa çok mu?

Bu sorunun yanıtı; köpüklü ve kaynamış kahve olarak ikiye ayrılır. Çünkü köpüklü kahve için kahvenin az kaynatılması gerekir. Haliyle kahve çok kaynamaz ve içeriğindeki tortular iyi erimediğinden kahveye tadındaki özü tam vermez. Evet, köpüklü kahve çok lezizdir. Lezzetine güç katmak için daha iyi kaynatılması önerimizdir.

Kaynamış kahve için de kahvenin genel olarak köpüğü yok olana kadar pişirilmesi gerekir. Kaynamış kahve tadını almak daha kolaydır. İyice kaynadığından kahvenin tadındaki o özü hissedebilirsiniz. Ancak sağlıklı bir kahve için önerimiz ne çok kaynamış ne de az kaynamış kahvedir.

Orta derecede pişireceğiniz kahve hem kahvenin içindeki bileşenlerden dolayı olacak hem de daha lezzetli olacaktır. Bunları denemenizi ve daha sağlıklı kahveler içmenizi öneririz. Ve kahvelerinizi saatlerce taze ve sıcak tutacak French Press Termos çeşitlerine de göz atabilirsiniz.

hediyelik çikolata

Endorfia’dan Sağlıklı Kahve Önerileri

Mağazamızda yer alan Türk kahvesi, filtre kahve ve dünya kahveleri arasından keyifle seçimlerinizi yapabilirsiniz. Tadına doyamayacağınız bu kahveler bundan sonra sizlerin favorisi olmayı başaracak. Ancak unutmamalısınız ki günde 2-3 fincan kahve önerilen orandır. Aksi takdirde fazlası bazı olumsuz etkileri beraberinde getirebilir.

Aynı zamanda kahvenin yanına en yakışır lezzetler için de önerilerimiz var. Ve sağlığınız içinde birebir tatlardan bahsediyoruz. Mesela sevdiklerinize kahve alırken bu leziz çikolatalarında bulunduğu hediyeler alabilirsiniz. Bunun için “Hediye Kitap Kutusu İçerisinde Ne Olmalıdır?” içeriğimize bakabilirsiniz. Böylece çikolata ve kahve seti önerilerimize bakabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen Yorumunuzu Yazınız
Lütfen adınızı buraya girin