Gül Çayı Faydaları Nelerdir?

0
56
gül çayı faydaları nelerdir

Gül çayı faydaları nelerdir sorusu çay severler tarafından merak konusu oluyor. Özellikle kış mevsimi yaklaşırken yoğun ilgi görmeye başlayan çay çeşitlerinde gül çayı, bu yıla damga vuracağa benziyor. Bu noktada gül çayına dair faydalardan söz etmek de biz Endorfia’a düşüyor. Gül çayının en önemli 10 faydasını sizler için derledik. İşte detaylar…

1. Sindirim Sisteminin Düzenlenmesini Sağlar

Sindirim sisteminin düzenlemesinde oldukça etkili olan gül çayı, bağırsaklarda oluşan krampların ortadan kaldırılmasında görev görür. İshal ve kabızlık gibi sorunları ortadan kaldırır. Özellikle yemek sonrası oluşan hazımsızlık sorunları için gül çayının tüketilmesi önerilmektedir.

2. Solunumun Rahatlamasına Destek Olur

Kış mevsiminde artan soğuk algınlığı ve enfeksiyonlarına karşı önlem almak için gül çayı tüketimi önerilir. Gül çayı, boğaz yolunu yumuşatır ve solunum hastalıklarını ortadan kaldırır. Gül çayı, astım ve kuru öksürük rahatsızlıkları için birebir etkili olan bir çaydır. Ayrıca bu çay, C vitamini içerdiğinden dolayı boğaz ağrısına iyi gelir.

3. Stresi Ortadan Kaldırır

Gül çayı, stresi ortadan kaldırmak için en etkili olan çay türlerinden bir tanesidir. Terapi etkisi olan gül çayı, sinirleri yatıştırır. Özellikle stresli ve gergin geçen günlerde gül çayının tüketilmesi önerilir.

4. İltihapları Temizler

İltihapları temizleme noktasında oldukça etkili olan gül çayı, doğal bir iltihap söktürücüdür. Vücutta oluşan iltihapların yok edilmesini sağlayan en doğal yöntemlerden biri, gül çayı tüketmektir. Aynı zamanda gül çayı, düzenli ve ölçülü bir şekilde tüketildiğinde iltihap oluşumunu önler.

5. Uyku Düzenini Sağlar

Uyku düzenini sağlayan gül çayı sayesinde geceleri rahat uyumak mümkün olmaktadır. Özellikle kesintisiz ve huzurlu bir uyku uyumak isteyenler için gül çayının düzenli tüketilmesi önemlidir.

6. Cildi Güzelleştirir

Kozmetik ve kimyasal ürünlere son verilmesini sağlayan gül çayı, doğal bir cilt temizleyicidir. Gül çayı adeta bir cilt dostu olarak bilinir. Gül çayının soğuma aşamasından sonra cilde sürülmesi cildin temizlenmesini sağlar. Vitamin ve antioksidan maddeler açısından zengin olan gül çayı, hücre yenilenmesine destek olur. Özellikle cildi parlatır ve canlandırır.

regl sancısına iyi gelir

7. Regl Sancısına İyi Gelir

Regl sancısını dindiren bir çay olarak bilinen gül çayı, regl günlerinde yaşanan sancıların ortadan kalkmasını sağlar. Ağrısız ve sancısız bir regl süreci geçirmek konusunda oldukça etkili bir çaydır. Ayrıca kan akışının hızlanmasını sağlayarak regl kanamalarını da rahatlatır.

8. Vücudu Toksinlerden Kurtarır

Bitki çaylarının en etkili faydalarından biri, vücudu toksinlerden arındırmasıdır. En sevilen bitki çaylarından biri olan gül çayı da vücudu toksinlerden kurtarır. Gül çayı, yaşam koşulları ve beslenme düzeninden dolayı vücutta biriken zararlı maddelerin vücuttan atılmasını sağlar.

9. Metabolizmanın Hızlanmasını Sağlar

Antioksidan maddeler nedeniyle oldukça engin bir içeriğe sahip olan gül çayı, metabolizmanın hızlanmasını sağlar. Ayrıca bu çay, kilo vermeye de yardımcı bir çay türüdür. Zayıflamak isteyen kişilerin keyifle ve sağlıkla tüketebilecekleri çaylardan biri de gül çayıdır.

10. Ağrı Kesici Özelliği Vardır

Ağrı kesici etkisi bulunan gül çayı, kas ve eklem ağrılarına birebirdir. Bu ağrıların çok kısa sürede ortadan kalkmasını sağlar. Özellikle baş ağrısı, göğüs ağrısı ve boğaz ağrısı için etkili olan bir çaydır.

Gül Çayı Nedir? Nasıl Demlenir?

Gül çayı hafif, tatlı ve leziz bit tada sahiptir. Tadıyla mest eden bu çay, doğaldır ve içeriğinde kafein bulundurmaz. İyi bir hidrasyon kaynağı olarak da bilinir. Antioksidanlar açısından oldukça zengindir. Kilo vermeye yardımcıdır.

Gül çayı bütün bir gülün kullanılmasıyla yapılabildiği gibi gül yapraklarından yapılabilen kolay bir çaydır. Bu çayın içerisinde siyah çay, bergomat kabuğu, bergomat aroması, peygamber çiçeği yer almaktadır.

Gül çayının rutubetsiz, kuru ve serin yerlerde ağzı kapalı olarak muhafaza edilmesi önemlidir. Sağlığa şifalı olan bu çay sayesinde damaklarınızı şımartabilirsiniz. Endorfia seçkin ürünleri ile 7-24 Online olarak hizmetinizde…

Gül Çayı Demleme Önerisi

  • Her bir fincan için 1 tatlı kaşığı çay kullanın.
  • 90-100 derecede taze kaynamış su ile 3-5 dakika demledikten sonra içime hazır olacaktır.
  • Tercihen porselen demlik kullanmanızı öneririz.
hediyelik kolonya

Endorfia’dan Gül Çayı Önerileri

Endorfia olarak damakları şımartan bir lezzet önerisi ile geldik karşınıza. Özellikle sağlığa en iyi gelen önerilerimizle buluşturmak istedik sizleri. Kış aylarının en sevilen bitki çaylarından biri olan gül çayı, sağlık için ideal bir çay türüdür. Birden çok faydası sayesinde en çok tüketilen kış çaylarından biridir. Özellikle tadındaki aroma herkesin vazgeçilmezi olmaktadır.

Kış mevsimine girerken sağlığınızı koruma altına almak ve kış boyunca dinç hissetmek için gül çayını deneyebilirsiniz. Aynı şekilde birçok bitki çayı çeşidimize çay kategorimiz üzerinden ulaşabilirsiniz. Bunlara ek olarak özel insanlara özel hediyeleri alabileceğiniz kategorilerimize de göz atabilirsiniz. Mesela burç özelliklerine göre hediye almak isterseniz “Yay Burcu Kadını için Hediye Önerileri Nelerdir?” içeriğimizi inceleyebilir ve fikir edinebilirsiniz.

Mutlu ve sağlıklı günler dileriz. Endorfia ile kalın!

CEVAP VER

Lütfen Yorumunuzu Yazınız
Lütfen adınızı buraya girin